nas infundat

05-12-2008
pusina
Nu este medic/terapeut
pusina
Am o fetita de 1an si 4luni si are nasucul infundat.Foloseam inainte Karvol, dar nu se mai gasesc pe piata.Am cumparat niste pastile(ca cele de tintari)de se introduc in priza si emana un miros.Intradevar miroase a mentolat, dar tot are nasucul infundat si ii curge.Ce as putea folosi, ca ce am intrebat la farmacie mi s-a raspuns ca e mica pentru ce au ei.As mai dori sa stiu si pentru o candidoza bucala tot pentru ea in afara de glicerina boraxata.Multumesc.
11 comentarii
0
06-12-2008, ora 20:16
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
La varsta fetitei, cei mai buni sunt aerosolii cu ser fiziologic cu fluimucil sau ACC (insa necesita un nebulizator) sau un sistem de aspiratie pentru bebelusi numit "Batista bebelusului". Pentru fluidifiere, se poate administra Sinupret picaturi orale si spray nazal cu apa de mare gen Sterimar, Mariner sau Aqua Maris cu aspirarea secretiilor cu pompita decauciuc.
0
06-12-2008, ora 20:17
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru candidoza bucala puteti folosi Bioparox spray bucal (daca are peste 15 kg) sau o cura scurta de Diflucan oral (numai daca nu dispare in urma administrarii locale).
0
15-12-2008, ora 12:23
pusina
Nu este medic/terapeut
pusina
I-a trecut nasucul, iar candidoza a trecut singura cum se zice, dar cand era vorba sa ii dau cu glicerina plingea, ii venea sa vomite, nu vroia sub nici o forma, asa am patit si cand a facut o enterocolita si nu lua pastiluta sparta bineinteles.O pacaleam si o puneam in ceia sau lapte, dar seara cand adormea, ca ea mai bea un biberon de lapte si noaptea.Acum ii dau seara lapte Milumil de noapte si se satura, nu mai papa asa des.Folosesc de la 5luni jumate Milumil, ii place, l-a acceptat bine fara reactii adverse.Am o intrebare pentru mine.Am niste dureri groaznice de cap(pe partea stinga)de simt ca imi bubuie capul, urechea stinga am probleme de mica ma trage curentul mereu, trebuie sa stau cu vata in urechi.Nu am facit nicio tumografie, problema banilor, iau VIDAN si imi trece, dar 3-4zile am dureri.Daca stau pe partea stinga imi mai trece.Ce as putea sa am?Va multumesc.
0
16-12-2008, ora 06:35
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Poate fi vorba deo sinuzita maxilara sau frontala. faceti o radiografie de sinusuri si un consult ORL, daca e cazul tratament cu Augmentin de1 saptamana (+ Sinupret, Nurofen si spray nazal decongestionant) si evitati expunerea la frig.
0
20-12-2008, ora 12:58
alf66
Nu este medic/terapeut
alf66
ORICE PRDUS CARE CONTINE ANTIBIOTIC, CHIAR SI IN DOZA MICA, CUM E BIOPAROXUL FAVORIZEAZA DEZVOLTAREA CANDIDOZEI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pentru aceasta virsta, fara contraindicatii este prepararea unei solutii slabe de bicarbonat (in cca.50 ml. apa fiarta si racita, sau plata se amesteca cca.1/2 lingurita de bicarbonat alimentar).Se clateste gura, sau daca copilul e prea mic sau nu accepta badijonaj bucal sau clatirea gurii, atunci il "pacaliti": luati dozatorul cu spray de la "Tantum verde" - eventual puteti lasa o mica cantitate de solutie in sticluta, adaugati 1:1 solutie bicarbonat si-i ziceti ca o dati cu "parfum"...:)). In felul acesta nici nu are gust prea rau!
Pt.nas, mai exista si Nazomer-spray cu echinaceea sau cu pantenol! E f.eficace si pt. adulti! Nu are contraindicatii!
Karvolul nu mai exista, pt. ca nu mai este permisa comercializarea lui - si cred nici fabricarea!!!!!!!!! - s-a descoperit ca e nociv, continea o subst.cancerigena.
Aparatul despre care vorbiti, pt.nas infundat este INTERZIS copiilor si are efecte nedorite pe termen lung, chiar si la adulti!
Incercati sa evitati diferentele mari de temperatura, si statul prea mult la rece al copilului.
A propos: noaptea e facuta pt. somn! Chiar si la copii mici, de la citeva zile! Asa ca, invatati copilul sa doarma noaptea! De mancat, ziua!:) Ii incarcati stomacul inutil noaptea, se agita, nu doarme bine, se va trezi sa mearga la baie...si nu ia in greutate in felul acesta!
cca.300 ml./zi de lapte la aceasta varsta e suficient! - in conditiile in care mai are peste zi 1 iaurt, putina branza...plus alte surse de calciu.
Sanatate!
0
08-11-2009, ora 10:57
andrech
Nu este medic/terapeut
andrech
buna ziua am si eu un baietel de 10 luni si jumatate si a racit am fost la spital si ia dat ospamox panadol si nazomer.El are nasuul foarte infundat acum a inceput putin sa mai respire ca nu putea dar acum haraie asa pe nas mi se pare si se ineaca si tuseste cateodata sa fie de la mucisori sau are altceva.
0
13-04-2010, ora 17:46
Florentza_M
Nu este medic/terapeut
Florentza_M
Buna ziua!
Baietelul meu, in varsta de 4ani, are o rinofaringita acuta. Febra a facut doar o singura zi si are nasul infundat (mai ales cand doarme). Medicul de familie mi-a recomandat o serie de siropuri: antitermice, Eurespal 5 ml/3 ori pe zi, aerosoli cu ser fiziologic si solutie marina.
Sunt totusi cam nedumerita in privinta tratamentului, intrucat as fi preferat un tratament cu aerosoli pt ca avem un astfel de aparat in casa. Ne puteti da vreo sugestie in acest sens?
Multumim
0
23-04-2010, ora 20:44
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Se pot face aerosoli cu ser fiziologic si ACC, insa daca nu tuseste e mai bine sa ramaneti doar la ser fiziologic.
1
03-12-2010, ora 10:52
norah
Nu este medic/terapeut
norah
Buna ziua
Va rog sa imi spuneti, pentru un bebelus de 7 luni cum se administreaza Sinupretul si cat timp
Dr-ul ei a zis 15 picaturi de 3 ori pe zi, dar in prospect scrie altceva. Si cate zile? Dr-ul a zis ca pana trece..mi se pare putin cam superficial raspunsul
0
20-12-2010, ora 23:29
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
La 7 luni as merge cu 10 pic de 3 ori pe zi, si, intr/adevar, se poate folosi timp indelungat dar 2 saptamani ar trebui sa fie suficient.
0
16-02-2018, ora 16:47
PetraAlexandra
Nu este medic/terapeut
PetraAlexandra
Buna ziua am un baietel de 5 luni jumatate si nu mai scapam de niste mucisori voiam sa va intreb daca ii pot da sinupret picaturi si cate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Inhalațiile cu aburi nu ameliorează congestia nazală cronică
  • Experții avertizează asupra folosirii decongestionantelor nazale la copiii mici
  • Părul din nas - cum îl gestionăm corect medical
  • Să înțelegem rinoreea și congestia nazală
  •