Ruptura de menisc n-ar trebuii sa doara

48 comentarii 1 2
0
22-02-2013, ora 11:25
clucian
Nu este medic/terapeut
clucian
Buna ziua,

De la un timp (aproximativ 2 luni) am niste dureri usoare de genunchi (la urcatul scarilor, daca ma las pe genunchi, la mers) si imi trosnesc daca fac exercitii de miscare, fara durere. Durerile apar la ambii genunchi dar nu la amandoi in acelasi timp, alternativ. Uneori mai simt si niste intepaturi (la stat pe scaun, mers).

Eu am probleme cu coloana vertebrala, un mic debord discal la L5-S1 si am avut dureri de spate, din aceasta cauza miscarile de aplecare l-am facut pe genunchi si am si stat uneori pe genunchi, am facut exercitii speciale pt coloana. Ma gandesc daca nu cumva sa se fi intamplat ceva din aceasta cauza. Voi consulta un medic ortoped dar mai dureaza pana cand am fost programat, ma gandesc daca o investigatie RMN ar fi de considerat, problema este ca pe mine ma supara ambii genunchi si costurile ar fi mari.

Imi puteti spune dupa simptome ce parere aveti? Ar putea fi o problema la menisc? Ce imi recomandati sa fac in continuare?

Cu stima,
Lucian
0
23-02-2013, ora 12:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu am inteles exact elementele esentiale: varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, antecedente traumatice, vasculare, neurochirurgicale, metabolice, reumatologice etc.
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Modifica textul
0
23-02-2013, ora 15:26
clucian
Nu este medic/terapeut
clucian
Buna ziua,

Va multumesc de raspuns, intr-adevar am omis niste date esentiale.
Varsta este 25 ani, sex masculin, greutate 54 kg, inaltime 1.64, am slabit destul in ultima perioada, m-am gandit ca nu e neaparat un lucru rau daca mai iau putin din presiunea pusa pe articulatii.

Lucrez in IT, predominant munca de birou - 8 ore, inainte sa am probleme cu spatele ma mai ocupam si de ceva munca fizica (reparat calculatoare) dar nimic cu greutati mari. In momentul de fata fac pauze la fiecare 45-50 min de stat pe scaun si fac ceva miscare, ies pe terasa la recomandarile medicilor.

Ca si activitate sportiva - m-am antrenat la sala de forta in jur de 4 ani, de unde probabil am capatat problemele care le am, in acea perioada mai aveam dureri usoare de spate, dar nu le-am dat importanta, le-am pus pe seama antrenamentelor sau febrei musculare. Apoi nu am mai avut timp de sala, m-am angajat si in ultimii 2-3 ani am fost mai mult sedentar, am stat destul de mult pe scaun.

Nu am avut nici un traumatism, analizele medicale facute in ultimii ani au iesit bine, voi face in viitorul apropiat analize, am facut o ecografie sa ma asigur ca durerile nu sunt de la vreun organ intern - nu au fost probleme.
In urma durerilor de spate am urmat un tratament cu fizioterapie, gimanstica medicala, elongatii si chiroterapie. Pe cele 2 din urma inca le mai fac cate o sedinta pe luna. Momentan nu mai am dureri de spate, dar am avut timp indelungat, in jur de 5 luni. Medicul care m-a consultat mi-a spus ca nervii sinovertebrali sunt cauza durerilor mele.
Aici sunt imagini de la RMN-ul meu lombar: https://www.dropbox.com/sh/s7r1num65dktwnj/nHPt7EeCiT

Reumatologic - aici nu stiu ce sa zic, voi consulta si un reumatolog

Va multumesc
0
20-05-2013, ora 02:44
gigigigi
Nu este medic/terapeut
gigigigi
am si eu o intrebare, se poate inlocui meniscul?eu sunt operat de 2 ori de menisc si nu prea a mai ramas nimic din el si vreau sa stiu daca se poate inlocuii.multumesc anticipat!
0
07-06-2013, ora 11:33
MBL86
Nu este medic/terapeut
MBL86
Buna Ziua,

Am o intrebare; Am 43 de ani si am fost operat de ruptura de menis acum 3 luni la genunchiul drept, si acum 2 saptamanai la genunchiul stang. Nu am facut infiltratii, doar usoare recuperari si exercitii la sala. Nu am luat nici tratament medicamentos si VA ROG sa imi spuneti ce sa iau: pastile si creme? Va multumesc frumos si astept un raspuns.
0
07-06-2013, ora 14:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este mai mult decat evident ca nu aveti nevoie nici de pastile, nici de creme, deoarece sunt absolut inutile in cazul D-voastra.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
07-06-2013, ora 15:57
MBL86
Nu este medic/terapeut
MBL86
Buna ziua,
In mesajul anterior nu am specificat problema: m-am operat de ruptura de menisc acum 3 luni si ma doare in spatele genunchiului, si cand fac efort ma doare tare! De aceea va rog sa imi spuneti ce medicamente sau creme sa folosesc!
0
07-06-2013, ora 16:01
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Sunt obligat sa va repet: nu se pune problema de medicamente, injectii sau unguente, ci numai de gestionarea efortului.
Incercati sa va intelegeti organismul: daca la efort percepeti suferinta, singura solutie logica este sa evitati efortul, si in nici un caz sa recurgeti la medicamente.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
07-06-2013, ora 16:05
MBL86
Nu este medic/terapeut
MBL86
Va multumesc frumos de raspuns. Cat timp trebuie sa evit efortul dupa operatie? sau e o chestie permanenta?
0
07-06-2013, ora 16:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Trebuie sa evitati eforturile pe perioada perceptiei suferintei, de ordinul saptamani-luni.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
27-12-2013, ora 10:27
fagadau petrica
Nu este medic/terapeut
fagadau petrica
buna ziua am si eu o probema la genunchi posibi sa fie fractura de menisc sau a ligamentelor as dori sa aflu si eu cat ma costa sa fac operatia multumesc
0
27-12-2013, ora 10:34
fagadau petrica
Nu este medic/terapeut
fagadau petrica
buna vreu si eu sa stiu cat ma costa sa fac operatie de menisc
0
23-07-2014, ora 19:46
Claudia Schiau
Nu este medic/terapeut
Claudia Schiau
Buna ziua.
Fetita mea de 14 ani s-a nascut cu o deformare a degetului mijlociu de la ambele picioare. Astfel, falangele acestor degete sunt indreptate si "ascunse" sub degetul al doilea. In afara de aspectul estetic mai este si usorul disconfort la mers. As dori sa stiu daca se poate face ceva in acest sens (interventie chirurgicala minora) si daca da, ce presupune aceasta din punct de vedere al anesteziei si perioadei de recuperare. Va multumesc
0
24-07-2014, ora 09:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu am inteles exact despre ce este vorba: poate fi o brachymetatarsie, poate fi o camptodactilie congenitala, o clinodactilie dobandita sau alte situatii similare.
Interventiile chirurgicale posibile sunt profund diferite, in functie de tipul deformatiei, cuantificata prin examen clinic local.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
20-12-2017, ora 13:49
Contra42
Nu este medic/terapeut
Contra42
Buna ziua, observ ca nu sunt singurul care a avut probleme cu genunchiul, cu meniscul mai exact. Eu am patit o accidentare acum ceva timp la fotbal, cand am aterizat pe picior, ceva nu a fost in regula si se pare ca am fisurat meniscul. Am fost la medic, la Floreasca si acolo mi-au spus ca ma vor opera. Zis si facut, m-au operat, a doua zi mi-au dat drumul acasa, a urmat recuperarea la centrokinetic, la indrumarea medicilor, mi-au spus ca recuperarea este foarte importanta asa ca am urmat-o pana la final. Acum nu mai am ncio problema cu respectivul genunchi, asa ca oricine are probleme, nu ezitati sa va operati.
0
13-03-2018, ora 13:36
Medrefund
Nu este medic/terapeut
Medrefund
Chirurgia de ruptura de menisc în România finanțată de NHS

Chirurgia de ruptura de menisc în România poate fi acoperit de NHS și cheltuielile pot fi recuperate, dacă tratamentul a fost planificat și primit în clinica privata din România. Tratamentul în România ar putea fi o alternativa pe care o puteți permite și poate sa va ajute sa evitați lista de așteptare a NHS.
MedRefund LTD – Recuperarea costurilor medicale.

---------*

(*modificat de admin)
0
19-08-2018, ora 12:38
Tanase Dan
Nu este medic/terapeut
Tanase Dan
Bună ziua! Acum 5 zile mi-a fugit genunchiul la o mișcare brusca la fotbal. Am fost la medic, mi-am făcut radiografie și nu am nimic rupt (os/oase). Medicul în schimb mi-a spus ca nu îmi poate da un răspuns exact. Zice ca as avea ruptura de menisc, ligamente... Îmi sta umflat și nu ma lasă să îl îndoi asa cum eu îmi doresc. Și ma jenează la mers. Nu pot sa îl flexez asa cum îmi place. Simt de parca as avea un corp străin în genunchi care tot împinge acolo atunci când forțez genunchiul. Am sa fac un RMN. Vreo șansă să scap fără operație? Țin sa spun ca în tot acest timp eu am fost și la munca. Șchiop asa cum sunt eu.
0
22-08-2018, ora 15:07
Alina Manta
Nu este medic/terapeut
Alina Manta
Buna ziua!

Sotul meu, varsta 40 de ani, greutatea 96 kg, inaltime 1.90 a facut RMN in urma unor dureri de genunchi care persistau de doua saptamani si rezultatul a fost urmatorul:

Secvente PD, PD fat sat, T2fat sat, T2 EG.
Leziune gradul III a jonctiunii corp corn posterior a meniscului intern stang, sub forma unui cliv orizontal-oblic descendent, ce conecteaza marginea libera meniscului cu suprafata articulara tibiala.
Fara alte anomanii semnificative ale meniscului genunchiului stang. Lichid intraarticular acumulat in cantitate mica (grosimea stratului de lichid nu depaseste 7 mm), mici efractii ale capsulei articulare cu continut lichidian paracondilian femural superior medial, grasimea popliteala.
Ligamentul incrucisat anterior stang apare in discret hipersemnat PD FS (leziune interstitiala) dar are orientare normala intercondilian, fara discontinuitati fibrilare evidente.
Ligament incrucisat posterior si colaterale (intern si extern) cu traiect, grosime si semnal normale. Componente osoase articulare cu configuratie si raporturi normale, fara edem al maduvei osoase.Corticala osoasa cu grosime si semnal normale.cartilaje de acoperire cu grosime si semnal normale, suprafete cartilaginoase nedete.

Va rog sa ne ajutati cu o recomandare despre cum ar trebui sa procedam in continuare.

Multumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns
48 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.