Tulburare anxioasa

13-09-2013
mihaela280
Nu este medic/terapeut
mihaela280
Buna ziua. Sunt disperata si nu mai stiu la cine sa apelez. In anul 2006 am fost diagnosticata cu tulburare anxioasa, am urmat tratament cu asentra si trittico si totul revenise la normal. A urmat o recidiva in 2010, si cu acelasi tratament s-a rezolvat aceeasi problema. Problema este acum, la a treia recidiva in urma careia nu reusesc sa-mi revin, mai mult decat atat starea mea se inrautateste pe zi ce trece. In momentul de fata urmez tratament cu asentra de 100 mg, una pe zi (de 4 saptamani) si trittico de 150 mg, din care iau doar 2/3 seara, inainte de culcare (de 2 saptamani).
Sunt foarte speriata deoarece puterea de concetrare a scazut foarte mult, atentia imi este afectata, sunt dezorientata, nu reusesc sa-mi focalizez gandirea pe ceva anume si de multe ori ma gandesc ca o sa pierd contactul cu realitatea si mai mult decat atat, imi este foarte frica sa nu inebunesc. Am momente in zi cand pur si simplu nu mai pot sa gandesc, sa ma adun, am impresia ca nu mai stiu sa relationez cu oamenii, cum sa ma raportez la ei. Pe de alta parte nici starea fizica nu ma ajuta, ametesc, simt o presiune in zona capului, am tensiunea arteriala putin cam mare, ma simt agitata si parca nu reusesc sa-mi gasesc locul. Puteti sa-mi spuneti, va rog, daca tot ceea ce simt este o reactie a pastilelor (am inteles ca si o cantitate prea mare de serotonina poate amplifica simptomele) sau sunt simptomele unei boli mai grave.
Doctorul la care merg mi-a mai prescris anxiar, jumatate de doua ori pe zi si zeldox 10 mg pe zi, insa imi este foarte frica sa le iau, mai ales zeldox-ul, care din cate am citit se da in tratamentul schizofreniilor.
5 comentarii
0
13-09-2013, ora 12:48
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Pai ati intrerupt, probabil la indemnul medicului dvs. Luati tratamentul cum v-a fost prescris. De inebunit nu inebuniti sigur, insa strangeti din dinti pina isi face efectul, pina serotonina se va echilibra pe baza tratamentului.
Acum se recomanda: fructe proaspete, legume in special crude, si mult, mult somn.Poate si un supliment de vitamine.

Sanatate multa!

Fiind la a treia recidiva, probabil tratamentul va fi a la long, pe doza minima posibila, asa spun cartile.
0
13-09-2013, ora 13:32
mihaela280
Nu este medic/terapeut
mihaela280
Asa este, le-am intrerupt in 2011 cand am ramas insarcinata. Sunt ingrijorata deoarece nu vad nici o ameliorare si deja e a cincea saptamana de tratament cu asentra si a treia cu trittico, iar aceleasi medicamente in primele doua dati si-au facut efectul mult mai repede. Pe de alta parte m-am gandit ca luandu-le in trecut organismul meu sa se fi obinuit cu ele si sa nu mai reactioneze. In ceea ce priveste vitaminele, credeti ca as putea sa iau B-uri? Multumesc frumos de raspuns
0
13-09-2013, ora 20:28
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Renuntati sau reduceti drastic medicamentul asentra care produce multe efecte secundare foarte multor oameni !
0
15-09-2013, ora 16:20
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
Incercati si cu psihoterapie, care este destul de eficienta in anxietate, invatarea unei tehnici de relaxare poate fi de mare ajutor.
Psihiatrii vor exagera intotdeauna cu medicatie, dar pastilele nu trateaza cauza, ce aceea e nevoie si de o alta abordare.
0
06-06-2015, ora 21:47
ryanya
Nu este medic/terapeut
ryanya
Buna, am observat in discutiile anterioare ca ai ramas insarcinata si ai intrerupt cand ai aflat de sarcina, spune-mi te rog medicul ginecolog cum a reactionat, aveai voie sa ramai insarcinata luand asentra...sau tratament psihiatric? Te rog povesteste-mi cum a decurs sarcina si dupa.? multumesc din suflet
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: