Mananc foarte multe cornuri cu ciocolata si beau foarte multe sucuri dulci.

14-09-2011
sebastian_1888
Nu este medic/terapeut
sebastian_1888
Sarut mana,
Am 18 ani, si cam de 2 luni si jumatate mananc foarte multe cornuri cu ciocolata si beau foarte multe sucuri dulci. Nu cred ca in ultimile doua luni si jumatate a fost vreo zi sa nu mananc cateva cornuri mici cu putina ciocolata si sa beau suc. Faza e ca de o luna si jumatate beau fooarte multa apa, noaptea mai ales. De exemplu pana acum 2 luni si jumatate, adica pana sa incep sa mananc dulciuri, NU MA TREZEAM APROAPE NICIODATA SA BEAU APA NOAPTEA SAU SA URINEZ. Acum ma trezesc uneori si de 5 ori pe noapte sa urinez si sa beau apa. Adica ma trezesc plin de urina si tot odata cu o sete foarte mare si cu gura uscata, cu toate ca beau si 2 litri jumatate de apa NOPATEA. Deci practic beau mai multa apa noaptea decat ziua.

Am citit pe diferite site-uri si am ajuns la concluzia ca acestea sunt sintome clare de diabet, sau diabet insipid!

Vreau sa va intreb daca e posibil sa fi facut diabet, sau daca mai am vreo sansa de scapare, adica sa nu fac diabet? De o saptamana nu am mai pus gura pe dulcuri si nici numai vreau sa ma ating de ele, dar ma gandesc sa nu fie prea tarziu? De vazut vad foarte bine, ma simt si bine, in rest nu am alte sintome.
Am toate sintomele de diabet insipid, mai putin pierderea in greutate, adica una dintre sintomele diabetului insipid ar fi pierderea in greutate, dar eu din contra, m-am ingrasat in perioada asta 12 kg.
Ce pot face doamna Balcan Anisoara in cazul de fata? Sunt disperat, imi este firca sa nu am diabet. Va multumesc
12 comentarii
0
14-09-2011, ora 21:34
Mabel
Nu este medic/terapeut
Mabel
Cand mancai cornuri si beai sucuri nu te gandeai ca nu e bine?? Repede la medic la analize. Si lasa dulciurile si sucurile. Ce-si face omul cu manuta lui...stii cum se zice.
0
16-09-2011, ora 17:12
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
E bine ca nu mai manaci asa de multe dulciuri..programeaz-te saptamana viitoare la medicul tau de familie pentru a-ti lua o glicemie...nu vreau sa te incurajez sa consumi din nou dulciuri, dar nu cred ca ai deja diabet.
0
30-09-2011, ora 13:26
sebastian_1888
Nu este medic/terapeut
sebastian_1888
BIOCHIMIE
In paranteza am sa scriu limitele normale.
1.Glicemie 99, 9 mg/dl (70-115)
2.Uree serica 34, 18 mg/dl (15-45)
3.colesterol seric total 178 mg/dl (109-202)
4.trigliceride serice 57 mg/dl (50-160)
5.sideremie 88, 7 (40-168)
6.amilazemie 51 U/l ( 1-100)
7. acid uric 5, 70 mg/dl (3, 6-8, 2)
8.AST-TGO 20, 3 Ul/l (10-50)
9.ALT-TGP 13, 8 Ul/l (10-50)
10.Calciu seric 9, 99 mg/dl (8, 1-10, 4)
11.Creatinina serica 0, 931 mg/dl (0, 8-1, 4)
12.GGT 24, 0 Ul/l ( 11-55)
13.Bilirubina directa 0, 202 mg/dl ( 0, 1-0, 3)
14.bilirubina totala 0, 392 mg/dl ( 0, 1-1, 2)
15.Fosfataza alcalina 111 U/l (42-390)

ANALIZE DE URINA
18.Examen complet de urina

Bilirubina NEGATIV
Urolibinogen 2 mg/dl
Corpi cetonici NEGATIV
Acid ascorbic POZITIV
Glucoza NEGATIV
Proteine NEGATIV
Hematii NEGATIV
pH 5
Nitriti NEGATIV
Leucocite NEGATIV
DENSITATE 1, 015
Celule epiteliale realtiv frecvente; Leucocite rare; Hematii rare; Urat amorf rar

Hematologie
hematologia mi-au iesit toate normale.

Am fost si la ecograf si mi-a spus ca nu am nimic grav, decat putin nisip la rinichi, si fierea putin incarcata, dar ca nu este nimic grav, in rest toate organele mi-a zis ca le am bine.
Mi-a dat sa i-au cate doua capsule de redigest inainte de fiecare si cate un flacon de enterolactis pe zi.
Mi-a zis ca inca as putea sa am diabet, chiar daca analizele au iesit normale, adica daca tot nu imi trece, sa ma duc sa fac Un test provocat ca sa vada daca am diabet.
Faza este ca timp de 5 zile nu am mai urinat deloc des, adica absolut normal, dar vad ca de 2 zile am inceput iar sa urinez mult si des, si foarte alb(transparent). Deja incepe sa ma streseze si sa ma enerveze la culme toata treaba asta, in special ca de la 6 jumatate dimineata nu mai pot sa dorm decat cu portia de 30 de minute pentru ca din 30 in 30 de minute ma trezesc cu gura uscata si plin de urina. Pana la 6 jumatate nu ma trezesc sa urinez, dar dupa aceia incepe dezastru. Chiar si acum vad ca ma duc mai mereu sa urinez dupa 30 de minute dupa ce am baut apa.
0
01-10-2011, ora 11:31
sebastian_1888
Nu este medic/terapeut
sebastian_1888
Va rog din suflet doamna doctor Balcan Anisoara, ajutati-ma, sunt foarte disperat, ce as putea avea, si ce ar mai fi de facut. Va multumesc din suflet.
0
05-10-2011, ora 18:03
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Parerea mea este ca nu ai diabet zaharat..ia o trimitere de la medicul de familie la endocrinologie cu suspiciune de diabet insipid..daca va fi cazul, interneaza-te cateva zile.pentru a se confirma acest diagnostic trebuie sa faci, sub supraveghere, testul setei...vei fi cantarit periodic, se va preleva sange si urina pentru determinari ale electrolitilor, a osmolaritatii plasmatice si urinare..Nu te speria, eu cred ca nu ai nici o boala din ceea ce banuiesti tu.Sa stii ca exista si polidipsia de origine psihogena, deci se poate ca totul sa fie pe fond psihic.Pentru o persoana care consuma lichide in mod normal, dupa o noapte de somn in care nu se trezeste deloc, dimineata e normal sa urineze..
0
06-10-2011, ora 13:02
sebastian_1888
Nu este medic/terapeut
sebastian_1888
Va multumesc pentru sfaturi. De 6 zile am inceput sa i-au din nou ENTEROLACTIS FLACOANE, pana azi de dimineata imi trecuse din nou, adica numai beam asa de multa apa si nici numai urinam asa de des. Dar azi noapte, si mai ales azi de dimineta dupa ora 6 ma trezeam din ora in ora din nou cu gura uscata si plin de urina. De la 6 pana la 11 m-am sculat de 5 ori sa beau apa si sa urinez. Am baut de la culcare pana m-am trezit azi la ora 11, cam 2 litri de apa, exact cat am baut ieri pe zi. Nu inteleg de ce cand i-au enterolactis ma lasa cateva zile, dar dupaia incepe din nou, acum i-au incontinuare enterolactis, dar vad acum m-au luat din nou sintomele chiar daca i-au medicamentul.
Cat despre medicament scrie ca are 8 miliarde de celule vii si ca este integrator biologic cu fermenti lactici vii de origine umana. Si din cate am citit pe prospect este pentru intestine.
Deci ce credeti despre aceste sintome? Prezint in continuare riscul sa am diabet insipid? Multumesc, si sarut mainile.
0
06-10-2011, ora 13:31
sebastian_1888
Nu este medic/terapeut
sebastian_1888
Deci, practic dupa ce incep sa i-au acest medicament imi trece pentru 5 zile, adica nu mai urinez asa des, si nici nu mai ma trezesc cu gura uscata sau beau asa de multa apa. Prima data m-au luat sintomele dupa ce am intrerupt tratamentul. Acum de 6 zile, am inceput sa i-au din nou tratamentul, in primele 5 zile de adimistrare a tratamentului din nou sintomele au disparut, dar vad ca acum in a sasea zii de adimistrare, sintomele au reaparut chiar daca nu am mai intrerupt tratamentul ca prima data. Asta ce sa indice? Ca am o problema la intestine? Ca deja organismul a inceput sa se obijnuieasca cu tratamentul si nu mai isi face efectul?
Multumesc din nou,
0
08-10-2011, ora 10:38
sebastian_1888
Nu este medic/terapeut
sebastian_1888
Revin cu inca o problema; De cateva zile am observat ca ma balonez dimineata si imi vine sa vomit, astazi iarasi m-am balonat, dar am si vomitat, si am facut si diaree apa goala de doua ori. Toate astea dupa ce la 6 m-am sculat si am baut foarte multa apa.
E posibil sa am SIDA? Adica am vazut ca toate sintomele pe care le am eu se regasesc si la sida. Dar viata sexuala inca nu mi-am inceput-o. Adica sunt inca virgin, deci cum as fi putut sa i-au sida?
Multumesc,
0
08-10-2011, ora 17:59
Mabel
Nu este medic/terapeut
Mabel
Cum sa nu te balonezi, cand torni in tine atata apa?? Si e foarte important si ce apa bei.. Ar fi interesant sa ne spui..
0
08-10-2011, ora 18:23
sebastian_1888
Nu este medic/terapeut
sebastian_1888
Dorna.
0
08-10-2011, ora 18:30
sebastian_1888
Nu este medic/terapeut
sebastian_1888
Si nu cred ca exagerez, dar cand m-am sculat la 6, cred ca am baut aproape un litru de apa.
0
08-10-2011, ora 21:57
Mabel
Nu este medic/terapeut
Mabel
Bea Bucovina plata. E cea mai buna pentru rinichi. Ce bine ar fi sa pot si eu sa beau. Eu sunt opusul tau: nu beau aproape deloc..
Adaugă un comentariu / răspuns

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.