Stari foarte ciudate..va rog sa ma ajutati cu un sfat

11-12-2012
inn@
Nu este medic/terapeut
inn@
Am 19 ani, iar de 2 luni m-am mutat in bucuresti. Am probleme inca de acum cativa ani, cand situatia din familia mea a fost una mai dificila(tatal meu are pe altcineva, mama nu avea curaj sa divorteze, el se comporta foarte urat cu noi). La 15 ani am avut un prieten cu care am fost impreuna 3 ani si ceva, timp in care m-am atasat foarte mult de el, cu el viata imi era mai usoara, ma ajuta uneori foart mult. In primavara acestui an ne-am despartit, iar pt mine a fost destul de greu sa trec peste, insa cu ajutorul prietenilor am supravietuit. Cand am inceput facultatea am venit la Bucuresti si am impresia ca sunt abandonata... locuiesc la niste rude si imi interzic foarte multe, nu ma lasa sa ies( oricum nu am prieteni aici, decat niste cunostiinte de la facultate), iar pt mine faptul ca imi ingradesc libertatea ma deranjeaza foarte tare. Am dureri de cap incontinuu, plang foarte des, ore in sir, simt ca ma depaseste aceasta situatie. Sunt foarte constienta ca daca o sa mai continui mult in ritmul acesta o sa ajung mai rau decat sunt acum.. Va rog cei care puteti sa ma ajutati cu un sfat, un psiholog care m-ar putea ajuta sau orice gand bun... Va multumesc!
11 comentarii
0
11-12-2012, ora 13:45
Diidy88
Nu este medic/terapeut
Diidy88
Buna. Imi dau seama ca esti intr-o situatie foarte neplacuta. Totul depinde de tine si de cea ce iti doresti. Ai incercat sa vb cu rudele tale? sa le explici ca esti tanara si acum trebuie sa iesi, sa e distrezi, sa cunosti oameni noi? sfatul meu este sa mai rabzi putin anul asta.la vara cautati un job ca sa castigi ceva bani, iar din toamna cand incepe facultatea gasesteti un loc in camin. Alta viata, oameni noi, viata de student. Din punctul meu de vedere este cea mai buna solutie.
o zi buna iti doresc.
0
11-12-2012, ora 14:59
inn@
Nu este medic/terapeut
inn@
Buna. da, am incercat sa le explic, dar ei sunt mai in varsta si mi-au zis Nu categoric iesirilor seara.. sper sa mai rezist. multumesc pt rasp. o zi buna
0
11-12-2012, ora 15:23
louferygo
Nu este medic/terapeut
louferygo
Parintilor tai le-ai spus care e situatia la rudele tale? Incearca, poate te vor intelege si vor sta de vorba cu aceste rude.
Si eu sunt de parere sa te muti in camin daca ai posibilitate. Daca nu, ce sa zic? Fa-ti macar o prietena buna care sa vina in vizita si la care sa mergi si tu. Trebuie sa socializezi, esti tanara, fi mai optimista sau cel putin incearca. E pacat de anii tai si de sanatatea ta psihica. Multa bafta.
0
11-12-2012, ora 15:26
inn@
Nu este medic/terapeut
inn@
Vb foarte rar cu parintii mei, adica cu mama, cu tatal meu nu am vb de cateva luni. I-am zis cum stau lucrurile si mi-a zis sa renunt la facultate, iar eu imi doresc foarte mult sa imi vad de studii. Cred in Dumnezeu si sper sa imi dea puterea sa merg mai departe
0
11-12-2012, ora 15:39
louferygo
Nu este medic/terapeut
louferygo
Sa nu renunti la studii, in niciun caz. Nici pe mine nu m-au incurajat parintii si numai eu stiu cat de greu mi-a fost sa imi termin scoala insa nu m-am lasat si bine am facut. Fara studii eram muncitoare si nu inginera, cum sunt acum. Ai incredere in Dumnezeu, numai El te poate ajuta. Oamenii de parasesc si ne inseala insa D-zeu e mereu alaturi de noi.
Eu am crescut fara tata iar mama ne-a lasat de cand aveam 16 ani...stiu prin ce treci si stiu ce inseamna singuratatea. Citeste Biblia, in special Noul Testament. Viata lui Isus iti va da speranta.
Numai bine!
0
11-12-2012, ora 16:17
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
buna inn@ te inteleg perfect prin ce treci, dar te rog sa nu renunti la scoala
eu mi-asi fi dorit sa pot sa am si eu o scoala dar ai mei nu m-au dat la timpul potrivit,
incearca sa vorbesti cu mai multe persoane
noi te vom sustine din punct de vedere moral dar cea care i-a decizia vei fi doar tu
incearca sa te mentii, si nu iti da sanatatea peste cap caci e foarte usor
sa faci o depresie daca nu s-a instalat deja
suntem in post, nu uita sa faci rugaciuni si cu ajutorul DOMNULUI vei trece peste
putem vorbi cind doresti
eu ma ofer ca prietena pentru tine, si o fac cu placere
astept pwpici
curaj
0
11-12-2012, ora 16:22
inn@
Nu este medic/terapeut
inn@
Multumesc BVeronica! te pup
0
11-12-2012, ora 16:27
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
1.Oare rudele tale or fii invatat programul tau de la cursuri?
NU e ok sa MINTI, mai ales ca suntem in Postul Craciunului
dar,
spune-le ca ai cursuri pana la orele 20 desi...poate n-ai..
asa,
vei putea sa mai mergi cu colegii prin oras.
2. CRED ca, NU ar fii o problema daca macar pana-n vara
sa stai la rude..NU platesti chiria.si crede-ma e BINE
vei vedea cand, vei sta-n gazada
bafta la examene
0
11-12-2012, ora 16:27
inn@
Nu este medic/terapeut
inn@
@louferygo: Dumnezeu ne trimite diferite incercari, dar trebuie sa le trecem pe toate cu fruntea sus. O
0
11-12-2012, ora 16:30
inn@
Nu este medic/terapeut
inn@
Stiu programul meu.. stiu ca in gazda/chirie e mult mai costisitor, dar macar ai liniste sufleteasca
0
11-12-2012, ora 19:10
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
DOAR cand vei sta in gazda...cu TOATA linistea ce ti-o doresti,
vei platii:
- chiria
- curentul electric
-gazul.daca au incalzire proprie..si NU e putin (iarna)
-cheltuielile lunare la asociatia de proprietari
- rds sau upc...adica...cablu la TV
- cablu la calculator
si
fa-ti CALCULUL cat e asta/persoana...mai ales, iarna..
iti spun eu...NU_TI ajunge 1.200 lei/luna...
ii ai?
daca da..
poti pleca de la 1 ian.2013
iti doresc
SA-TI FIE BINE!
.vei regreta..
aceste "favoruri"
..pe care tu LE CREZI..."INGRADIRI" ALE LIBERTATII..
of..copii...copii..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul