probleme de tiroida

23-04-2014
marcelalidia22
Nu este medic/terapeut
marcelalidia22
Buna ziua,
Intai imi cer scuze pentru deranj dar nu stiam unde ma pot adresa ca sa aflu ce am de facut in legatura cu unle pb.de tiroida ce le am in ultimele 3 luni.
Sunt o femeie in varsta de 45 ani...In 2006 am aflat ca am Ipotiroidism, in urma analizelor recomandate de un medic specialist endocrinolog de la Deva. Medicul mi-a zis ca am niste noduli pe tiroida si mi-a dat sa iau pt.1 luna Tiroxina 0, 25 apoi nu am mai luat nimic.
Din acest an in afara ca anii precedenti am avut diverse pb.din cauza tiroidei ( accelerarea batailor inimii incat aproape ca ma sufoca, menstruatie abundenta timp de 7 zile cu migrene, oboseala tot timpul zilei si zilelor si mai ales cand urc scarile ca inima o ia razna, constipatia, in 2010 am pierdut si o sarcina de 10 saptamani, piele uscata, caderea parului, etc) in jumatatea lunii ianuarie mi-i s-a facut ca o bila de marimea unei nuci tare in gar si ma apasa pe Trahee de nu putea aproape respira si ma durea si migrenele care erau zilnice, nu mai zic de inghitit apa sau mancare, timp de 1 saptamana 10 zile, apoi s-a retras acea bila de forma unei nuci si durerea a disparul.De 2 zile a inceput din nou sa ma doara si sa fac efort la inghitit in plus am si migrene de la stresul provocat de tiroida. Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat deoarece am frica de operatie, chiar daca sotul meu imi zice ca nu e dureroasa si operatia cu laser va fi asa de subtire incat nici nu se va vedea. Nu exista un tratament in care sa nu se ajunga la operatie si sa fie favorabil sau asociat cu migrenele, deoarec am citit pe internet ca Tiroxina pentru Ipotiroidism e utila, dar pentru cine are probleme cu migrenele nu este indicat sa-l ia. Ce tratament ar mai fi care sa fie util si pentru Ipotiroidism si pt.migrene?
Va multumesc anticipat pentru raspuns si voi ramane in asteptarea raspunsului d-voastra.
Cu respect, Marcela Lidia.
7 comentarii
0
23-04-2014, ora 13:23
anitakolcsar@gmail.com
Nu este medic/terapeut
anitakolcsar@gmail.com
buna ziua ma numesc Anita sunt din Hateg si eu am fost la deva la dna doctor Negrila eu am un macronodul LTD e de 4 cm ea imi spune mereu sa ma operez la Cluj sau la Bucuresti insa eu nu sunt hotarata fiindca nu stiu ce simptome sunt dupa operatie daca o sa pot vorbi ma intereseaza pe mine ar putea fi si cancerigien.va rog care a trecut prin asta sami zica ce simptome sunt.???????
0
23-04-2014, ora 13:41
marcelalidia22
Nu este medic/terapeut
marcelalidia22
Draga Anita, sincer sa spun nu stiu cum se fac operatiile in Romania...eu sunt in Italia casatorita cu italian si aici la noi se fac operatiile cu laser foarte subtiri aproape invizibile, ca o poti confunda cu o cuta a pielii...in rest nu stiu ce sa iti spun...stiu doar ca in momentul eliminarii tiroidei va trebui sa iei tratament pentru taoat viata. Mai multe nu iti pot spune.
0
23-04-2014, ora 14:12
anitakolcsar@gmail.com
Nu este medic/terapeut
anitakolcsar@gmail.com
multumesc foarte mult dna Marcela da pai nu stiu ce sa fac eu am un baietel de 1 an si 10 luni mie frica sa numi pierd vocea nodulul e pe carzile vocale..este foarte mare mi frica sa nu am cancer dar poti oare sa ai cancer si sa nuti dai seama???
0
24-04-2014, ora 11:11
marcelalidia22
Nu este medic/terapeut
marcelalidia22
Draga Anita, Din cate am citit pe internet si mi-au spus si persoane care au avut tiroida si s-au operat, sunt foarte multumiti si au zis ca te anesteziaza complet si nu simti absolut nimic...nu se pierde vocea si nu afecteaza corzile vocale, poti sa stai linistita. Cancerul tiroidian il au f. putine persoane.Iti copiez cateva randuri de la un articol referitor la cancerul tiroidian ca sa vezi ce scrie exact:
Cancerul tiroidian
Un mic procent din acesti noduli tiroidieni sunt cancerosi. Aceasta forma de cancer este destul de rara, dar totusi incidenta ei este in crestere.

Cancerul tiroidian, in special la inceputul dezvoltarii sale poate sa nu provoace nici un fel de simptome.

Dar, pe masura ce creste, apar si semnele acestuia: senzatia unui nodul in gat, marirea gatului, ganglioane marite, raguseala, dificultati de vorbire, modificari de voce, dificultati de inghitire sau sentimentul de sufocare, dificultati de respiratie, dureri in gat si ale gatului, inclusiv dureri ce se prelungesc pana in zona urechilor, tuse persistenta sau cronica, asimetrie a glandei tiroide (noduli mari pe o parte).

Tu din acest articol iti poti da seama ce reactii ai ca sa constati daca ai cancer tiroidian...dar eu sper ca nu si totul va fii ok.

Sper ca ti-am fost de folos cu ceva si iti urez bafta si multa sanatate.
0
24-04-2014, ora 11:31
anitakolcsar@gmail.com
Nu este medic/terapeut
anitakolcsar@gmail.com
multumesc frumos o sa va tin la curent.
0
24-04-2014, ora 12:21
marcelalidia22
Nu este medic/terapeut
marcelalidia22
O.K.Anita...Iti urez sa ai mult curaj si totul va fi bine...ai sa vezi.
Multa sanatate si multa bafta in ceea ce decizi.
0
27-04-2014, ora 17:59
symonica
Nu este medic/terapeut
symonica
Buna!sunt operata de glanda tiroida, am scos tot si ma simt bine, am 4 luni de cand sunt operata si ma simt foarte bine.Ce am citit am avut si eu simpome care ati scris, nodul vascularizat.Dupa operatie ma simt bine si in continuare se adapteaza oragnismul in lipsa glandei.Daca vreti sa stiti mai multe intrati pe forumul unde se discuta despre simtomele dupa operatie.Va doresc sanatate si aveti incredere in voi.ESTE O OPARTIE USOARA FARA URMARI.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.