Fobii la copii

03-11-2016
ruxo
Nu este medic/terapeut
ruxo
Buna ziua. Am o fetita de 9 ani, care in decursul anilor a avut ticuri minore, gen aranjatul excesiv al cearsafului, al maieului, dar care au parut sa treca de la sine dupa ceva timp. ea este o fire mai rigida, interactioneaza mai greu si probabil si noi, parintii i-am facut o educatie mai rigida si stricta. in toamna aceasta, dupa inceperea scolii, a inceput sa aiba o fobie cu spalatul pe maini. se spala in mod excesiv si are un ritual anume, apoi spune ca a gresit si o ia de la capat. dupa ce reuseste sa se spele, isi atinge diverse obiecte, dar si la etapa asta spune uneori ca a gresit si o ia de la capat. apoi se enerveaza, inecepe sa planga si face o criza de nervi in toata regula. am mers la psiholog si a spus ca e comportament compulsiv-obsesiv. am mers si la psihiatru si i-a dat tratament: anafranil 10mg dimineata, xanax un sfert de pastila de 0, 25mg seara si depakine chrono, 300mg, o jumatate de pastila la pranz si o jumatate seara. ce ma sfatuiti? e bun tratamentul? pot sa i-l dau? va multumesc
5 comentarii
1
03-11-2016, ora 09:28
Dr. Ioana Camelia Paladi
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Ioana Camelia Paladi
Buna ziua, Tratamentul la aceasta varsta este destul de problematic. In plus sa se inceapa cu atatea medicamente de prima data este la fel o problema. Medicatia de prima linie in tulburarea obsesiv -compulsiva ar fi de tipul Sertralina, Escitalopram si daca acestea nu functioneaza se poate trece la Anafranil. Apoi, adaugarea inca unui medicament de tipul Depakine consider ca e cam mult pentru initierea unui tratament la aceasta varsta, ca sa nu mai spun de Xanax. Va indrum mai bine sa incercati psihoterapie, iar centrul de Educatie emotionala si comportamentala Salvati copiii ofera gratuit, in functie de o lista de asteptare, sedinte de psihoterapie. Toate cele bune,
0
03-11-2016, ora 09:35
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Buna ziua,

Va inteleg ingrijorarea cu privire la simptomele fetitei si in privinta medicatiei la varsta ei. Pentru linistea dvs., puteti sa mai apelati la un alt psihiatru pentru copii. Manifestarile obsesiv-compulsive pe care le prezinta copilul necesita medicatie, asa ca nu amanati inceperea tratamentului deja prescris sau un alt consult.

Incredere si speranta pentru ca sub tratament simptomele se vor ameliora.
0
03-11-2016, ora 10:46
ruxo
Nu este medic/terapeut
ruxo
multumesc mult de raspuns. voiam sa mai intreb, daca ii dau anafranil, trebuie neaparat sa ii dau si depakine, sau pot sa exclud depakine, ca sa nu fie prea multe? anafranilul este bun pentru boala fiicei mele, adica da rezultate bune? va multumesc inca o data.
0
03-11-2016, ora 12:02
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Asa cum au spus colegele mele mai sus, recomandarea mea ar fi sa schimbati psihiatrul - mergeti la un psihiatru de copii (NPI). Suferinta copilei dumneavoastra se poate trata cu medicamente adecvate varstei, in paralel cu psihoterapie - ambele variante combinate au cea ma mare eficienta. Nici eu nu as recomanda pastile psihiatrice de la o varsta asa mica, fara sa fi incercat si psihoterapie. Avand in vedere ca si educatia din partea parintilor e unul din cei mai determinanti factori in aparitia si mentinerea bolii, as recomanda psihoterapie de familie, deoarece pana nu schimbati si dvs parintii atitudinile mai rigide si perfectioniste (ati observat si dvs asta), copila nu va putea sa isi gaseasca echilibrul, vazandu-va si auzindu-va pe dvs parintii. Practic si daca face psihoterapie, ia tratament psihiatric, ea se va intoarce in acelasi mediu - asta vreau sa spun.
Sanatate!
0
01-01-2017, ora 15:47
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
Pentru ruxo.

Buna ziua, si La Multi Ani, multa fericire, multa sanatate si numai bucurii.
Sa stii ca si eu am inceput sa am aceste simptome cu spalatul foarte des pe maini, am inceput sa am aceste imptome cam de 4 luni, si sunt in fiecare zi ma spal de foarte multe ori pe zi, si sttau uneori si care 10-15 minute la chiuveta si ma spal, si mainele mele au incelut sa capete o culoare alba, si imi este frica si nu stiu cum as putea sa scap de aceasta fobie sau obsesie, sau cum se mai numeste ea.
Spune-mi te rog, tu ai reusit pana la urma sa rezolvi cu aceast diagnostic ?
Vreau sa mentionez ca eu am si probleme cu tiroida, mi-a iesiot valorile tsh foarte mari, insa ecografuia de tiroida este foarte buna.
Ce inseamna toate astea ?
Spune-mi te rog cum ai procedat ?
Daca ma duc la medicul psihiatru si iau medicamnte, aceste medicamente nu pot sa dea reactii adverse ?
te intreb pentru ca nu stiu.

cu consideratie marian stoica
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: