Ureche infundata persoana cu hipoacuzie

06-08-2022
I.Ana
Nu este medic/terapeut
I.Ana
Bună! Iertați mă, poate mă puteți ajuta cu niste sfaturi deoarece sunt extrem de panicată...
Sunt o persoană cu surditate de transmisie. Pe o ureche port implant cohlear dar nu la ea am probleme acum, cu la "urechea buna", cea cu care aud in mod natural destul cat sa muncesc cu publicul.ma descurc mai ales cu proteza.
Am stat la munca in aer condiționat și vineri înainte să plec în concediu m a luat o răceala destul de tare. Strănutăm Intr una și îmi curgea nasul, nu mă simțeam bine. Sâmbătă am plecat la mare și în 3 zile m am simțit mai bine cu Nurofen și strepsils. Sâmbătă a 7a zi din concediu am scăpat pe gresie o sticla din sticla pe gresie impact care s a auzit destul de tare. După vreo jumătate de oră îmi dau seama că nu aud cum trebuie. Am zis c oi fi surzit de la auz că atunci când îți tipă cineva un ureche. Duminică eram la fel așa că luni m am dus la ORL și i am spus aceleași lucruri DR. raspunzandu mi că aud că din butoi de la raceala. Infundat. Că e inflamata trompa lui Eustachio. Mi a dat spray nazal cu apa hipertonica bixtonim la 20 min, aerinaze 2/zi, mig 400 de 2/zi și Sinusun. De luni până vineri nici o ameliorare așa că același Dr vineri mi a dat pentru 7 zile augementin. Mi a spus că am rinofaringita acuta.
După, tot vineri am fost la alt ORL ist să cer o a doua părere mi a zis că presiunea urechilor e buna, timpanul nu e afectat și la audiograma a ieșit o scădere mica de auz data de transmisie dar că e nesemnificativă. Mi a prescris 6 zile de medrol și spray nazal. Totuși eu nu mă mai simt răcită și nu mai am mucus. Nu știu pe ce tratament sa merg dar as merge pe antibiotic..ma gândesc că am fost la mare..apa..și mi e foarte frică să nu rămână așa pentru că abia mă descurc la muncă. Am nevoie că persoanele sa fie neapărat în fața mea că sa mi dau seama daca vorbesc cu mine sau nu. Am deja 7 zile de când aud infundat și nu știu cât e normal sa persiste.
3 comentarii
0
08-08-2022, ora 20:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Vârsta. Sex. Înălțime. Câte kg aveți??
Trebuie sa știți.. Ca racelile și iritațiile din gat. Care infunda nasul și urechea. Este legata și de un reflux gastroesofagian în somn
Sau de la medicamentele luate antibiotice și antiinflamatoare. Sau de la o alimentație incorecta seara
Asa ca acea înfundate a urechii sănătoase sa treacă doar daca țineți regim alimentar. Tratați refluxul gastroesofagian
Desfundat nasul si hidratat corect gatul
0
08-08-2022, ora 21:31
I.Ana
Nu este medic/terapeut
I.Ana
Mulțumesc pentru răspuns. Am 26 de ani și 55 kg. Nu am schimbat nimic la regimul meu alimentar de curând. Nu mai am nasul infundat, nici urechea nu o simt infudata dar totuși așa aud. Gatul mă doare puțin, am pus o pe seama aerului condiționat din birou. Parcă mă simt încă afectată de acel zgomot când am scăpat sticla pe jos. Că și cum abia mi a tipat cineva in ureche.
De asemenea la muncă unde stau eu este ecou. Eram în concediu când am pățit asta, dar ar putea fi o cauza pentru că mi stresează urechea constant ecoul cu proteza?
Ce regim alimentar ar trebui sa adopt că sa fie corect?
0
08-08-2022, ora 23:00
I.Ana
Nu este medic/terapeut
I.Ana
Feminin.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Urechi înfundate
  •