Plante medicinale pentru infectia cu Helicobacter pylori

17-10-2014
Dr. Nicoleta Nechita
Medicina generala, Cluj-Napoca
Dr. Nicoleta Nechita
Hydrastis canadensis este o plantă folosită tradiţional pentru infecţii şi inflamaţii digestive. Are proprietăţi puternic antibacteriene şi antiinflamatoare, studiile moderne arătând acţiunea sa anti-Helicobacter pylori.

Răşina de mastic provine de la o specie de arbore de fistic (Pistacia lentiscus).A fost folosit tradiţional ca remediu pentru o gamă largă de tulburări gastro-intestinale. Studiile clinice şi de laborator arată că răşina de mastic este eficientă în eradicarea bacteriei Helicobacter pylori şi pentru protecţia mucoasei gastrice.

Lichenul de piatră, cunosut şi sub denumirea de muşchi de Islanda are o rezistenţă extrordinară la condiţiile climatice foarte aspre în care creşte, fapt explicat astăzi prin principiile active cu rol antimicrobian, pe care le conţine. Studiile în vitro au arătat că este activ împotriva bacteriei Helicobacter pylori şi are un efect antiinflamator comparabil cu al ibuprofenului. Datorită cantităţii mari de mucilagii, care formează pe suprafaţa mucoaselor un strat protector, lichenul de piatră este utilizat în cazul gastritelor, esofagitelor, ulcerului gastric şi duodenal.

Hydrastis canadensis, răşina de mastic şi lichenul de piatra, alături de mugurii de plop şi uleiul esenţial de cuişoare, se găsesc în compoziţia capsulelor Helicostop, care au o acţiune antibacteriană asupra Helicobacter pylori, cicatrizantă a mucoasei gastrice, fiind recomandate în caz de ulcer gastric şi duodenal, gastită acută, gastrită cronică cu Helicobacter pylori pozitiv.
1 comentarii
0
23-10-2014, ora 15:03
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Si ardeiul iute in cantitati mici, la cei care nu sufera si de ulcer, poate ajuta la vindecarea hp !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
03-11-2023, ora 13:20
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Carbunele vieții
Carbon Elixir
Conține molecula C60 - Premiul Nobel. Superantioxidant este de 172 de ori mai puternic comparativ cu vitamina C, antiaging, protecția împotriva radicalilor liberi și radiațiilor 5G, booster imunitar, îmbunătățirea funcției creierului, accelerarea creșterii părului, îmbunătățirea performanțelor sportive, crește semnificativ rezistența generală a organismului.
Vezi detalii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: