Infectie urinara. Va rog sa-mi raspundeti! | Forumul Medical ROmedic

Infectie urinara. Va rog sa-mi raspundeti!

06-01-2009
rebecca33
Nu este medic/terapeut
rebecca33
In urma cu o luna si ceva mi-au aparut mancarimi in vagin. Din pacate nu am tratat problema cu seriozitate. Am fost la farmacie, unde mi s-au dat antiseptice si mi s-a sugerat sa merg la medic specialist. Vazand ca macarimile au incetat dupa tratament, nu am mai fost la ginecolog. Cred ca ar trebui sa mentionez ca am fost plecati la o cabana, unde conditiile igienice de la toaleta mi s-au parut ok si de aceea, desi nu obisnuiesc am pus fundul pe colac si am folosit paharele din dotare pt igiena intima. La venirea acasa am avut contact sexual cu sotul meu si apoi au inceput mancarimile. Mi-au trecut mancarimile si dupa aproximativ o luna, cand am avut din nou contact sexual, am inceput sa urinez cu sange, ba chiar mici cheaguri inchise la culoare, intepaturi ingrozitoare la terminarea urinatului, desi am folosit prezervativ. Medicul de familie mi-a prescris zanocin si flamexin. Inca de la primele pastile, senzatiile dureroase au inceput sa paleasca, iar urina din sange a disparut. A doua zi a inceput sa aiba si fetita mea de 2 ani senzatia de intepatura, usturime la urinat. I-am dat ospamox si nurofen 5 zile si nu s-a mai plans. Am efectuat sumarul de urina si urocultura la mine si as vrea sa vi le prezint pentru a-mi spune daca este totul in regula. Mi-e foarte greu sa fac acelasi lucru si cu fetita deoarece nu am scapat de pampers, insa daca va trebui, vom incerca. Va prezint si dumneavoastra rezultatele.
hematii 5
urobilinogen 0.1
bilirubina negativ
proteine 10
nitriti neg
corpi cetonici neg
glucoza neg
ph 5.5
densitate urinara 1025
leucocite neg
Sediment urinar
foarte rare hematii
prezente celule epiteliale
frecvent oxalat de calciu
Urocultura
Enterococcus - nu s-a izolat
Escherichia Coli - nu s-a izolat
Antibiograma -
Aceste analize le-am facut in timp ce luam antibiotic.
V-as ruga sa-mi spunet care a fost de fapt problema, cum vi se par rezultatele si daca mai este ceva ce trebuia sa fac si nu am facut. Voi merge si la ginecolog si la urolog, insa vroiam sa va rog sa-mi spuneti si parerea dumneavoastra. Va multumesc mult!
4 comentarii
0
06-01-2009, ora 22:47
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Cred ca a fost o cistita hemoragica.Poate si frigul de la cabana, care a scazut rezistenta organismului sa fi contirbuit.
Urmele de singe din urina sint normale daca a trecut mai putin de o saptamina de la aparitia problemei.Vindecarea nu e brusca.Esti cumva la ciclu?
Urocultura negativa nu e relevanta in contextul suprapunerii tratamentuli antibiotic.
Tratamentul bun.Dovada rezultatul.Ar fi bine sa il continui inca 4-5 zile dupa disparitia simptomelor.Oricum specialistii la care vei merge iti vor da mai multe indicatii.Si mai concrete.
Toate cele bune
0
06-01-2009, ora 22:52
rebecca33
Nu este medic/terapeut
rebecca33
Nu sunt la ciclu..Mai ingrijorata eram de aparitia simptomelor si la fata. Ei i-am dat 5 zile antibiotic, iar eu am avut de luat 10 zile. Mai am 2. Credeti ca sunt necesare analize si pentru ea? E posibil sa reapara? Va multumesc pentru raspuns.
0
06-01-2009, ora 23:08
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Nu strica o urocultura la fetita.Dar la o perioada de timp dupa terminarea trat.antibiotic.Oricum microbii sint prezenti in mod normal peste tot in organism.La omul sanatos exista un echilibrui intre diferitele specii dar si un control al proliferarii acestora de catre sistemul imunitar normal.Problema apare cind exista o reducere a activitatii imune (stress, frig in cazul dvs) sau un dezechilibru al speciilor microbiene printr-un tratament antimicrobian excesiv ( cazurile candidozelor ce urmeaza unui trat. antibiotic.Sau diareilor de asemenea dupa antibiotice).Oricum e bine sa evitati sa o scoateti pe pustoaica afara pina se mai inmoaie gerul.
0
06-01-2009, ora 23:11
rebecca33
Nu este medic/terapeut
rebecca33
Va multumesc mult! O seara buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce ibuprofenul nu este indicat în tratamentul infecÈ›iilor urinare la femei?
  • Semne È™i simptome de infecÈ›ie urinară pe care trebuie să le recunoÈ™ti
  • De ce fac atât de des infecÈ›ii urinare?
  • Este sucul de meriÈ™oare eficient în infecÈ›iile urinare? Ce spun studiile
  • Cele mai bune metode de a preveni infecÈ›iile urinare
  • Obiceiuri sexuale care duc la infecÈ›ii urinare
  • InfecÈ›ie urinară cronică sau recidivantă - cauze È™i tratament
  •