Spasme musculare si tremuraturi

197 comentarii 1 2 ..... 456 7 Înainte ›
0
06-02-2015, ora 05:31
Brahman
Nu este medic/terapeut
Brahman
Salut George, si eu am avut aproape un an fasciculatii in tot corpul, nu aveau un anumit loc sau ordine. Foarte putin si-au facut efect vitaminele. Cum am spus si mai sus, nu aveti nimic grav, totul e pe baza psihica, asa a fost la mine, sigur asa e si la tine. Ai spus ca simti anxietate, depresie.. ce ai vrea mai mult.. asta e exact ce-i trebuie creerului ca sa creeze fasciculatiile. Incearca sa iti rezolvi problemele, sa duci o viata mai linistita, sa nu te stresezi pentru orice, sa inlaturi grijile, sa iti rezolvi problemele din trecut daca ai. Tu probabil suferi de ceva, si trebuie rezolvat. E foarte importanta alimentatia si somn cat trebuie si cand trebuie.nu esti bolnav de nimic! Dar daca nu vrei sa te inbolnavesti rau, rezolva-ti problemele daca ai si schimba-ti atitudinea de viata, face foarte mult! Daca nu reusesti singur sau cu prietenii, cunsulta un psiholog. Sanatate multa!
0
06-02-2015, ora 09:31
Dr. Macsuta Vlad
Neurologie, Bucuresti
Dr. Macsuta Vlad
Nu pare a fi ceva grav. Cu siguranta cauza este una din cele enumerate de tine la care eu mai adaug una, o posibila hipotensiune.
0
06-02-2015, ora 11:45
george32
Nu este medic/terapeut
george32
Anxietatea, depresia este din cauza acestor fasciculati nu ca imi vine mie nust cum, treaba e ca la mine este deja 1 an si 1 luna de cand sunt prezente zi de zi aproape 24/24, am mai spus si tiind sa cred ca este vorba de BFS, ele au aparut in urma unei toxi infecti alimentare de acolo au pornit toate problemele astea in urma cu un an si ceva, exemplu Bianca are cam ce am si eu.
Hipotensiunea da stari de ameteala, echilibru, vedere incetosata sau intunecata, slabiciune, greata, cefalee si lesin se poate sa fie si asa ceva pe undeva.
0
06-02-2015, ora 11:48
Dr. Macsuta Vlad
Neurologie, Bucuresti
Dr. Macsuta Vlad
Ati incercat stimulare magnetica transcraniana?
https://www.youtube.com/watch?v=BA5GUsZ3q7s
0
06-02-2015, ora 15:15
ovidiu vasile
Nu este medic/terapeut
ovidiu vasile
Salutare! Si eu am avut aceste fasciculatii insa spre norocul meu au disparut. Cert e ca au fost din cauza mintii. Cu cat esti mai stresat cu atat ele apareau mai frecvent. Am observat ca facand baie mai des.si stand in cada fierbinte ma relaxam mult mai bine si uite ca acum am scapat de ele. Eu cred ca ipohondria este vina a multor "boli" inchipuite iar internetul amplifica la maximum aceasta boala psihica.
0
24-02-2015, ora 21:19
ClaudiuG
Nu este medic/terapeut
ClaudiuG
Buna!
De aproape 3 luni am fasciculatii musculare persistente pe aproape tot corpul, in special maini-picioare-ochi...mi-am facut un emg in Sibiu (de aici sunt) care a iesit ok, am mai facut si alte analize ionograma serica, hemoleucograma, westernblot borrelia, toate au iesit bine. Dupa emg si tratament cu ca, mg, b-euri si alte vitamine-minerale constat ca aceste fasciculatii nu cedeaza, ba am impresia uneori ca au crescut frecventa lor si aria de manifestare..
Nu stiu exact ce sa mai fac, ma gandeam la ce e mai rau SLA, SM...ca alte simptome nu am...un alt neurolog care m-a consultat clinic si vazand si rezulatul emg-ului a exclus posibilitatea sa am aceste boli...pe net vad ca nu e chiar asa sigur...
Nu stiu ce alte boli ar mai putea fi...ce parere aveti, ce ar trebui sa mai fac?
Poate ar trebui sa repet emg-ul si sa ma consulte un expert in problema asta...ma poate ajuta cineva cu recomandari, unde ar putea fi acest expert la noi, as merge la cei mai buni dintre ei...
Multumesc!
0
25-02-2015, ora 09:07
Dr. Macsuta Vlad
Neurologie, Bucuresti
Dr. Macsuta Vlad
Examen RMN cerebral ati facut?
0
25-02-2015, ora 09:52
ClaudiuG
Nu este medic/terapeut
ClaudiuG
Nu, nu mi-a recomandat neurlogul din sibiu..
0
25-02-2015, ora 10:12
Dr. Macsuta Vlad
Neurologie, Bucuresti
Dr. Macsuta Vlad
Ar fi indicat in cazul dvs. CU RESPECT, DR MACSUTA.
0
25-02-2015, ora 10:27
george32
Nu este medic/terapeut
george32
Salut claudiu am problema asta de 1 an si jumate, SLA se manifesta sub o alta forma gen fasciculati doar intr-un muschi sau in mai multi insa persitente fara oprire pana muschiul cedeaza adica se atrofiaza, ce ai tu este cred ca exact ce am si eu, fasciculati benigme mai exact BFS fara o cauza definita, si eu am luat vitamine etc, ma aduc la disperare cateodata, analiza facuta pt borelia lyme, emg, rmn care nu a evidentiat demineralizari decat un chist pineal care mi sa spus ca ar fi acolo din nastere si multa lume il are fara ca ei sa stie de el si niste probleme cu sinusurile, am intrebat doctorul daca aceste fasciculati ar putea fi de la acel chist, mi sa spus ca nu are legatura, deci cauza momentan necunoscuta, singura concluzie este BFS.

Daca treci de 1an si ceva iar tu nu ai nici un muschi atrofiat doar fasculati care se muta de colo colo in majoritatea cazurilor este BFS.
Nu sunt doctor insa asa mi sa spus si din cate am studiat SLA se manifesta dupa cum ti-am spus mai sus, nu stiu daca aceste fasciculati pe viitor vor avea un efect dezastruos, am deja 1 an si app 3 luni de cand le am, devine o obisnita la un moment dat, cei drept nu ai cum sa nu te panichezi pentru ca totusi nu sti exact ce este si intervine anexeitatea + panica care vrei nu vrei va trebui sa le controlezi.
Eu fascilatile astea le am dupa un parazit intestinal care mi-a facut viata calvar timp de 6 luni si nimeni nu a stiut ce am.
Am incercat cu N vitamine si nimic, sunt prezente zilnic app 24/24 se muta de ici colo cateodata sunt mai puternice cateodata abia ca le simti depinde probabil de anumit factori, habar no am sa spun, suint zile in care sunt asa ici colo abia ca zici ca gata ai scapat.
Sfatul meu este sa mergi sa faci si un RMN este destul de scump insa poti sta un pic mai linistit apoi, asta ca sa excluzi cat de cat din probleme.
Daca vrei putem discuta la telefon mai exact, lasa-mi un id de yahoo sa te contactez.
Pana atunci incearca sa te linistesti si numai cauta pe net, pentru ca asta am facut si eu timp de 6 luni si ceva, si am avut parte numai de panica stres, anexeitate si stari de frica.

CATRE DOMNUL DOCTOR MACSUTA, DESPRE MINE CE CREDETI ?
CREDETI CA ESTE VORBA DE BFS PENTRU CA DEJA A TRCUT 1 AN SI CEVA EMG OK ANUL TRECUT IN FEBRUARIE, RMN CUM AM ZIS MAI SUS OK CU EXCEPTIA LA ACEL CHIST PINEL SI CU SINUSURILE.
EXISTA POSIBILITATE DE CEVA GRAV?
VA MULTUMESC.
0
25-02-2015, ora 11:53
george32
Nu este medic/terapeut
george32
Am uitat sa mentionez ca in anumite momente simt cum intr-un anume muschi parca ramane incordat insa foarte foarte usor nu stiu cum sa explic exact, apoi trece, aceasta nu este dureroasa in nici un fel insa da o senzatie ciudata pe moment.
Ici colo dureri surde si cand si cand un fel de intepaturi nedureroase care se duc repede si apar in diferite parti ale corpului, ma gandesc si la faptul ca este ceva cu vre-o vitamina lipsa si nu am putut sa o asmilez cum trebuie.
Sincer sa fiu e aiurea rau cand iti tresare cate un deget de la mana cateodata, desi il poti controla el tot se zbate, apoi trece, dupa ceva timp iar apare la nust care deget evident din cauza acestor fasciculati.
0
25-02-2015, ora 12:41
Dr. Macsuta Vlad
Neurologie, Bucuresti
Dr. Macsuta Vlad
o sa iti raspund un picutz mai tarziu! Sunt la cabinet acum!
0
25-02-2015, ora 13:55
ClaudiuG
Nu este medic/terapeut
ClaudiuG
Nedumerirea mea cea mai mare este: un EMG normal, curat exclude 100% posibilitatea ca fasciculatiile sa fie niste simptome timpurii ptr. SLA, sau sa nu dezvolte uletrior SLA?
0
25-02-2015, ora 15:19
george32
Nu este medic/terapeut
george32
http://www.romedic.ro/scleroza-laterala-amiotrofica deci atat timp cat nu exista parastezi atrofieri ale muschilor emg-ul este curat sunt fasciculati benigme, nu se stie daca le vor fi pentru toata viata sau vor disparea ori vor da in altele cu timpul, cat despre cea ce spui tu daca era ceva pana acuma de 3 luni trebuia sa se observe atrofii musculare, sunt foarte rare cazuri in care sa raportat ca unii oameni au avut acest simptom dar era doar intr-unul sau mai muli muschi persistente fara oprire si au inceput ca muschi sa se atrofieze ele nu se mutau de colo colo ca in cazul tau si al meu.
Eu ti-am zis le am de 1 an si 2 luni deja inca nu am observat atrofiere sau ceva de genul, dupa cum scrie si in articol mai intai apare atrofia si apoi fasciculatile, poti citi tabloul clinic al simptomelor.
0
25-02-2015, ora 15:34
Dr. Macsuta Vlad
Neurologie, Bucuresti
Dr. Macsuta Vlad
Mai sunt posibile si alte diagnostice. Neurologia este complexa!
0
25-02-2015, ora 15:45
george32
Nu este medic/terapeut
george32
Ceva periculos????
0
25-02-2015, ora 15:47
ClaudiuG
Nu este medic/terapeut
ClaudiuG
Da, stiam de articolul asta...dar ramane totusi intrebarea, in urma unui rezultat bun la EMG aceste fasciculatii pot reprezenta semne timpurii de SLA, pot evolua uletrior in SLA? Poate dl. doctor stie mai multe detalii...
0
25-02-2015, ora 15:51
george32
Nu este medic/terapeut
george32
Eu unul nu cred pentru ca daca ar fi asa de cat am eu ar fi trebuit pana acuma sa fie ceva cred eu.

iulyan54 le are de 3 anii si acum cred ca face 4 de cand le are deci daca si la el era ceva pana acum trebuia sa se vada, nu am mai avut cum sa dau de el mai scrie si el din cand in cand.
claudiu dami un id de mess sa vb.
Excluderea totala intervine abia dupa ce faci al3 lea emg, oricum daca pana atunci nu apare atrofie putem spune ca este BFS.
0
25-02-2015, ora 16:08
ClaudiuG
Nu este medic/terapeut
ClaudiuG
George, ti-am trimis un mesaj cu datele mele de contact..
0
25-02-2015, ora 16:11
george32
Nu este medic/terapeut
george32
Gata vezi ca ti-am dat add Claudiu pe mess
0
25-02-2015, ora 16:13
ClaudiuG
Nu este medic/terapeut
ClaudiuG
Da, aici, ai la profilul tau sectiunea de mesaje.
0
25-02-2015, ora 16:15
george32
Nu este medic/terapeut
george32
Ti-am dat add pe mess
0
25-02-2015, ora 17:08
Bianca1292
Nu este medic/terapeut
Bianca1292
Si eu inca mai am fasciculatiile astea..la mine au inceput prin Nov dupa cateva luni de stres puternic si ink le mai am cateodata zici ca mi au trecut pot sa ju le am cateva zile dupa care revin. Problema e ca la mine exista si dureri musculare gen spate gat si solduri dar nu stiu daca au vreo legatura. Astept sa vad un reumatolog in martie sa vad ce zice si dupa daca crede k nu tine de el o sa cer trimitere la un neurolog. Eu decat rmn am avut facut la cap si atat. Emg nu am facut. Mai nou am nuste probleme cu stomacu ma doare si e umflat sa vedem ce o mai fi ca mau trimis la radiografie abdominala. George u mai ai fasciculatii? La mine cateodata imi vibreaza laba piciorului...patesti si u asa?
0
25-02-2015, ora 17:28
george32
Nu este medic/terapeut
george32
Da mai sunt 24/24, ochi stang sau drept, degete, spate se tot muta de colo si la laba piciorului, gambe etc... peste tot le am de 1 an si ceva daca vrei putem vorbi pe mess lasa-mi id-ul in pv aici
0
26-02-2015, ora 16:22
florinelb
Nu este medic/terapeut
florinelb
Salutare la toti,
Si eu am aceste fasciculatii in tot corpul, de vreo 3 luni. Pot sa zic ca la mine defapt a inceput cu dureri musculare la coapse si fese de prin octombrie 2014. Am facut RMN lombar si RMN bazin rara a se descoperi nimic deosebit (se banuia sa fie ceva de la coloana sau inceput de coxartroza). Am fost la neurochirurgie si mi-a zis ca durerile nu vin de la coloana.Am fost la 2 ortopezi si se pare ca nu e coxartroza. Prin decembrie au inceput aceste fasciculatii peste tot care mai mult ca sigur vor fi insotite de atacuri de panica, anxietate si mai apoi depresie, mai ales ca citesti cam ce boli insotesc.Eu numai cand citeam ceva de SLA ma lua atacul de panica. Am uitat sa spun ca am ajuns cu aceste atacuri de panica si de vreo 2-3 ori pe la UPU. Analizele generale de sange, verificarila la inima etc erau bune. Am ajuns si pe la psihiatrie si am urmat vreo 2 luni tratament cu anxiolitice si antidepresive, dar am renuntat din proprie initiativa ca nu am vazut nici o imbunatatire. Doctorii ziceau ca este de la oboseala si stres. In ianuarie am fost la o clinica privata la neurologie si acolo mi s-au dat sa fac alte analize de sange. Toate au iesit bune, inclusiv cele la tiroida, mai putin vit.B12 ai acid folic sub limita (mai ales vit.B12, mult sub limita- am tinut un regim vegetarian vreo 6 luni inainte, daca o fi de acolo sau numai reusesc sa asimilez din proteine, datorita lipsei factorului intrinsec din stomac). Atentie! am citit ca lipsa de B12 afecteaza sistemul nervos si daca e pe termen lung aceste afectari pot fi ireversibile. Am facut si EMG si a iesit normala. Am facut RMN nativ cerebral si e ok, mia putin un chist arahnoidian care se pare ca e din nastere, dar nu cred ca e sursa fasciculatiilor. De o luna jumate fac tratament cu milgamma N si acid folic (am facut si vit B12 injectabil). Acum vad ca astea au revenit la normal (B12 si acid folic), dar fasciculatiile persista.Sunt zile cand sunt mai intense, iar altele cand sunt mai rare. La mine sunt si aceste dureri musculare din muschii coapsei, fese si antebrate, care semanifesta cand ca arsuri, cand ca intepaturi, cand ca niste intepeniri-incordari; in alte zile nu ma dor asa tare. Din cate am citit si eu pe net m-as diagnostica cu Fibromialgie. Am vazut ca asta ar da dureri musculare si spasme musculare. Se pare ca si aceasta boala nu prea are explicatii clare medicale, de la ce apare (din pacate ajung la 45 ani de viata, cat am acum, am ajuns la concluzia ca medicina are mai multe necunoscute decat cunoscute si e cam trist, mai ales la noi in tara). Cand nu se pot explica anumite simptome sau manifestari se nascoceste o denumire pompoasa si asta e. Nu stiu ce voi face in continuare. Am inteles ca e bine sa faci multa miscare, sa mananci sanatos si sa dormi cat mai bine (recomandari generale in orice boala). Se pare ca Dumnezeu ne poate ajuta ca medicina mai putin. Sanatate la toti si sa ne auzim cu bine.
0
26-02-2015, ora 18:54
george32
Nu este medic/terapeut
george32
Ciudat suntem cam multi cu acceleasi simptome sau cel puti la fel de asemenatoare, eu chiar nu stiu ce sa mai zic decat ca le am de 1 an si 3 luni, sunt atat de sacaitoare cateodata te trezesc chiar si din somn,.sau deschizi ochi dimineata si iti zvanceste la gambe,..pnm aiurea.
Si sunt zile si zile in care sunt mai asa sau cand nu prea sau sunt zile in care ma dispera.., dar te obisnuiesti in timp insa este extrem de greu, problema e ca nu sti la ce sa te astepti si asta este cel mai nasol lucru.
0
12-03-2015, ora 18:06
lacramioara26
Nu este medic/terapeut
lacramioara26
Bună ziua.am citit câteva comentarii dar nu am timp pe toate. Am un băieţel de 6 ani care are spasme sau ticuri nervoase. credeti-ma pe cuvânt ca îmi vine sa mor pt ca nu ştiu cauza.deja mă simt vinovata ca nu ştiu Cum sa îl ajut. singurul lucru care îl fac este sa închid gura şi sa nu îi fac observaţii şi dacă îmi vine sa plâng o fac fără sa mă vadă. Am fost la neurolog a spus ca e bine nu ştiu dacă e de psiholog sau.nu ştiu încotro nu ştiu ce analize sa îi fac.le are de 1 an. şi au început după o infecţie cu streptococ A dar pe care l-am tratat.nu ştiu dacă e de la ăsta sau altceva.nu îl bat nu îl cert doar când nu mă asculta dar zic ca nu sunt exagerata.si mă gândesc ca el face oricum şi când nu e stresat sau e liniştit odihnit.
Ajutaţi cu orice sfat.Sanatate
0
13-03-2015, ora 09:58
popa octav
Nu este medic/terapeut
popa octav
pentru doamna Lacramioara :anul trecut in februarie am patit exact acelasi lucru(cred ca streptococ A a fost)am avut o raceala puternica cu dureri in gat(faringita foarte puternica), stare de rau general, mialgii, febra(toate simptomele pt streptococ A, nu am facut analiza pt asa ceva, nici nu auzisem de asa ceva pana azi)..in timpul acestei raceli am inceput sa am spasme musculare in tot corpul de la gat in jos, absolut peste tot m-am speriat foarte tare si de acolo a inceput declinul...am crezut ca am o boala si am facut anxietate;spasmele(si apoi am dat in pulsatii musculare)au continuat cam 1 an de zile alimentate de anxietate dar au inceput sa se rareasca mult de tot), am facut o electromiografie ( putea sa fie sindromul guillain barre dupa raceala) si nu a iesit nimic si studii de conducere nervoasa(tot nimic);la mine a fost si pe plan psihic(sa nu sufar de vreo boala cronica etc);poate ar trebui sa ii mai faceti o analiza pt streptococ(din nou), poate mai are infectia asta in organism, nu stiu ce sa zic..cu prima ocazie o sa fac si eu analiza pt streptococ
0
19-03-2015, ora 15:35
lacramioara26
Nu este medic/terapeut
lacramioara26
Aveti un an s-au rarit binisor? i-am facut exudatul acum cateva zile si nu are nimic aslo anul trecut si il avea mic.
Am sa ii fac o electro... si ce ati mai spus dvs de care studii??
Deci in concluzie au trecut??
Sunt speriata mie frica ca nu o sa ii mai treaca niciodata
Va multumesc mult sanatate.
Mai astept pareri si sfaturi.
0
21-03-2015, ora 20:10
popa octav
Nu este medic/terapeut
popa octav
mi-au trecut in procent de 90%, mai am spasme foarte rare(cateva pe zi)

eu am facut electroencefalograma-am uitat sa va spun(nu patesti nimic, nu simti nimic), electromiografie(e nasoala de facut)si studii de conducere nervoasa(usor de facut) -au iesit bune la mine;insa ce am facut eu nu se aplica la altul, eu le-am facut la recomandarea neurologului si numai al lui

doar medicul va poate recomanda ce sa faceti, insa dintr-o infectie in copilarie poti sa dai in epilepsie(DOAMNE FERESTE) care se vede la electroencefalograma;eu cand am fost si am facut electroencefalograma am vazut un copil de 10-12 ani inaintea mea;vorbiti cu medicul neurolog, numai si numai el va poate sfatui.sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns
197 comentarii 1 2 ..... 456 7 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: