Recomandare medic psihiatru bun cu experiență în tratarea schizofreniei cronice

16-08-2021
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Bună seara! Știu că nu prea mai sta nimeni pe forumul ăsta, inclusiv veteranii pe care i-am cunoscut eu când m-am înscris aici, dar aș avea o rugăminte la cei care mă cunoașteți de când am venit aici, adică de 5 ani, și-mi cunoașteți situația în mare parte.
Mi-ati putea recomanda, dacă vă rog, un medic psihiatru bun, cu experiență în cazurile grave de schizofrenie, care să se plieze pe cazul meu și sa mă vindece? As vrea să nu fie nici prea tânăr, nici prea bătrân, undeva la 50 de ani, adică cu experiență potrivita și sa fie din Cluj sau București. Vă mulțumesc și aștept sa-mi răspundeți aici sau în privat și sa-mi dați și un număr de telefon unde să pot contacta doctorul/doctorița.
Seara bună!

P.S.: Să fie un medic sufletist și de treabă și înțelegător. Mersi!
9 comentarii
1
16-08-2021, ora 22:59
Moonwalker
Nu este medic/terapeut
Moonwalker
Buna,

Nu iti cunosc povestea, dar avand cateva episoade psihotice severe anul trecut, imi doresc sa ajut alte persoane care au astfel de stari. As vrea sa cunosc motivatia din spatele acestei decizii luate acum, si ce metoda ai prefera si crezi ca te-ar ajuta in indeplinirea obiectivului: una medicamentoasa, care sa aduca echilibru chimic neural? o reteta pe care te poti baza in acest sens? un tratament la sfarsitul caruia sa nu mai ai nevoie de ele? Ai un tutore? In cazul in care ai, esti multumita de el? Prevezi anumite schimbari in viata ta in viitorul apropiat? Exista anumiti triggeri (factori externi) care crezi ca iti declanseaza aceste episoade?

Indiferent de raspunsuri, iti doresc sa reusesti. Iar daca pot fi de folos, o voi face cu placere
1
16-08-2021, ora 23:23
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
@Moonwalker

Îmi doresc terapie medicamentoasa. Un tratament antipsihotic mai bun. De aceea an nevoie de un doctor profesionist. Singura mea șansă este un tratament mai bun. În rest nu mai vreau nimic altceva. Doar sa ma fac bine.
Eu deja stiu în gândul meu răspunsurile la întrebările tale, dar prefer să nu mă lungesc.
Schizofrenia e o boala cronica care necesită tratament permanent, pe viață. Nu sper la ceva care să vindece miraculos, ci doar la substanța/ substanțele potrivite care să mă ajute sa ma mențin pe linia de plutire și sa duc o viață normală și productiva și sa-mi ajut, astfel, familia și pe mine. Mulțumesc! :)
0
18-08-2021, ora 17:23
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Deci, nu știe chiar nimeni? Un nume și un număr de telefon îmi doresc, doar atât, dacă se poate. Mulțumesc!
1
18-08-2021, ora 21:15
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Ba da! Eu stiu. Pe mine m-a adus acum doar pe Abilify de 10.
1
18-08-2021, ora 22:10
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
@Lena8

Îmi puteți da, dacă vă rog, mesaj privat cu numele medicului și unde îl pot găsi? Mulțumesc! :)
1
18-08-2021, ora 22:19
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Da.
0
28-08-2021, ora 22:02
Moonwalker
Nu este medic/terapeut
Moonwalker
Pentru ce ai scris, deduc ca tratamentul medical de pana acum nu își are efectul dorit. Studii recente arata un procentaj teribil de mare de cazuri diagnosticate greșit, în toate ariile de vârstă din diverse motive specifice fiecărei vârste, și multe medicamente prescrise sunt încă experimentale deși ele sunt pe piață. Desigur, poate nu e cazul tău, dar exista o șansă și nu este una mică, sa nu fie pe viață. Cazurile diagnosticate psihiatric greșit pot porni de la o combinație de patologii fizice, tulburări mentale, emoționale, dereglări comportamentale autotoxice inconstiente, mediu înconjurător, traume, decizii etc, care pot fi identificate și îmbunătățite prin terapie. Motivul pentru care scriu este ca știu anumite simptome, poate la o intensitate diferita, și vreau sa ajut. Dacă cineva dorește sa stam la discuții putem vorbi, aici sau prin mesaj.

Nati, ești ok cu postarea mea aici? (dacă nu, voi crea un thread separat)
0
29-08-2021, ora 12:37
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Nu știu cine te-a învățat pe tine că schizofrenia se vindecă prin terapii! Încât scrii așa ceva, înseamnă că nu ești exagerat de bolnavă, ci ești un caz mai ușor. Oare tu, dacă ai auzii voci demonice în cap, care te torturează și te traumatizeaza și din cauza cărora ai vrea să mori odată, ca să se termine tot calvarul respectiv...oare ai mai avea curajul și îndrăzneala să spui că schizofrenia, care este un cancer nevăzut al creierului, se poate vindeca prin niște terapii banale??!!!
Oare tu, dacă ai vedea pe cineva, bolnav de schizofrenie, ca vrea sa te omoare și să te violeze și sa te sodomizeze, ai mai avea curajul să afirmi așa ceva?!!!!
Oare tu, dacă ai fi nevoita sa stai cu un schizofrenic în casă, care să îți întindă nervii la maxim zi de zi și cu care sa nu te poți înțelege sub nicio formă, care să te înjure și sa te chinuie cu vorbe și bătăi crunte, ai mai avea curajul să spui asta??!!!
Oare dacă tu ar trebui să stai în casă cu un schizofrenic care nu se spala cu lunile și care distruge totul în jur și te face de rușine în tot blocul, cartierul, satul etc., oare ai mai avea curajul să spui asta???!!! Oare dacă ai avea un frate, copil, părinte schizofrenic și l-ai vedea cum se chinuie și cum urlă și se tăvălește pe jos de necaz din cauza bolii care-l torturează și-i ucide sclipirea din privire zi de zi și l-ai vedea cum se stinge zilnic sub ochii tăi, chinuit fiind de gânduri diabolice, halucinații, deliruri și apucături animalice, oare ai mai avea curajul să afirmi așa ceva???!!!!

Dacă tot vrei să amăgești lumea, cu terapiile și aburerile tale, te rog sa nu o faci pe topicul meu, în care am pus o întrebare concreta și realistă și la care, vezi bine, ca am primit răspuns concret. Doamna Lena, care mi-a răspuns ce-am cerut, nu a încercat sa ma facă sa visez și sa idealizez, așa cum ai făcut-o tu.
Deci, nu știu...m-ai enervat teribil, groaznic de tare!!!
Iar, dacă o vei face în continuare, o să șterg topicul ăsta, având în vedere că am primit răspuns la ce-am cerut!
Te rog să nu mă mai enervezi și sa mă mai faci să-mi dau ochii peste cap! O zi buna! :|
0
30-08-2021, ora 08:07
Moonwalker
Nu este medic/terapeut
Moonwalker
Corpul uman si mintea umana sunt mult mai complexe decat putem intelege, decat medicina psihiatrica si decat medicamentele de pe piata inteleg in zilele noastre.
Terapiile nu sunt niciodata banale, ele ajuta la identificarea ADEVARATELOR probleme din spatele afectiunilor, si lucrul la a le confrunta, rezolva, depasi, iar asta poate dura uneori multi ani. Medicamentele pot ajuta la echilibrul chimic din creier, dar nu trateaza miraculos samanta acestor ganduri si comportamente, care e specifica personalitatii si liniei vietii fiecaruia, cu toate experientele pe care le-a avut. Fiecare om, fiecare personalitate si conglomerat de povesti sunt unice. Uneori medicamentele strivesc si ignora personalitatea. Si fiecare are dreptul de a avea control asupra vietii lui, daca isi doreste asta, si de a o aduce intr-un stadiu de care e multumit. E un proces continuu.

Din raspunsul tau vad ca sunt multe lucruri care te apasa. Eu nu sunt dusmanul tau. Nu minimizez aceasta boala si nu iti minimizez trairile, pentru nicio secunda nu am facut-o, departe de mine asta. In primul rand, trebuie sa intelegi ca multi oameni au sau au avut o viata grea, imposibila, imposibil de imaginat pentru altii. Nu esti singură. Te-as ruga ca nici tu sa imi minimizezi trairile mele. Unele le-am depasit, la altele inca lucrez. Si eu am avut deliruri, obsesii, momente de violenta si agresivitate indreptate catre mine sau de mine catre altii, acum si de multi ani incerc sa evit conflictul si sa fac alegeri de viata care sa evite anumite situatii. Nu esti singură, iar uneori empatia ajuta la depasirea propriilor demoni. Ascultand alte povesti poti capata curaj sa iei anumite decizii pentru fericirea ta, si idei cum sa faci asta. Nimeni nu "trebuie", sau "e nevoit" asa cum ai zis, sa stea in situatii care nu ii fac bine, intotdeauna exista alte solutii, care, chiar daca sunt dureroase pe moment, pot fi in final mai bune pentru toata lumea implicata si pentru linistea lor, intotdeauna exista sacrificii, uneori schimbarea poate aduce un soc, uneori lipsa de schimbare e toxica. Uneori schimbarea e interioara, alteori e exterioara sau un mix. Iar 'rusinea' in bloc, cartier, sat e insignifianta fata de dreptul tau de a-ti rezolva demonii si a fi multumita. In plus, blocul, cartierul, satul pot parea foarte mici de la distanta, cu toate problemele din el. Chiar si daca nu e definitiv, fiecare are dreptul la o pauza. Inca ceva, nu toata lumea din jurul tau sau pe care o cunosti are dreptate, asta nu inseamna ca e rau intentionata ci nu stie mai bine. Nu cred ca ar trebui sa te percepi ca izvorul tuturor relelor din mediul tau. In final, nu vreau sa iti sugerez nicio decizie, asta singura trebuie sa faci si sa o aliniezi linistii tale si numai atunci va avea valoare.
Un psihiatru prescrie medicamente. Un psiholog este acolo sa te asculte, si multitudinea de specialisti in diverse metode de terapie pun lumina pe tine si trairile tale in mod profesionist. Un prieten te sprijina si impartasesti si tu dar si el trairile lui/ei, va sprijiniti reciproc. Inca ceva ce as vrea sa intelegi e ca eu nu vand nimic, nu ofer terapie, ci asta imi ofer, prietenia. Nu te judec, nu am cum avand in vedere experientele mele, dar nici nu iti alimentez demonii sau discomfortul.
Iar in postarea de mai sus nu am spus neaparat ca schizofrenia se vindeca prin terapii. Esenta postarii era ca schizofrenia e diagnosticata gresit intr-un procentaj inspaimantator de mare, si confundata cu alte afectiuni pe spectru care nu sunt pe viata. Nu trebuie sa ma crezi, cerceteaza.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •