tulburare obsesiva si depresie majora

30-11-2007
doruletz
Nu este medic/terapeut
doruletz
am fost diagnosticata cu tulburare obsesiva si depresie majora.Iau cipralex de o luna.Ma simt mai bine dar imi este foarte teama.Nu-mi pot controla gandurile si-mi provoaca suferinta.Daca stie cineva mai...
6 comentarii
0
09-12-2007, ora 00:00
carmen39
Nu este medic/terapeut
carmen39
acelasi lucru mi se intimpla si mie. sint bolnava de 10 ani de insuficienta renala cronica si fac dializa de sapte ani.dupa 34 ani de casnicie, fiind asa bonlava, nu mai sint buna pentru sotul meu drept pentru care s-a cuplat cu o individa care este de aceeasi virsta cu fii-miu. am facut o depresie puternica, si nu mai pot dormi decit cu calmante.nu am fost la nici un doctor pentru problema asta pentru ca sint constienta ca daca nu mapot ajuta singura, un doctor nici atit. ma consider o luptatoare, si sper ca timpul sa-mi aduca uitarea. daca a-si avea cu cine sa comunic mai mult pe aceasta tema cred ca a-si trece mai usor peste acest hop din viata mea.sper sa-mi fac noi prieteni care sa m a sustina moral si sa ma ajute.
0
19-12-2007, ora 00:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Doruletz, vorbeste cu psihiatrul tau si spune-i pentru numele lui Dumnezeu sa-ti mareasca doza de cipralex.
Tulburarea obsesiv-compulsiva raspunde bine, de regula, la doze mari de antidepresiv.
E pacat si nu inteleg de ce medicii psihiatrii nu respecta dozele prescrise pentru anumite boli.
Daca opune rezistenta, schimba psihiatru cu unul mai bun.
Cunosc TOC si e mare pacat sa suferi ca un caine, doar pentru ca doctorul nu doreste sati recomande o doza mai mare!
Dupa eliminarea simptomelor gandurilor neplacute ar fi bine sa incepi niste sedinte de terapie cognitiv-comportamentala.
Multa sanatate iti doresc!
0
15-01-2008, ora 00:00
doruletz
Nu este medic/terapeut
doruletz
va multzumesc mult de tot pt raspunsuri.
prozac vreau sa-tzi spun ca de 3 sapt iau fluoxetina adica prozac.iau 40 mg.am intzeles ca prozacul este cel mai indicat la asa ceva.eu inclin sa cred ca ma simt mai bine.o sa iau mult timp.poate chiar ani.daca e nevoie o sa-mi mareasca doza la 60 mg.oricum iau doza maricica.scuza-mi indiscretzia dar tu de unde cunoshti boala?e crunta!am cunoscut o doamna care a avut aceeashi boala shi a luat, chiar shi acum mai ia prozac.zice ca i-a trecut.m-a ajutat f mult sa vorbesc cu ea.sa-mi spuna ce simtzea ea.eu credeam ca sunt unica in aberatzii, dar se pare ca nu.shi poate chiar o sa-mi treaca, ca shi ei.oricum sunt mult mai bine.dar din septembrie de cand tot iau la antidepresive.va pup shi va multzumesc
0
15-01-2008, ora 00:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
doruletz, tulburarea obsesiv-compulsiva este o tulburare anxioasa destul de des intalnita si e sora mai rea si mai urata a atacului de panica.
Vestea proasta e ca nu se vindeca, ci doar se amelioreaza simptomatologia foarte neplacuta in proportii de pana la 95% cu medicatie antidepresiva si terapie cognitiv-comportamentala.
Asta depinde foarte mult de fiecare bolnav in parte.
Insa cele mai bune rezultate se obtin cu medicatie antidepresiva de generatie noua (vezi Prozac) in doze mari, bineinteles luate numai sub supravegherea medicului psihiatru.
Daca pacientul obtine rezultate foarte bune dupa o perioada de tratament, atunci doza i se micsoreaza in mod gradual pana l;a doza minima posibila.
Cea mai mare greseala pe care o fac psihiatrii, dar si pacientii este intreruperea medicatie atunci cand pacientul se simte bine, iar riscurile de recadere sunt foarte mari.
In plus mai exista inconvenientul ca pacientul sa dezvolte o rezistenta chimica la antidepresivul la care a obtinu rezultate bune si atunci gasirea schemei de tratament devine mai dificila.
In cazul tau, daca dupa 3 saptamani ai inceput deja sa observi o ameliorare a simtomatologiei, inseamna ca tratamentul iti merge foarte bine si nu trebuie decat sa continui:)
Iti doresc sanatate si sunt prin preajma daca mai ai intrebari.

Sunt bolnavi care raspund foarte bine numai la terapie, dar sunt si bolnavi care raspund numai la medicatie
0
07-05-2008, ora 00:00
pyty
Nu este medic/terapeut
pyty
am o intrbare.vi s-a intimplat sa va fie rau la serviciu?ce ati facut?cum procedati sa terminati programul?eu sufar de atac de panica.multa sanatate!
0
17-05-2008, ora 00:00
h
Nu este medic/terapeut
h
Am un baiat de 27 de ani si de 7ani este diagnosticat cu tulburare schizotipala.A urmat tratament cu Rispolept, Rispen iar acum Torendo.De trei ani nu a mai facut nici un episod, dar de cand ia Torendo(Slovenia) 3 mg el nu se simte bine.Chiar de o saptamana i sa marit doza la 4, 5mg.Acum este agitat, nerabdator, vorbeste mult.
In rest este un tip sociabil, lucreaza in 3 schimburi, are prieteni, nu fumeaza.In schimb are patima pariilor sportive.
Mereu a luat tratamentul, in primii 4 ani cand 1, 2, 3, 4mg si totusi crizele
au aparut.
Ce sfaturi imi dati despre medicament?
Nu s-a ingrasat de la el.
Multumesc si mai revin!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: