relatii esuate

24-04-2013
ioana 25
Nu este medic/terapeut
ioana 25
am o relatie de 4 ani si jumatate.Vreo 2 ani a mers perfect dar acum dormim spate in spate, facem sex o data la 1-2 saptamani si am devenit o femeie de servici in propia mea casa. Ce e drept m-am cam ingrasat, am probleme hormonale, dar nici el nu e perfec- face dus o data pe saptamana.de inselat nu cred ca ma inseala pentru ca toti banii ii aduce acasa si la cat de neingrijit e..La inceput discutam cu el despre diferite probleme ale relatiei dar acum nu mai am putere.ma lupt cu morile de vant ca el considera relatia normala.
In ultima vreme plang tot mai des, ma simt singura si imi este frica sa nu se sfarseasca cu o depresie.
I-am spus sa plece, sa terminam relatia dar incepe cu te iubesc, esti viata mea, etc.
Eu consider lipsa de respect faptul ca nu se spala, ca nu ma saruta, etc...nu stiu ce sa mai cred.Uneori imi doresc sa nu il mai vad, uneori imi este dor de el, de ce era inainte
3 comentarii
0
24-04-2013, ora 20:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De obicei treaba asta cu nespalarea este un semn de depresie.

Incercati un ceai care se numeste Muntele Grecesc care produce somnul seara si a doua zi o stare de buna dispozitie.
Sau ceva naturist de la Plafar.
0
26-04-2013, ora 11:10
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Dupa cum spunea si Clara, problemele de igiena aparute in timp si lipsa libidoului sunt semne ale depresiei, insa asta nu inseamna ca dispar sentimentele pentru persoana apropiata. Incearca sa discuti cu partenerul tau, spune-i ca il vezi schimbat (dar nu ca repros) si intreaba-l daca se intampla ceva cu el. Trebuie sa fie o discutie care sa ii ofere confort, sa se simta important si iubit, nu o discutie plina de reprosuri si jigniri.
0
28-08-2013, ora 20:59
Gabriela Sarapatin
Identitate neconfirmată
Gabriela Sarapatin
Buna seara,

Mesajul dumneavoastra reflecta frustrarea si neputinta pe care le simtiti. Inteleg ca tot ceea ce ati incercat pana acum nu a dat rezultate. De asemenea, in astfel de cazuri avem tendinta de a reprosa, critica partenerul, fiind centrati doar pe nevoile noastre. Este calea cea mai la indemana si aparent cea care ar reprezenta o rezolvare.

Asa cum v-a confirmat si colega mea, simptomele pe care le-ati descris pun in evidenta o stare depresiva. Evident ca tabloul trebuie sa fie completat si de alte simptome, astfel incat sa existe un astfel de diagnostic.

Ceea ce puteti face este sa ii acordati acceptare si intelegere in masura in care reusiti, sa incercati sa evitati critica si sa valorificati fiecare moment de deschidere pe care il are.

In cazul in care sesizati alte simptome cum ar fi insomniile, lipsa poftei de mancare, scaderea greutatii corporale, lipsa interesului fata de orice alte activitati care mai demult ii produceau placere, apatie, tristete, sau dimpotriva iritabilitate, nervozitate, atunci puteti suspecta un episod depresiv.

In acest caz, va sugerez sa va adresati unui specialist si sa incercati sa il convingeti sa o faca. Va fi dificil, insa important este sa ii fiti alaturi si sa il acceptati si sa ii fiti un aliat.

Daca aveti alte intrebari, va stau la dispoizitie.


Gabriela ANDREI
Psiholog clinician
Psihoterapeut, Consilier psihologic - orientarea experientiala
-
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul