Neurologie sau neuropsihiatrie?

09-07-2011
izosbelle31
Nu este medic/terapeut
izosbelle31
Un caz mai ciudat.
Am 31 ani, acum cati-va ani am avut probleme minore cu inima, aritmie extrasistola cauzat de tabagism si oboseala fizica dupa un examen EKG.Lucru adevarat pt ca lucram ture +si noaptea si mai si fumam mult.Am primit tratament provizoriu xanax si aspacardin.pe care nu le-am luat toate pt ca ma moleseau.
Aritmia simteam si cand eram treaza dar uneori si in somn.Intre timp am redus nr tigarilor si am schimbat si slujba dupa un lung concediu de somaj..Insa de cava timp senzatia de stop cardiac si tremuratul din stomac ma c-am sperie pt ca au devenit mult mai accentuate si dese si doar atunci cand incep sa adorm.Cand apar starile astea incerc sa ma misc sa ma trezesc pt ca altfel simt ca mor la propriu.Pana si in somn constientizez ca trebuie sa ma trezesc.Problema e ca atunci cand ma trezesc si pun mana pe abdomen chiar simt ca ceva se intampla, bataia inimii e neregulat putin sau mai mult, in stomac la fel, alteori nu simt nimic.De obicei nu am probleme cu adormitul, dorm bustean si poate tuna langa mine o intreaga armata ca nu sesizez nimic.
Am avut multi ani migrena, oboseala cronica si anemie.Uneori am probleme cu respiratul, dispnee.Ma apuca brusc tine cateva minute, ore.
Am fost la endocrinologie cu luni in urma TSH, calciu, iod erau la limita minima, dar bune insa cortisolul era marit dar s-a presupus ca era de la stres.Alte investigatii de endocrinologie nu am mai facut.
Am vorbit si cu un psihiatru si cu un psiholog intre timp dar nu am nimic.Ori reusesc sa ascund bine ca n-am nimic ori chiar nu am nimic.Sunt o fire optimista (uneori pt altii chiar enervant) si genul care intra peste probleme ca sa le rezolv si nu fug de ele pana la infinit.
Am avut probleme cu intestinele recent HDI rectoragie la colonoscopie a iesit diagnosticul de boala hemoroidala si HDI.Si o usoara problema de coagularea sangelui.Ne-am asteptat la ce era mai rau, dar a iesit bine si asta.
Majoritatea analizelor mele indicau totul la limita, adica scazute la limita sau chiar scazute sub limita ca si in cazul anemiei.Dar dupa HDI nici nu ma mir ca am facut aceasta anemie.
Chiar nu stiu la ce specialist as mai putea apela.Sa reiau toate din nou?Endocrin, cardiolog, gastroenterologie?
E o goaza de bani +sunt prea tanara ca sa alerg eu la 1000 de dr-uri.Nu sunt hipohondrica dar raurile astea ma dispera deja pt ca nu reusesc sa faca fata la o slujba mai normala.Fizic sunt tot timpul terminata de oboseala.
14 comentarii
0
09-07-2011, ora 14:59
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
sandovala, ce job ai?
0
09-07-2011, ora 15:10
izosbelle31
Nu este medic/terapeut
izosbelle31
nimic extravagant.am lucrat in comert alimentar +.acum studiez socioolgie.
0
09-07-2011, ora 16:27
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
ma gandeam ca poate ai un job stresant...si sa fie de vina stresu ptr toate simptomele tale
0
09-07-2011, ora 18:46
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Am primit tratament provizoriu xanax si aspacardin.pe care nu le-am luat toate pt ca ma moleseau.- scrii tu..
incearca acum acest tratament care iti va face bine...
de ce te moleseste, le iei seara cu 2 ore inainte de culcare.
0
10-07-2011, ora 10:31
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Imi vine greu sa inteleg ca vi s-a spus si de catre psiholog si de psihiatru ca nu aveti nimic; descrieti niste stari clare de anxietate. Mie imi pare anxietate si cred ca e de competenta psihiatrica.
Si cum ziceti ca dormiti bustean, dar totusi sesizati in somn aritmiile si va mai si trezesc acestea? Inseamna totusi ca somnul este superficial.
Poate fiind asa optimista cum spuneti reusiti sa disimulati foarte bine starile dvs atunci cand mergeti la medic, altfel nu imi explic.
0
10-07-2011, ora 10:41
izosbelle31
Nu este medic/terapeut
izosbelle31
Am avut un serviciu stresant si obositor.Problema mea e ca obosesc mult prea repede si daca e sa ma trezesc devreme, adica pe la 5 dimineata e groaznic.Nu rezist la astfel de programe.Am dureri in tot corpul si abia respir, sunt palida ca un cadavru.Pe bune.Daca dorm suficient imi revin dupa 2 zile cca.Astea fara xanax inclus.

Ma moleseau pt ca ma simteam drogata de la xanax de 3 sau 2 x 1 cate 2 mg era doza zilnica.Am incercat mai tarziu cea cu 0, 25 mg 2x.Eram mai linistita adevarat dar tot drogata ma simteam dimineata.Nu eram obisnuita cu astfel de medicatii.Partea proasta era ca, cu toate astea tot aveam in somn crizele acelea periodic, plus si cosmare.

In unele dintre consultatii cardiologice mai vechi dr a zis ca e ceva neurovegetativ si a mai balmajit ceva dar n-am inteles.Dar daca nu a evidentiat-o atunci nu cred ca ceva serios.
Am avut un an foarte stresant avand pe cineva bolnav in familie.De asta ma gandesc ca am avut cortizolul marit si deci pe baza de stres s-a pus.Insa probleme astea le-am avut si inainte.
Chiar nu stiu pe ce pista sa pornesc.Ca daca e totul pe baza de psihic atunci as lua un tratament mai adecvat.Daca e tiroida atunci de ce nu iese la analize?
E frustrant.
0
10-07-2011, ora 10:49
izosbelle31
Nu este medic/terapeut
izosbelle31
Da, dorm bine de obicei daca nu ma trezeste acea stare.Mi s-a intamplat sa ma trezesc ca pleoapele imi clipeau mult prea repede.
Posibil ca involuntar sa nu-mi dau seama de unele aspecte.
0
10-07-2011, ora 10:58
izosbelle31
Nu este medic/terapeut
izosbelle31
Inca ceva.La unele dintre ecografii la tiroida a iesit multiple chisturi laterocervicale stang.Endocrinologul a pus zeci de intrebari si apoi a zis ca n-am nimic.
Nu vreau sa ma iau de pe net cu 100 de articole pt ca cred ca mai mult as srtica.
0
10-07-2011, ora 15:04
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Aveti anxietate si un sindrom de oboseala cronica. Ati luat doze mari de xanax si nici nu avea cum sa nu va moleseasca. Tulburarile neurovegetative se refera la simptome avand drept cauza sistemul nervos. Va sfatuiesc cu caldura sa mergeti la un consult psihiatric. Aveti nevoie de sfaturi de specialitate, de schimbari ale modului de viata si nu in ultimul rand de tratament medicamentos adecvat.
0
16-07-2011, ora 11:53
izosbelle31
Nu este medic/terapeut
izosbelle31
Multumesc pt raspuns.
Dupa spusele medicului am stres post-traumatic si o depresie cam profunda.
Incerc sa rezolv si o internare la o clinica renumita din cluj la interne pt ca se pare ca am mai multe probleme, marunte dar enervante.Asa cel putin voi putea sa le rezolv intr-un singur loc.
Am sa revin cu noutati.
0
21-08-2011, ora 15:20
izosbelle31
Nu este medic/terapeut
izosbelle31
Cum am promis am revenit cu noutati in speranta ca poate ajuta cazul meu si pe altii.Pot sa spun ca simptomele mele nu au nici o legatura cu cele psihiatrice nici pe de parte desi ar fi fost cea mai usoara cale pt mine.
Incerc sa fac lista cat se poate pe limba tuturor.

Infectie acuta fungica intestinala, bucala, vaginala toate in 1 alias Candida care a deschis poarta pt alte infectii oportuniste.In curs de tratare.cu Feminella C ovule recomand femeilor cu cea mai mare caldura.
Sinuzita si o infectie respiratorie veche netrata.
Chsturi multiple ovariene cate 2- 3 chisturi pe un ovar de peste 3 cm, insuficienta ovariane, trompe infundate.Boala inflamatorie pelviana acuta.Diagnostic anterior congestie pelviana.Va urma operatie in toamna pana atunci urmez un tratament cu antibiotice si anticonceptionale.
Partea cea mai nasoala e cu intestinele care sunt alunecate.Se pare ca si asta va trebui operata.
Starile de oboseala si febre se datorau ovarelor si cele intestinelor + infectiilor avand si o imunitate scazuta de la antibiotice luate in exces + anemie.
Senzatiile de stop cardiac in somn cica erau tot de la insuficienta ovariana si dezechilibrul hormonal.
Cauza?
Stres, alimentatie proasta, fumatu, cafeaua, antibiotice excesive, raceli netratate bine, sedentarismul.
Am invatat ceva si recomand tuturor.Faceti miscare zilnic, sint zeci de site-uri cu exercitii fizice inventate de oameni cu pricepere si personalizate pt diferite afectiuni fizice si pt cele ale sufletului.Decat sa pierdeti ore si zile cautand pe internet ;ce-o fi pata asta pe fata? mai bine lasa-ti doctorii sa va zica.Pute-ti cadea dintr-0 extrema in alta si defapt suferiti de alte boli.Autotratarea/autodiagnosticarea este cea mai mai daunatoare..
Beti multe lichide minim1, 5 l pe zi.
Si ce e mai important sa nu stati o vesnicie pe frunze verzi atunci cand aveti o problema de sanatate lasand sa se agraveze.Corpul ne da semne de fiecare data cand ceva nu e bine printr-un fel sau altul, deci e bine sa le dam atentie chiar si atunci cand e vorba de o pata mica rosie de pe fata.
Sanatate!
0
22-08-2011, ora 17:07
ovidiu82
Nu este medic/terapeut
ovidiu82
salut,

Poti sa-mi spui la ce clinica ai fost in Cluj?
0
27-08-2011, ora 13:19
izosbelle31
Nu este medic/terapeut
izosbelle31
Ovidiu esti femeie sau barbat?Eu am fost la ginecologie si de asta intreb.Scuze ca nu am specificat anterior ca picase calatoria mea la Cluj.Sper ca n-am creat prea mare confuzie.Nu am fost la Cluj, nu am avut sponsorizare la urma si a trebuit sa renunt asa ca in marea mea disperare am cautat in orasul meu un dr ginecolog.
0
10-07-2012, ora 15:44
yulian26
Nu este medic/terapeut
yulian26
Buna ziua, problema mea incepe de acum 2 ierni in urma am baut cu cineva mai multa bere vro 4L seara am varsat mi-a fost rau, dupa a-2-a zi deja ma simteam rau asa dupa vro 3 zile simteam o presiune asa pe parti la venele astea de la gat parca ma strangea cineva de gat si in cap de am zis ca imi pocneste capu am luat cateva zile niste aspacardin si mi-am mai revenit dupa aia am inceput sa am mai multe probleme stare de oboseala tot timpu de somnolenta de irascibilitate anxietate tensiune psihica simteam parca aveam un nod in piept cand faceam ceva oboseam repede incepea sa-mi bata inima tare si simteam o stare nasoala de parca imi batea inima cu tot cu stomac am ajuns si la urgente odata a inceput sa bata inima repede de am zis ca imi sare din piept am facut cateva analize la sange hemoleucograma completa, la calciu, magneziu si fier, ekg la inima si electrogardiograma, la plamani si toate au iesit bune doctoru ca care am fost la urgenta mia prescris niste propranolol si niste pastile pentru stomac si passiflora, nu am mai patit de atunci sa ajung la urgenta dar tot simt stare de somnolenta oboseala sistemu nervos din organism imi face probleme mi se zbate pleoapele la ochi mai ales la ochiu stang cand partea de sus cand aia de jos si prin alte parti ale corpului mi se zbate pielea ba am mai avut cate-o intepatura in mana ba in picior si in cap o stare de dezorientare de tulburare, am fost la un doctor si iam explicat simtomele si ala mi-a zis ca ii pe sistem nervos si mi-a dat trimitere la neuropsihiatrie.Va rog daca s-a mai confruntat cineva cu problema asta sa ma ajute cu niste sfaturi ceva s-au poate imi raspunge vrun medic ce se intampla. Va Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Oboseala de după-amiază ar putea avea legătură cu sistemul de recompensă de la nivel cerebral
  • De ce mă simt obosit tot timpul?
  • Obosit tot timpul - cauze medicale frecvente
  • Mă simt obosit deși am dormit bine - cauze posibile
  • Regiunile din creier care ar putea controla gradul de oboseală
  • Vitaminele, mineralele şi rolul lor în oboseala fizică și psihică
  • Potrivit unui nou studiu, consumul de canabis poate ameliora oboseala
  •