Urgent; Stare generala de oboseala, somn și frisoane

12-01-2023
AlexDJ
Nu este medic/terapeut
AlexDJ
Buna ziua! De 2 zile mna apucat o stare oribila de somn, oboseala și mici frisoane și amărăciune in gure. Ar putea fi vorbaa despre ceva grav sau este doar anxietatea?
Sunt Intr o perioada stresanta.
Am mai avut mici dureri in zona stânga a pieptului, dar am luat magneziu și în 30 min starea s a ameliorat.
Ar trebui sa merg la urgente? Sau sa fac un EKG?
Doctorul de familia a zis că nu îmi poate da trimitere pt consult cardiologic pt că nu sunt cunoscut cu probleme
Va mulțumesc!
14 comentarii
1
12-01-2023, ora 20:45
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Buna.
Uite, eu trec printr-o perioada de anxietate care deja dureaza de vreo 4-5 saptamani si datorita acestei anxietati am dezvoltat mai multe simptome pe baza carora imi fac tot felul de ganduri cum ca as avea o gramada de boli. Am fost pe la urgente, pe la cardiologie apoi si la pneumo si chiar urmeaza sa merg si la neurologie si intre timp m-am apucat si de psihoterapie.
Simptomele mele sunt diverse: dureri in piept pe partea stanga si totul la cardiologie a iesit bine, inclusiv test de efort efectuat, la pneumo a fost totul bine. Am si ameteli mare parte din timp, dureri abdominale, dureri de ceafa. Totusi, nimic f grav pentru ca la urgente analizele au iesit in regula, dar tot o sa merg si la neuro si unde mai cred eu ca e nevoie ca sa stau linistita.
Si tu poti sa mergi sa te asiguri desi nu te stii cu probleme de sanatate.. eu recomand asta cel mai mult pentru linistea ta pentru ca stiu cum e sa iti faci 100 de ganduri cu privire la sanatatea ta.
1
12-01-2023, ora 20:47
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Iar magneziul e destul de bun chiar si pentru linistire si calmare. Eu ma simt mai binisor de cand am inceput sa iau magneziu si nici palpitatii nu am mai avut (alt simptom cu care m-am trezit intr-o dimineata si care m-a facut sa merg la cardio).
1
12-01-2023, ora 23:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Medicul de familie e obligat sa va dea trimitere. Mergeti sa faceti un consult cardiologic si un ekg.
0
13-01-2023, ora 20:40
Teacher2k17
Nu este medic/terapeut
Teacher2k17
Dacă nu ți-a dat medicul trimitere, te poți programa chiar tu la un consult cardiologic. Și eu sunt anxioasa și ma confrunt cu junghiuri și dureri toracale mai mereu. Am fost deja de doua ori la cardiolog, EKG peste EKG, analize… și nimic
1
13-01-2023, ora 22:05
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Buna, teacher2k17. Si eu ma confrunt la fel ca tine cu junghiuri toracale si dureri in piept si am fost pe la cardio, nu a iesit nimic. Tot timpul stau cu o frica de aceste dureri. Ce faci pentru a le ameliora? Eu mai iau mydocalm cateodata..
0
13-01-2023, ora 23:15
Teacher2k17
Nu este medic/terapeut
Teacher2k17
Eu iau pentru liniste sedocalm. E pe baza de plante. Alteori când urmam tratament pt anxietate luam bromazepam dat de medic. Pentru durerile astea atat de stresante iau aflamil. Dar calmează pe moment apoi reapar. Mai folosesc Geluri pt mușchi. Dar toate sunt de moment. Ai făcut analize, ceva? Tu facusei analiza de troponina sau incurc..
0
14-01-2023, ora 01:25
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Nu cred ca eu. Am facut si eu analize de sange la urgente care au iesit ok, ultima data acum vreo 10 zile. Si ekg-ul a iesit ok, insa pe mine ma tot deranjeaza durerile in piept. Aflamil am mai luat si eu impreuna cu mydocalm prin vara, 5 zile si apoi au disparut de tot durerile cateva luni pana acum cand au reaparut.. ceva pt liniste imi trebuie si mie, dar trebuie sa ajung la medic pentru o reteta, un tratament. Acum tot asa imi cedeaza cu mydocalm dar reapar, poate ca ar trebui sa iau din nou cu aflamil, am inteles ca mydocalm nu se ia singur.
Si geluri folosesc si eu care ajuta putin intr-adevar.
1
14-01-2023, ora 09:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca la controlul cardiologic nu iese nimic, durerile in piept sunt somatizari de anxietate. Trec cu tratament pentru anxietate.
0
14-01-2023, ora 17:27
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Buna, Clara. Am vazut ca esti de mult pe acest forum si ma gandeam ca ai ceva experienta cu cei ca noi, care apelam aici pentru diverse probleme (medicale sau nu).
Aproape ca ma obsedeaza aceste ganduri legate de durerile in piept pentru ca nu mai trec desi iau mydocalm de cateva zile bune, la cardio intr-adevar nu a iesit nimic, doar un ekg putin modificat, dar apoi am facut eco si test de efort si a foat totul ok. Asta a fost pe 29 decembrie, apoi pe 2 ianuarie tot am ajuns pe la urgente, unde am facut din nou ekg care a iesit perfect. Totusi de cateva zile simt niste spasme in piept, care nu stiu de unde provin. Daca sunt de natura cardiaca sau musculara. As zice musculara pentru ca simt muschii pieptului incordati, rigizi, dar tot mi-e frica sa nu fie de la inima. Am citit si azi pe net despre spasme coronariene si m-a luat frica si mai tare cum ca anumite afectiuni nu se vad la eco, la test de de efort.. am tendinta acum sa merg din nou la cardiologie, dar mi e frica ca poate am ceva ce nu iese la ekg sau la restul investugatiilor. Nu zic ca nu poate sa fie si pe baza de anxietate, momentan inca nu urmez un tratament, peste cateva zile voi ajunge si la psihiatru pentru ceva pastile de linistire, anxietate. Dar pana atunci nu stiu ce pot sa fac sa scap de gandurile ca am ceva la inima..
2
14-01-2023, ora 18:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Vor trece toate aceste simptome cu un antidepresiv = medicamentul care se da pentru anxietate.
Vedeti filmuletele animate cu anxiety and neurotransmitters pe youtube pentru a intelege mai bine ce se intampla. De fapt din cauza secretiei insuficiente de neurotransmitatori, specifica anxietatii, se constrictioneaza neuronii din dreptul inimii si se produc aceste somatizari. Nu e vorba de o boala la inima. Stati linistita.
Pana ajungeti la dr. luati ceva naturist pentru anxietate de la plafar ca sa va ajutati organismul.
0
17-01-2023, ora 15:18
AlexDJ
Nu este medic/terapeut
AlexDJ
Va mulțumesc pentru sugestii. Am sa programez un consult cardiologic cu EKG sa mă asigur. Starea de oboseala încă o am, uneori chiar daca sunt obosit nu pot sa adorm. Iau momentan ceai antistress de la Alevia și tot cu magneziu, aștept analizele de sânge sa vad ce rezultate au și fac un consult. O sa revin cu informații daca ajuta pe cineva
1
17-01-2023, ora 22:02
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Buna. Eu astept cu siguranta informatii, pot fi de ajutor.
0
18-01-2023, ora 14:25
AlexDJ
Nu este medic/terapeut
AlexDJ
Momentan iau metroprolol de 25 mg, am văzut că mă relaxează și mi ia stările. Poate e doar perioada de stres și o sa se regleze totul după ce trece. Deocamdată aștept să văd. Ieri după metroprolol nu mai simțeam nici oboseala și am simțeam perfect normal. Aveam tensiunea mare (154/11) și la 21 ani nu este ok deloc. Dar după ce mi a scăzut ieri la 13/9 a rămas la fel până azi. Se poate și stresul (mai ales cronic) să crească tensiunea arteriala cred
0
19-01-2023, ora 21:44
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Cu siguranta stresul mult, indelungat poate creste tensiunea. E bine sa mergi sa vezi un cardiolog. Un ekg, poate un test de efort. Iar daca e pe baza de anxietate, la un psihiatru care poate sa iti prescrie un tratament adecvat.
Eu doar ce am fost la psihiatru si mi-a recomandat prima data ceva pe baza de plante, iar daca nu functioneaza sa revin la el pentru tratament.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Oboseala de după-amiază ar putea avea legătură cu sistemul de recompensă de la nivel cerebral
  • De ce mă simt obosit tot timpul?
  • Obosit tot timpul - cauze medicale frecvente
  • Mă simt obosit deși am dormit bine - cauze posibile
  • Regiunile din creier care ar putea controla gradul de oboseală
  • Vitaminele, mineralele şi rolul lor în oboseala fizică și psihică
  • Potrivit unui nou studiu, consumul de canabis poate ameliora oboseala
  •