Implant molar de minte

buna ziua! Am nevoie de un rasp, pt ca simt ca o iua razna. Acum 2 sapt am mers la un cabinet pt extractia unui molar de minte care nu crestea corect (pe mandibula, in partea dreapta). Chirurgul mi-a specificat ca ar trebui extras si molarul de minte superior, pe motiv ca ramane fara antagonist si ca imi va afecta ceilalti molari. Eu l-am crezut si mi s-au extras ambii molari de minte din partea dreapta. Problema mea este ca de 2 sapt nu ma pot obisnui cu spatiul ramas sus. Nici nu mai pot manca in partea respectiva, pt ca am impresia ca nu imi mai calca ceilalti dinti corespunzator.. Mor de nervi, pt ca acest molar din partea superioara avea doar o mica carie, deci ar fi putut ramane acolo si ar fi putut fi tratat si astfel n-as mai fi avut disconfortul acesta... Dar faptul e consumat. Intrebarea mea este daca imi pot face un implant in aceasta zona (adica sa inlocuiesc acest molar de minte din partea superioara ). Multumesc!
5 comentarii

in mod normal ocluzia, adica felul cum musca dintii de sus cu cei de jos, nu ar trebui sa sufere modificari in urma extractiei, astfel incat sa nu puteti manca. indicatia de extractie a molarului de minte superior in conditiile in care nu mai avea antagonist nu este gresita. cu atat mai mult, daca molarul superior nu mai musca pe cel inferior, ocluzia nu ar avea logic cum sa se modifice.
nu se face implant pentru a inlocui un molar de minte.
nu se face implant pentru a inlocui un molar de minte.

multumesc pt rasp. dar va mai deranjez cu o intrebare. acestea sunt singurele extractii pe care le-am facut pana acum si nu stiu cum ar trebui sa decurga vindecarea. este normal ca dupa 2 sapt si 3 zile sa am in continuare acea zona rosie, practic gen cheag, exact in locul din care a iesit radacina molarului? m-am cam speriat pt ca la atingerea cu limba simt acea ""gaura" si uitandu-ma in oglinda vad in continuare rana (care nu mai sangereaza, bineinteles).. Si inca ceva, ca sa ma linistesc in totalitate... Oare o sa ma obisnuiesc cu spatiul ramas in locul molarului de minte din partea superioara? sau e posibil ca, odata cu trecerea timpului, sa se mai ingusteze cumva? Pt ca momentan ma cam deranjeaza, simt spatiul si cu limba, dar si cu obrazul. :( Si in plus am tentinta ca in momentul in care mestec, sa duc mancarea cat mai in spate, in cavitatea bucala (pt ca asa eram obisnuita), adica, deci, exact in acel spatiu ramas fara masea. :(

faptul ca simititi la atingerea cu limba " o gaura" este normal pentru aceasta faza a vindecarii. gingia acopera destul de repede zona extractiei, dar o depresiune va mai ramane o vreme in locul respectiv. osul se vindeca si se remodeleaza in saptamani- luni de zile astfel incat la un moment dat va veti obisnui cu siguranta cu noua situatie... nici nu veti mai observa ca lipseste un molar din acel spatiu. aveti nevoie doar de rabdare.

Multumesc! M-am mai linistit! cred ca sunt cam perfectionista si de aceea am avut atat de multe intrebari...

eu am aproximativ aceeasi problema adica imi lipseste maseaua de minte de sus. iar un medic din pitesti mi-a spus ca imi poate face implant oriunde doresc. inclusiv in spate unde este maseaua de minte. de ce doamna doctor a spus ca nu se poate? cine greseste?

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8mereu probleme cu aceeasi masea..
- 5E mult 600 de euro pt un implant?
- 6durere insuportabila de masea, iau tratament dar nu m-a lasat deloc
- 6durere infernala de masea
- 90Puroi la masea
- 6e normal dupa ce iti aplica pivotul sa doara ingrozitor?
- 5masea cu infectie (puroi) extractie
- 1implanturi dentare
- 1Molar crescut stramb
- 7Implantul dentar se misca.
- 4Respingerea implanturilor dentare
- 1Umflarea gingiei la o saptamana dupa scoaterea implantului dentar
- 1Retragere os
- 2Implant dentar
- 1Efecte secundare implanturi
- 2Implant dentar la 0.5 mm de nervul alveolar inferior
- 0Alergie la implant dentar e posibil după 2 luni
- 1Alternative la sistemul "All-On-X" ?
Mai multe informații despre: implantul dentar molarul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: