in timp valorile glicemiei se vor stabiliza si ce inseamna acest diabet dezechilibrat?

23-06-2007
krysi_2007
Nu este medic/terapeut
krysi_2007
am 27 de ani si acum doua saptamani am fost diagnosticata cu diabet zaharat dezechilibrat insulinonecesitant complicat
as vrea sa mi spuna si mie cineva daca in timp valorile glicemiei se vor stabiliza si ce inseamna acest diabet dezechilibrat? va fi vreodata echilibrat? am o dieta cu 2500 de calorii intrucat am 50 de kg si o inaltime de 165 cm. dr. a spus ceva de o denutritie secundara si plus de o polinevrita? ce reprezinta?
va rog sa mi raspundeti ca sa pot intelege mai bine cu ce ma confrunt
7 comentarii
0
24-06-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
O boală foarte parşivă: atat timp cat veţi lua tratamentul şi veţi urma indicaţiile unui medic bun veţi fi intocmai ca cei sănătoşi, cu aceeaşi speranţă de viaţă şi de impliniri. E suficient să nu urmaţi tratamentul timp de cateva luni (uneori chiar de cateva zile) pentru ca lucrurile să se poată strica iremediabil.
0
25-07-2007, ora 00:00
krysi_2007
Nu este medic/terapeut
krysi_2007
in ultimele doua saptamani fac de cel putin 2 ori pe zi hipoglicemie. de ce ? cea mai mica valoare a fost 29
0
25-07-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Doza de insulină depinde, la acelaşi pacient, de 2 parametri importanţi şi care o inflenţează in sensuri opuse: efortul fizic şi alimentarea. Deci, hipoglicemia apare cel mai des fie ca urmare a unui efort mai mare decat de obicei, fie ca urmare a nemincării, fără ajustarea dozei de insulină. Discutaţi aceste lucruri cu medicul dv nutriţionist.
0
03-11-2008, ora 18:54
liliana66
Nu este medic/terapeut
liliana66
Domnul Doctor Dragomir,

Va scriu pe acest forum pentru ca am vazut ca oamenii chiar au nevoie de ajutor si dvs il dati si mi-ar face placere sa impartasesc cu dvs o experienta care poate ajuta multi pacienti de ai dvs.
Am adus cu mine din America un aparat japonez care face minuni in cazul diabetului chiar din primele 24 ore. Ajuta enorm de mult la scaderea colesterolului, tensiune arteriala, regleaza in cateva zile intestinul, elimina arsurile de stomac in 24 ore, reduce pana a elimina durerile de guta samd.
Numai de o luna este disponibil si in Europa. I Japonia toate spitalele si clinicile au acest aparat iar una din 5 familii poseda unul pentru uz casnic.Daca sunteti interesat de mai multe informatii, va rog nu ezitati sa ma contactati va ajut cu mare drag. daca a-ti avea si dvs un aparat asa a-ti putea ajuta toti pacientii.
-
0
21-08-2014, ora 13:56
Dr. Stan Cristina-Gabriela
Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, Bucuresti
Dr. Stan Cristina-Gabriela
In momentul diagnosticului era evident ca diabetul este dezechilibrat, adica valorile glicemice erau mari, nu erau mentinute in intervalele admise de ghiduri.Insa sub un regim dietetic corespunzator cu cat mai putine abateri si cu un tratament insulinic adecvat, diabetul se va echilibra si riscul dvs de a face complicatii este redus.In legatura cu acele hipoglicemii, ele apar atunci cand exista un dezechilibru al balantei aport de hidrati-doza de insulina, dezechilibru ce poate aparea din mai multe cauze.Sfatul meu este sa va prezentati unui medic diabetolog care sa va ia in evidenta, sa va stabileasca o schema terapeutica adecvata stilului dvs de viata, care sa va informeze cum puteti regla dozele de insulina in functie de ce mancati si de cat efort fizic faceti, scopul fiind un diabet echilibrat fara complicatii, printre care este si hipoglicemia.Trebuie in cel mai scurt timp revizuita schema dvs de tratament.
0
30-10-2021, ora 17:40
lupialbi
Nu este medic/terapeut
lupialbi
Buna, am 57 de ani și am glicemia între 320 și 500. Precizez că nu beau, nu fumez, nu mănânc zahar, sare, pâine,... Respect dieta pentru diabetici, iau și Siofor de 1000 o data sau de 2 ori pe zi. Am tratament și de hipertensiune. Am o viață sportivă, plimbări, aquagym, înot, fitness, etc. M-am mutat de 3 luni in Gran Canaria și de atunci am gura uscată, urinez des, mâncărimi și crampe la nivelul membrelor.
Ce sa fac in plus, ca sa îmi scadă glicemia ?
0
19-09-2022, ora 21:37
ionescu dan
Nu este medic/terapeut
ionescu dan
Nu sunt medic dar am diabet din 2008.parerea mea chiar daca nu este avizata este sa mergeti de urgenta la medicul la care sunteti luat in evidenta.aveti niste valori foarte mari ale glicemiei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.