O fi cancer ovarian? | Forumul Medical ROmedic

O fi cancer ovarian?

54 comentarii 1 2
0
18-03-2013, ora 20:12
samsung
Nu este medic/terapeut
samsung
Merci.
De zece ani ma rog de ea sa se duca la doctor!
'In stadiul 1 celulele canceroase pot fi gasite pe unul sau ambele ovare sau in lichidul abdominal. Doar 15% din totalul femeilor diagnosticate cu cancer ovarian au stadiul 1 prezinta o rata de supravietuire la 5 ani de 93.8%.
In stadiul 2 celulele canceroase se gasesc si la nivelul altor organe reproducatoare cum sunt trompele uterine sau uterul. De asemeni pot fi gasite in lichidul abdominal si in tesuturile din regiunea pelvina. Rata de supravietuire la 5 ani in stadiul 2 este de 72, 8% si doar 17% dintre femei sunt diagnosticate in acest stadiu.
In stadiul 3 celulele cancerose s-au diseminat in nodulii limfatici si la nivelul ficatului. In acest stadiu sunt diagnosticate majoritatea femeilor (62%) si rata de supravietuire la 5 ani este de doar 28, 2%.
In stadiul 4 cancerul poate fi gasit in plamani si in alte organe. Deci, in acest stadiu cancerul a disemninat in zonele pelvina si abdominala. Acest stadiu are cea mai mica rata de supravietuire la 5 ani, 27, 3% si doar 7% dintre femei sunt diagnosticate in acest stadiu.'
L.E. La stadiul 4 sper sa nu fie o greseala, nu cumva 7% e rata de supravietuire si cealalta cifra procentul de depistare?
0
18-03-2013, ora 20:51
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
La stadiul IV este invers. In ceea ce priveste rata de supravietuire la 5 ani conteaza foarte mult agresivitatea cancerului, raspunsul la chimioterapie, nivelul CA-125 inainte de operatie, dupa operatie si dupa primele 2-3 serii de chimioterapie. O scadere semnificativa a CA-125 dupa operatie poate insemna, statistic, un prognostic mai bun, mai ales daca se incadreaza in limite normale. La fel si dupa primele serii de tratament chimioterapic.
0
18-03-2013, ora 21:08
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
toata aceasta discutie este foarte frumoasa si interesanta, dar ma tem ca are totusi o utilitate indoielnica; nu numai ca nu reiese un stadiu foarte clar din buletinul histopatologic pe care l-ai citat, dar nici diagnosticul insusi nu pot sa spun ca e batut in cuie. despre ce localizare primara a cancerului vorbim ? ovariana sau fallopiana ? diagnosticul de "tumora anexiala complexa" este putin neclar. cum am spus insa, trebuie facut un bilant complet postoperator, imagistic si biologic, deci si cu markeri, si facuta chimioterapie.
0
20-03-2013, ora 16:15
samsung
Nu este medic/terapeut
samsung
A ajuns in mana mea biletul de externare;
NEOPLASM OVARIAN STD IIIC ASCITA./ Citoreductie tumorala optimala. Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala. Limfadenectomie pelvina. Omentectomie submezocolica...Restul viscerelor abdominale aparent normale macroscopic..
EX HP Proliferare epitetiala maligna..Revine 21 de zile pentru rezultatul anatomohistopatologic. Nu i-a dat nici un fel de tratament deocamdata ia zis sa vina dupa cateva zile sa-i scoata firele.
0
20-03-2013, ora 19:37
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, ca atare se indica un consult oncologic cat mai rapid, spre a incepe chimioterapia. fara chimioterapie riscul ca boala sa recidiveze MULT MAI REPEDE este foarte mare.
0
20-03-2013, ora 20:47
samsung
Nu este medic/terapeut
samsung
Mda, nu pot sa-mi dau seama, e vorba totusi de un renumit specialist in obstretica ginecologie din Bucuresti, imediat dupa ce a iesit din operatie mi-a spus ca va fi nevoie de chimioterapie dar din cate mi-a zis mama se pare ca nu o ia in considerare inainte de cele 21 de zile. Sper ca stie ce face.. de vazut a vazut si rezultatul preliminar al biopsiei. Deasemena mie mi-a spus ca o sa o faca chimioterapie tot 'la noi', 'acum facem si noi asa ceva'..
Oricum nu pot eu schimba nimic se pare ca a dobandit foarte multa incredere in acest medic si in spitalul 'fancy' unde lucreaza(dupa niste experiente anterioare neplacute de prin spitale jegoase cu alt membru al familiei, cu mine) are o doza de optimism foarte mare, nu cred ca ar putea sa o convinga cineva ca trebuie sa faca altceva decat ii spune acest medic, profesor.
Multumesc pentru informatii, am ma mai interesez la medicul de familie si poate la oncologul nostru din provincie. O sa revin cu informatii despre evolutia mamei indiferent ca va fi buna sau rea.
Off topic:
Inainte de toate oamenii au dreptul la informare si adevar fie ca sunt pacienti sau rude. La capitolul asta medicina romanesca e handicapata la propriu o spun din proprie experienta!
Am vazut, la Fundeni, pacient cu cancer de pancreas mintit ca are probleme cu colecistul! In SUA asta e malpraxis! Am vazut la TV si ascultat la radio 'somitati' care sustineau stilul asta cu minciunele iar pe unul 'mare' chirurg si sef de sectie la SMC care propunea nici mai mult nici mai putin decat operatii. nu stiu cum sa le zic, false, simulate pentru cazurile fara speranta!
Multa sanatate celor cu probleme de sanatate de pe forum si putere rudelor acestora!
0
20-03-2013, ora 21:01
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
asta cu "operatiile false" este intr-adevar o infractiune, dar vis-a-vis de "necomunicarea" diagnosticului pacientului si alte chestii de comunicat, sa stii ca nu avem vreo legislatie foarte coerenta (sau macar de orice fel) in romania. in nici un caz nu are vreo comparatie cu ce e in statele unite, unde sa stii ca nici macar acolo nu sunt asa clare. un om cu cancer de pancreas aproape sigur are si probleme cu colecistul. notiunea de "pe intelegerea fiecarui om in parte" e de asemenea una INFINIT de relativa, iar de incarcat cu stres si cu emotii, nu are nimeni chef, mai ales cand nu are nimic de castigat, asa ca... ma tem ca nu are nimeni nicio solutie, cel putin pentru aceea in care pacientul nici macar nu intreaba "ce boala am? pot sa ma vindec? etc", asa cum se intampla defapt cel mai des prin romania.

in ce spital a fost operata ?
0
20-03-2013, ora 21:43
samsung
Nu este medic/terapeut
samsung
Filantropia. Era prin curte pe acolo si o cladire pe care am zarit ca scria cuvantul oncologie dar n-am dat atentie la vremea respectiva, nici nu stiu daca apartine de acceasi institutie.
Off topic;
Dupa mine legislatia ar trebui sa fie clara si pacientii ar trebui informati indiferent de nivelul lor de intructie asupra tuturor posibilitatilor, riscurilor si beneficiilor. Imi permit chiar sa dau un sfat; chirurgul si parerea lui trebuie sa fie ultimele pe lista, ultima optiune, odata ce a folosit bisturiul e prea tarziu, nu mai exista cale de intoarcere... Intotdeauna veti gasi pe cineva dispus sa va 'taie', 'cresteze', sunt patit! N-are vreo legatura cu cazul mamei.
0
20-03-2013, ora 22:04
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
"informati indiferent de nivelul de instructie asupra TUTUROR posibilitatilor"... aici sunt cel putin 2 probleme:
1- "indiferent de nivelul de instruire... adica sa se apuce medicul sa insiruie o gramada de lucruri mai mult sau mai putin tehnice, fara prea mare atentie la cat poate sa mai si inteleaga ? la ce e bun asta?
2- "tuturor posibilitatilor"... numai Dumnezeu cunoaste "toate posibilitatile" si chiar si pe toate cele pe care le cunosc oamenii... cum sa zic... este cel putin neplauzibil sa creada cineva ca pot fi insiruite toate in vreo conversatie sau pe vreo lista care sa arate ca o hartie igienica, oricat de lunga.

sunt de acord cu treaba ca chirurgul nu are ultimul cuvant sau ca cine e confruntat cu diagnosticul de cancer, trebuie neaparat sa vada un oncolog pana accepta orice tip de tratament. pentru asta ar trebui sa avem comisii interdisciplinare oncologice, impuse prin lege si reglementate in cel mai mic detaliu. cine e de vina ca nu prea sunt ?
0
24-03-2013, ora 23:20
lala0
Nu este medic/terapeut
lala0
buna seara.Mama mea a fost dignosticata cu neoplasm ovarian in urma unei ecografii unde s-a descoperit ca are lichid in abdomen.Dupa ceva investigatii CA=368, 24, biopsia lichidului pozitiva si o tomografie in care nu s-a vizualizat mare lucru, am inceput chimioterapia cu paclitaxel si carboplatin, dar problema este ca se formeaza din nou lichid (a fost scos initial odata cu biopsia).Este normal sa se formeze din nou?
Va multumesc!
0
24-03-2013, ora 23:32
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da; mai conteaza si cate cicluri de chimioterapie a facut pana acum, in ce doze, cum le tolereaza si cum au evoluat markerii sub chimioterapie. sa inteleg ca un stadiu prea clar nu s-a pus ?
0
25-03-2013, ora 09:14
lala0
Nu este medic/terapeut
lala0
Se pare ca este stadiul III C si este prima cura de citostatice cu paclitaxel 300mg si carboplatin 600mg.A suportat bine cura pt. ca am perfuzat-o mereu dar acum se pare ca a facut din nou lichid.
0
25-03-2013, ora 15:30
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
in aceste conditii este normal ca lichidul inca sa se refaca, desi tind sa cred ca nu se mai reface chiar cu aceeasi amploare ca inainte de tratament. raspunsul la tratamentul citostatic se asteapta cel mai devreme abia dupa 2-3 serii, de obicei. lichidul, daca da simptome suparatoare, trebuie evacuat de cate ori este nevoie.
0
30-03-2013, ora 07:55
dan_boduly
Nu este medic/terapeut
dan_boduly
doamna VASI-VIORICA.am incercat sa va raspund dar nu reusesc si am ales aceasta cale poate asa ve-ti putea citi. sotia este ok. la controlul din ianuarie ca 125 era de 14. un pic plinuta dar doctorita a spus ca este ok asa. in 17 aprilie mergem din nou la control.rinichii un pic mici ca dimensiune dar ni sa spus ca este din cauza tratamentului la inima si ca sa-si mentina tensiunea sub 14 cu 8 deci undeva la 12 cu 7. ce o fi luna care vine va vom scrie tot asa.cum scriam inainte la dv. nu merge cred ca este ceva legat de optiune nu prea inteleg eu chestiile de pe internet. va dorim multa sanatate si tot binele din lume. cu respect
0
30-03-2013, ora 10:51
dan_boduly
Nu este medic/terapeut
dan_boduly
doamana VASI-VIORICA NU REUSESC SA VA RASPUND.ceva legat de optiuni. sotia este ok. pe 17 april avem din nou control. ultima analiza ca125 era 14. o sa va scriu tot in acest mod desi nu stiu daca le ve-ti putea citi. multa sanatate si tot binele din lume va dorim. cu respect.
0
06-04-2013, ora 11:48
dan_boduly
Nu este medic/terapeut
dan_boduly
doamna vasi-viorica nu am cum sa va raspund dincauza unei optiuni. da este ok sotia si luna asta mergem la control. nu stiu daca ve-ti putea citi mesajul dar la dv sigur nu mai ajunge ca inainte. va dorim multa sanatate.si tot binele din lume.
0
07-04-2013, ora 19:43
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
D-le Dan..imi puteti trimite mesaj privat..ma bucur sa aud vesti bune, cu Dumnezeu inainte..
0
30-05-2013, ora 20:30
petruta29
Nu este medic/terapeut
petruta29
buna ziua
rog sa ma ajute cu raspunsuri pe cineva care a mai intalnit asfel de cazuri
mama mea are cancer ovarian stadiul 3 aperata de 4 ori in decurs de 2 ani
de 2 ori la militar si de 2 ori la fundeni
a 4 a operatie a fost oncluzie intestinala
ea se simte foarte rau
medical care a operat-o refuza sa-i mai faca ceva pt faptul ca zice ca mai are o luna de trait
iar oncologul nu mai vrea sa ii face citostatice pt ca zice ca ii prelungeste suferinta
nu stiu ce sa fac?
daca voi aveti un sfat pt mine va rog din inima sa mi-l dati!!!!!!!!!!!
0
30-05-2013, ora 20:48
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
de ce se simte atat de rau momentan, unde e tratata si ce tratament primeste ? de asemenea, ce scheme de citostatice a facut ?
0
15-07-2013, ora 16:58
dan_boduly
Nu este medic/terapeut
dan_boduly
doamna vasi-viorica este optiunea dv si nu pot sa va trimit mesajele cum le trimiteam odata. ar fi bine daca ar ajunge la dv si in acest mod. multa sanatate si fericire si respectele noastre.
0
04-02-2014, ora 10:48
lala0
Nu este medic/terapeut
lala0
Acum ceva timp va scriam ca mama mea a fos tdiagnosticata cu cancer ovarian std.III C.A facut noua cure cu carboplatin 600mg si paclitaxel 300 mg. Dupa aproape un an face pleurezie cu lichid pleural cu frotiu reactiv si cu rectia rivalta pozitiva.Acum facem gemzar 2 gr ziua aI-a si a VIII -a si carboplatin 600mg.Va rog sa ma ajutati pt. ca tuseste foarte rau.
0
04-02-2014, ora 17:25
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cu ce putem sa te ajutam, crezi ?
0
04-02-2014, ora 17:51
lala0
Nu este medic/terapeut
lala0
ce sa inteleg din raspunsul dumneavoastra, ca nu pot sa-i dau nimic de tuse care sa o ajute?
0
04-02-2014, ora 23:16
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu, nu asta! doar ca nu reiese ce fel de ajutor doresti. ma tem ca pentru un ajutor medical, nu vei putea gasi solutii pe internet, prin simple discutii. cu asta nu te poate ajuta decat UN MEDIC si IN URMA UNEI CONSULTATII. altfel, pentru tot soiul de ierburi si ceaiuri, desi iti vor zice o gramada ce si cum, ele nu inseamna ca au si vreo eficienta. la fel, aici poti sa gasesti suport moral, psihologic si chiar informational, dar rezolvari concrete la probleme practice, ma tem ca mai putin.
iata de ce trebuie sa te adresezi unui medic cu aceasta problema, incepand cu medicul de familie. singura nu vei putea sa te descurci, decat daca esti cadru medical.

sa incepem deci de la ce ai discutat cu ultimul medic despre problema asta si ce ti-a prescris sau ce ia in momentul de fata!

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
54 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.