mononucleoza infectioasa este un diagnostic plauzibil pt suferinta mea?
Ramoely,
Decat sa stai atatia ani cu grija asta si sa te gandesti la ce e mai rau, nu era mai bine sa faci un test hiv.Hemoleucograma poate sa arate normal, majoritatea analizelot pot fi neschimbate si virusul sa fie prezent
Decat sa stai atatia ani cu grija asta si sa te gandesti la ce e mai rau, nu era mai bine sa faci un test hiv.Hemoleucograma poate sa arate normal, majoritatea analizelot pot fi neschimbate si virusul sa fie prezent
stiu asta..cel mai indicat este sa fac testul hiv, dar imi este ff frica..vreau sa spun ca sunt la zi cu toate analizele, ginecologice, sange, mai putin testul hiv, am citit toate comentariile de pe forumul acesta, precum si alte comentarii de pe alte forumuri..din cate am inteles..o infectie veche totusi ar semnala ceva in hemoleucograma completa dupa 3 ani..
Hemoleucograma poate sa fie schimbata.sau poate sa nu fie.Singura modalitate de a afla daca ai sau nu hiv este sa faci un test hiv. Cel mai probabil o sa fie negativ, iar atunci te linistesti, iar daca ai cu cat ai aflat mai repede cu atat mai bine
ai foarte mare dreptate in ceea ce zici, dar chiar nu am curajul...in urma cu o luna mi-am facut analizele toate(mai putin hiv) saptamana aceasta le repet, dar nu stiu daca am curajul sa fac testul hiv...ma tot gandesc la asta...simptome nu am si nici nu am avut si nu sunt genul de persoana cu organismul de fier, adica nici macar nu consum fructe si legume(care sunt ff importante)...am 27 de ani
Salutare dragi oameni,
Uitati problema mea si daca se poate dati-mi si niste sfaturi:
Acum 4 luni si jumatate am avut un contact sa zicem. Adica am facut sex oral dar f putin(deci nu a fost cu finalizare), dupa aceea m-a penetrat doar pentru cateva secunde sa zicem, nici 20 de secunde, si dupaia si-a pus prezervativ.
Va spun ca nu am mai tinut legatura cu persoana respectiva, dar am auzit ca ar fi sanse destul de probabile ca persoana sa aiba HIV.
Deci imi puteti spune daca as fi putut lua si eu boala..? Va rog dati-mi niste sfaturi..pentru ca acum cateva zile am auzit barfele astea despre persoana respectiva si se pare ca ar avea hiv. si de atunci ma simt o persoana deprimata mai ales ca am citit atatea pe net..:(.Dar spuneti-mi care sunt sansele pe care as putea sa iau si eu acest simptom.
Va amintesc ca nu am avut nicio o simptoma de genul ce se raspandesc pe site.
Un sfat ar fi binevenit!:)
Uitati problema mea si daca se poate dati-mi si niste sfaturi:
Acum 4 luni si jumatate am avut un contact sa zicem. Adica am facut sex oral dar f putin(deci nu a fost cu finalizare), dupa aceea m-a penetrat doar pentru cateva secunde sa zicem, nici 20 de secunde, si dupaia si-a pus prezervativ.
Va spun ca nu am mai tinut legatura cu persoana respectiva, dar am auzit ca ar fi sanse destul de probabile ca persoana sa aiba HIV.
Deci imi puteti spune daca as fi putut lua si eu boala..? Va rog dati-mi niste sfaturi..pentru ca acum cateva zile am auzit barfele astea despre persoana respectiva si se pare ca ar avea hiv. si de atunci ma simt o persoana deprimata mai ales ca am citit atatea pe net..:(.Dar spuneti-mi care sunt sansele pe care as putea sa iau si eu acest simptom.
Va amintesc ca nu am avut nicio o simptoma de genul ce se raspandesc pe site.
Un sfat ar fi binevenit!:)
Jonasss, cel mai simplu e sa te duci sa faci un test hiv si dupa ce o sa vezi negativ te linistesti.20 de secunde de contact neprotejat inseamna un risc minuscul..asta in cazul in care persoana respectiva chiar are hiv. Nu stiu cum ai tras concluzia ca " e posibil sa aiba hiv "
mi-am facut testul pana la urma..nonreactiv..
sunt foarte stresat in interior si simt ca nu mai pot... vreau sa vorbesc.
Am avut relatii sexuale cu parteneri multiplii si am luat sifilis.am facut tratamentul incepeam sa trec peste sa redevin eu in relatiile mele cu serviciul, familia, prietenii...
testul de la hiv a iesit negativ prima data...si sper sa iasa si a2, 3, 4 oaratot negativ...
de ce va scriu pt ca in ultimele 2 luni dupa ce am aflat ca am sifilis si negativ hiv m-am racit de 2 ori, am ameteli si simt ca sistemul meu imunitar a scazut...am mers sa vb cu doamna doctor despre situatia mea si mi-a zis "ce bine ca ai venit ca urma sa te contactam ca sa repeti testul hiv" mi-a cazut fata si nu stiu nu ma pot concentra la serviciu...nu mai pot sa fiu atent cand conduc masina... mi se face greata aproape la orice mancare mananc numai fructe si fumez toata ziua...ma doare si burta
vreau sa stiu daca stiti ceva de cresterea numarului de persoane diagnosticate cu hiv in romania sau mai exact in cluj
vreau sa imi stati aproape si sa ma sustineti...
maine merg sa repet analizele
Am avut relatii sexuale cu parteneri multiplii si am luat sifilis.am facut tratamentul incepeam sa trec peste sa redevin eu in relatiile mele cu serviciul, familia, prietenii...
testul de la hiv a iesit negativ prima data...si sper sa iasa si a2, 3, 4 oaratot negativ...
de ce va scriu pt ca in ultimele 2 luni dupa ce am aflat ca am sifilis si negativ hiv m-am racit de 2 ori, am ameteli si simt ca sistemul meu imunitar a scazut...am mers sa vb cu doamna doctor despre situatia mea si mi-a zis "ce bine ca ai venit ca urma sa te contactam ca sa repeti testul hiv" mi-a cazut fata si nu stiu nu ma pot concentra la serviciu...nu mai pot sa fiu atent cand conduc masina... mi se face greata aproape la orice mancare mananc numai fructe si fumez toata ziua...ma doare si burta
vreau sa stiu daca stiti ceva de cresterea numarului de persoane diagnosticate cu hiv in romania sau mai exact in cluj
vreau sa imi stati aproape si sa ma sustineti...
maine merg sa repet analizele
legat de sifilis am ajuns in faza foarte primara dna doctor mi-a spus ca sunt usor pozitive...
se poate ca testul de hiv l-am facut prea repede si de aceea mi-a iesit negativ? depinde de persoana respectiva si sistemul imunitar dar in cele mai multe cazuri daca ai ambele boli iti apar de-o data sau intai ies pozitive la sifilis?
se poate ca testul de hiv l-am facut prea repede si de aceea mi-a iesit negativ? depinde de persoana respectiva si sistemul imunitar dar in cele mai multe cazuri daca ai ambele boli iti apar de-o data sau intai ies pozitive la sifilis?
Wlad,
Cand ai avut ultimul contact sexual (vaginal sau anal) neprotejat ?La cat timp ai facut testul hiv ?
Cand ai avut ultimul contact sexual (vaginal sau anal) neprotejat ?La cat timp ai facut testul hiv ?
la sf lunii iulie sau inceputul lunii august am terminat cu fosta prietena...dupa am avut relatii cu 7 barbati din care doar pe unul singur l-am penetrat sex anal restul mi-au facut sex oral si cu unii din ei m-am si pupat...pe 13 oct am fost depistat cu sifilis cu rezultate usor pozitive pt care am facut tratament...am fost la doctorul de la clinica sa ii spun ca m-am racit si ea mi-a spus..."ce bine ca ai venit ca vreau sa repetii testul hiv"
azi mi-au luat inca o proba si am facut si consiliere trebuie sa astept intre 7-10 zile iar daca testele ies pozitive sau usor pozitive o sa fie trimise la bucuresti pt noi teste...sunt extenuat...si ma simt foarte slab psihic imi vine sa plang (am si plans azi un pic) ce am observat daca lucrez si am timpul ocupat ma simt mai bine cand fac o pauza intru in depresie...
imi doresc sa imi fie negative si sper sa se gaseasca un tratament pt acest virus sau o parte din multele forme care exista
azi mi-au luat inca o proba si am facut si consiliere trebuie sa astept intre 7-10 zile iar daca testele ies pozitive sau usor pozitive o sa fie trimise la bucuresti pt noi teste...sunt extenuat...si ma simt foarte slab psihic imi vine sa plang (am si plans azi un pic) ce am observat daca lucrez si am timpul ocupat ma simt mai bine cand fac o pauza intru in depresie...
imi doresc sa imi fie negative si sper sa se gaseasca un tratament pt acest virus sau o parte din multele forme care exista
Wlad,
Ce inseamna dupa ? Cand ai avut contactul sexual anal, si cel mai important..ai folosit prezervativ sau nu ?
Ce inseamna dupa ? Cand ai avut contactul sexual anal, si cel mai important..ai folosit prezervativ sau nu ?
sincer drew_s nu ma ajuti deloc sper sa fie negativ si scuze de deranj
am avut parteneri multiplii, daca stii ce inseamna. nu stiu persoana care m-a infectat si inainte cu o luna am facut cu 7 barbati intelegi...nu stiu de la cine am luat sifilis doar banuiesc... singura persoana care nu am reusit sa o contactez...
analizele pt sifilis le-am facut la apro 13 zile de la persoana care o banuiesc... pe 13 oct am fost depistat cu sifilis
intrebarea era simpla daca am avut sifilis in forma primara luat de nu stiu cat timp? as putea saam si hiv pt ca doamna doctor a dorit sa ma contacteze sa repet testul de hiv...si daca ati auzit ca ar fi crescut nr cazurilor de hiv in romania...
ms oricum merg ma bine sa vb la spital la doctorul meu.
am avut parteneri multiplii, daca stii ce inseamna. nu stiu persoana care m-a infectat si inainte cu o luna am facut cu 7 barbati intelegi...nu stiu de la cine am luat sifilis doar banuiesc... singura persoana care nu am reusit sa o contactez...
analizele pt sifilis le-am facut la apro 13 zile de la persoana care o banuiesc... pe 13 oct am fost depistat cu sifilis
intrebarea era simpla daca am avut sifilis in forma primara luat de nu stiu cat timp? as putea saam si hiv pt ca doamna doctor a dorit sa ma contacteze sa repet testul de hiv...si daca ati auzit ca ar fi crescut nr cazurilor de hiv in romania...
ms oricum merg ma bine sa vb la spital la doctorul meu.
Buna ziua. Am facut si eu marea gresala de a da jos prezervativul in timpul actului sexual, mai ales in timpul unui act sexual ocazional. Vedeta respectiva nu are o istorie prea buna... nu vreau sa dau vine pe alcol dar nu eram intr-o stare prea buna. Au trecut abea 2 zile de la isprava si ma bantuie ingrozitor gandul ca as putea fi infectat...deocamdat nu am nici cel mai mic semn de nimic, doar gandul care imi aminteste ce am facut ma cutremura. Este prea devreme sa fac un test? De unde aa putea face rost de unul? Sunt in londra, am toate actele si as putea merge la un control, dar vreau sa stiu daca merita asa devreme sau daca nu pot face ceva mai usor. Va multumesc pt timpul acordat si sper sa primesc un raspuns care sa ma linisteasca.
Apropo imi e si frica sa mai fac dragoste cu prietena mea. Daca eu am ceva, decat sa ii dau si ei mai bine i-mi tai portia o vreme...dar pana cand?
Apropo imi e si frica sa mai fac dragoste cu prietena mea. Daca eu am ceva, decat sa ii dau si ei mai bine i-mi tai portia o vreme...dar pana cand?
am avut o relatie neprotejata acum 12 zile si incepand cu a saptea zi am avut 3 zile diaree, am citit pe net si-mi fac probleme nu mai pot sa fac nimic testul se face doar dupa 3 luni iar persoana cu care am fost daca am intrebat-o sa-mi confirme ca nu este seropozitiva s-a suparat a zis ca nu este si m-a facut neserios si nu mai raspunde la tf spunandu-mi ca daca o mai sun face plangere pt hartuire.Ce sa ma fac alte simpome nu am dar sa scap de asta si Abstinenta totala n-o sa mai gresesc.Oare as avea sanse sa fiu optimist ?
Pt Baciu18,
Eu zic deocamdata sa nu-ti faci probleme.Semnele de primoinfectie HIV sunt mult mult mai multe, nu doar diaree.Eu am avut toate simptomele, ca la carte si deocamdata slava domnului sunt negativ, ultimul test l-am facut la 15 saptamani de la expunere.Poti sa-ti faci primul test la 4 saptamani, unul la 8 saptamani si la 13 saptamani.Recomandarile americane spun ca marea majoritate a persoanelor se seroconvertesc la maxim 13 saptamani, asa ca ar trebui sa fie concludent.Medicii in Romania recomanda testarea pana la 6 luni.Oricum ideea e sa stai cat de cat linistit, nu cred ca e cazul sa te alarmezi prea tare.Daca anxietatea e prea mare si nu mai piti astepta exista posibilitatea sa faci un test PCR ARN Hiv 1(pe scurt testul acesta cauta virusul direct, nu anticorpii, viremia e foarte mare in primoinfectie).Nici acest test nu este 100% concludent, trebuie confirmat cu test de anticorpi la 13 saptamani, dar daca testul acesta este negativ, probabilitatea de infectie este foarte foarte mica.Se poate face la Synevo si costa aproximativ 470 ron, rezultatul il ai in 1-2 saptamani.Sper ca ti-am fost de ajutor.
Eu zic deocamdata sa nu-ti faci probleme.Semnele de primoinfectie HIV sunt mult mult mai multe, nu doar diaree.Eu am avut toate simptomele, ca la carte si deocamdata slava domnului sunt negativ, ultimul test l-am facut la 15 saptamani de la expunere.Poti sa-ti faci primul test la 4 saptamani, unul la 8 saptamani si la 13 saptamani.Recomandarile americane spun ca marea majoritate a persoanelor se seroconvertesc la maxim 13 saptamani, asa ca ar trebui sa fie concludent.Medicii in Romania recomanda testarea pana la 6 luni.Oricum ideea e sa stai cat de cat linistit, nu cred ca e cazul sa te alarmezi prea tare.Daca anxietatea e prea mare si nu mai piti astepta exista posibilitatea sa faci un test PCR ARN Hiv 1(pe scurt testul acesta cauta virusul direct, nu anticorpii, viremia e foarte mare in primoinfectie).Nici acest test nu este 100% concludent, trebuie confirmat cu test de anticorpi la 13 saptamani, dar daca testul acesta este negativ, probabilitatea de infectie este foarte foarte mica.Se poate face la Synevo si costa aproximativ 470 ron, rezultatul il ai in 1-2 saptamani.Sper ca ti-am fost de ajutor.
MI-a crescut putin moralul si sper sa reusesc sa nu ma mai gandesc la asta altfel innebunesc totodata sper sa nu fie nimic dealtfel persoana cu care am fost spune ca este ok si o sa-mi arate testul in acest sens dar incertidudinea exista Multumesc pt. cele scrise si un AN NOU FERICIT!
Baciu18,
Dupa un singur contact sexual neprotejat sansele de a lua hiv sunt f f mici, mai ales ca virusul se transmite de la femeie la barbat mai greu decat de la barbat la femeie, daca persoana respectiva face tratament sansele sunt si mai mici, iar ca sa vorbim de toate astea persoana respectiva trebuie sa aiba hiv, unde iar cele mai multe sanse sunt sa nu aiba hiv.
Sunt aici pe forum persoane care nu au avut doar diaree ci aproape toate simptomele posibile si sunt tot hiv negativ.
Eu nu te sfatuiesc sa faci viremia pentru ca este o analiza scumpa si nu se foloseste ca test de diagnosticare, ci se foloseste pentru persoanele care deja au hiv sa se vada eficienta medicamentelor.
Asa cum ti-a spus si daniel, faci un test la 6 saptamani si daca este negativ, sansele ca el sa se schimbe la 13 saptamani sunt foarte mici, dupa ce ai facut test si la 13 saptamani te sfatuiesc sa uiti povestea asta si poate sa inveti ceva de aici.abstinenta totala nu este o solutie.
La multi ani !
Dupa un singur contact sexual neprotejat sansele de a lua hiv sunt f f mici, mai ales ca virusul se transmite de la femeie la barbat mai greu decat de la barbat la femeie, daca persoana respectiva face tratament sansele sunt si mai mici, iar ca sa vorbim de toate astea persoana respectiva trebuie sa aiba hiv, unde iar cele mai multe sanse sunt sa nu aiba hiv.
Sunt aici pe forum persoane care nu au avut doar diaree ci aproape toate simptomele posibile si sunt tot hiv negativ.
Eu nu te sfatuiesc sa faci viremia pentru ca este o analiza scumpa si nu se foloseste ca test de diagnosticare, ci se foloseste pentru persoanele care deja au hiv sa se vada eficienta medicamentelor.
Asa cum ti-a spus si daniel, faci un test la 6 saptamani si daca este negativ, sansele ca el sa se schimbe la 13 saptamani sunt foarte mici, dupa ce ai facut test si la 13 saptamani te sfatuiesc sa uiti povestea asta si poate sa inveti ceva de aici.abstinenta totala nu este o solutie.
La multi ani !
Multumesc pentru sfat asa o sa fac sper sa dea Domnul sa fie bine totodata nu doresc la nimeni sa treaca prin ce am trecut mai ales ca am si familie si fac ce fac si iar ma gandesc la asta sper sa nu inebunesc oricum m-a ajutat f mult comentariile voastre va multumesc si LA MULTI ANI !
Buna ziua.
ma numesc iulian si am si eu o problema. Pe 1 ianuarie seara am facut febra nu stiu exact temperatura, am luat medicamenta si febra a disparut in aceasi zi. Pe 9 ianuarie insa pe corp mi sau inflamat ganglioni, la ureche la gat si in zona inghinala. A doua zi am mers la spitalul Matei Bals unde ma consultat o doamna doctor, si mia dat sa fac un set de analize, printre care raze la plamani, analize la sange si analize serice. Astazi am fost la medic pentru rezultate si mi sa spus ca plamanii sunt sanatosi si o parte din analizele la sange in afara de cele serice sunt bune. Mi sa spus sa vin luni pt celalalt rezultat. Ma ingrijoreaza gandul sa nu am HiV. Am avut febra o zi dar a disparut, nu am bubite pe corp su limba, nu am diaree, doar ganglionii unflati si o tuse usoara. Doctora mia zis ca este posibil sa fie o viroza dar asteptam si rezultatul celalalt. Ce posibilitate exista sa am Hiv avand in vedere ca celelalte analize au iesit bune. multumesc mult si astept raspuns.
ma numesc iulian si am si eu o problema. Pe 1 ianuarie seara am facut febra nu stiu exact temperatura, am luat medicamenta si febra a disparut in aceasi zi. Pe 9 ianuarie insa pe corp mi sau inflamat ganglioni, la ureche la gat si in zona inghinala. A doua zi am mers la spitalul Matei Bals unde ma consultat o doamna doctor, si mia dat sa fac un set de analize, printre care raze la plamani, analize la sange si analize serice. Astazi am fost la medic pentru rezultate si mi sa spus ca plamanii sunt sanatosi si o parte din analizele la sange in afara de cele serice sunt bune. Mi sa spus sa vin luni pt celalalt rezultat. Ma ingrijoreaza gandul sa nu am HiV. Am avut febra o zi dar a disparut, nu am bubite pe corp su limba, nu am diaree, doar ganglionii unflati si o tuse usoara. Doctora mia zis ca este posibil sa fie o viroza dar asteptam si rezultatul celalalt. Ce posibilitate exista sa am Hiv avand in vedere ca celelalte analize au iesit bune. multumesc mult si astept raspuns.
chioraitul matelor este oare un simptom HIV ?
Chioraitul matelor este simptomul faptului ca stai si te gendesti numai la hiv si numai mananci cum trebuie. Nu te condamn ca iti faci probleme referitor la hi, pentru ca si eu am fost la fel in primele luni, dar daca persoana tea asigurat ca nu are hiv, ar trebui sa te mai linistesti putin. In fine, cerei sa iti aduca dovada in sensul acesta, asa cum tia promis...numai bine iti doresc, si sa iesi cu brio din asta, pentru ca asteptarea in acest caz e foarte chinuitoare.
BUNA!Sper sa fie asa cum zici iar persoana mi-a aratat pe leptop niste rezultate de la centrul de transfuzii ale ei care sunt ok dar oare nu puteau fi schimbate sau acea notificare sa fie facuta de ea ? Pana una alta ma consolez cu ideea ca trebue sa o cred.
Eu cred ca ar trebui sa te linistesti cat de cat, pentru ca ai devenit ipohondric si faci din orice lucru un simptom hiv.daca tia aratat foile cu rezultatele inseamna ca e bine, si nu cred ca are cum sa le modifice ea. Oricum linistestete si incearca sa te concentrezi asupra altor chestii, iar cand trec cele trei luni o sa te linistesti de tot, pentru ca sunt sigura ca nu ai nimic.numai bine!
Baciu18, modalitatea de a afla daca ai hiv sau nu este sa te testezi PE TINE, si nu persoana cu care ai fost. Ti-a aratat si ea un test, ai vazut ca e negativ, deci ai si mai multe motive sa te linistesti.
Faci un test la 3 luni, care mai mult ca sigur ca o sa fie negativ si nu te mai gandesti la episodul asta.
Faci un test la 3 luni, care mai mult ca sigur ca o sa fie negativ si nu te mai gandesti la episodul asta.
ok si multumesc pt cuvintele care mi-au ridicat moralul si va asigur caut sa depasesc aceste momente si sa nu ma mai gandesc la asta.
Pt Baciu18,
Persoana respectiva face transfuzii regulat?Ce fel de analize ti-a aratat?Pt ce afectiune face transfuzii?
Persoana respectiva face transfuzii regulat?Ce fel de analize ti-a aratat?Pt ce afectiune face transfuzii?
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11Care sunt simptomele HIV?
- 6analize - ajuta ?
- 26hepatita b
- 10cai de transmitere HIV
- 8Am introdus degetele in vaginul unei fete de la masaj erotic-pot contacta HIV?
- 10Poate fi Hiv ?
- 5Hepatita B, C, HIV
- 1boala cu transmitere sexuala
- 3contact sexual neprotejat cu o alta fata decat prietena mea
- 4Analize hiv, hepatita
- 2Boli cu transmitere sexuala cu miros
- 9Posibil BTS, oare sa fie HIV?
- 3posibil hiv?
- 2Contact sexual protejat - risc de boli ?
- 3HIV in cât timp se depistează ?
- 5Explicatii analize
- 3HIV/Sida
- 4Hiv si sifilis
- 5HIV Cum ia nastere? Nu cum se transmite, ca stiu.
- 0Profilaxie hiv
Mai multe informații despre: HIV Bolile cu transmitere sexuala infectia cu HIV
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Angiomatoza bacilara
- Infectii cu micobacterii netuberculoase in SIDA
- SIDA
- Gonoreea (blenoragia)
- Infectia perinatala cu HIV
- Manifestarile neurologice ale infectiei cu virusul HIV
- Lipodistrofia asociata HIV
- Esofagita HIV
- Complicatiile gastro-intestinale in HIV-SIDA
- Demenţa asociată infecției HIV (encefalopatia HIV)
- Bolile cu transmitere sexuala
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: