Vrem centre de recuperare/recreere/integrare sociala pentru bolnavii psihiatrici cronici

17-07-2022
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
De ce nu face statul român niste centre in care bolnavii psihologie Gicu să aibă ocupatie, sa se facă terapie+terapie ocupațională, sa te învețe o meserie, o îndeletnicire, sa te duci la un centru de asta că la o școală și să te recuperezi sau sa faci activitati, lucruri noi, sa nu te mai plictisesto acasă dacă ești pensionat de invaliditate.Sa se facă sport, educație, activități recreativ ce că bolnavul sa nu fie izolat și marginalizat ci inclus in societate cu o ocupație reală, sa stăm vreo 6 ore acolo și apoi să venim acasă, sa continuam tratamentul și să existe și niște psihologi ptr consiliere in centre
Am auzit că în U.S.A sunt astfel de centre recreaționale dar în România de ce nu se fac măcar câteva sau măcar într-un spațiu mic în fiecare municipiu reședință de județ?Nu cred că ar fi costuri chiar așa de mari dar oricum cum politicienii, Guvernul și Statul Român, îl doare in pix de integrarea socio-profesionala și recreativa a bolnavilor de schizo, de depresie, toc, de bipolara, de retarde ușoare etc.
Statul Roman nu face nimic pentru bolnavii psihici, macar cei care au astfel de nevoi, îți trântește o pensie din care nu poți supraviețui singur și e dispus să te interneze o sută de ani in spitale de psihiatrie, a și să îți de-a gratis pe autobuz și tren in rest bolnavii psihici sa se descurce cum pot în privința statului român, nu mai contează că sănătatea mentală e tot mai importantă și mai dezbătută pentru multe țări fiindcă a devenit o prioritate având un vedere "epidemia" de depresie, anxietate și alte boli ale psihicului.
Ar trebui făcute urgent centre de integrare socială, rexreatinala, profesionala, centre de recuperare în fiecare județ, municipiu macar cu banii aia din PNRR Dar cine din Romania sa se gândească la bolnavii psihici și la sănătatea mentală a românilor?Ei vor doar voturi din 4 in 4 ani și atât, restul nu mai contează.Asta e Romania secolului 21 tara UE și NATO, adică fără centre de recuperare, de integrare, de ajutor. pentru bolnavii psihici.in afara de sinistrele spitale locale de psihiatrie și foarte modestă pensie de invaliditate statul chiar nu face nimic, absolut nimic pentru psihiatrie, sănătate mentală și mai ales pentru saracii bolnavi psihologic.Decat sa dea amărâții aia de bani putini și așa ptr pensie mai bine ar construi centre in care bolnavul să se recupereze fara sa fie internat își găsească un hobby, să găsească să facă o activitate, să învețe ceva o meserie, o îndeletnicire, să facă sport, terapii scurte la psiholog, grupuri de suport etc
Dar probabil vreau prea mult de la o țară în care unii și-au împușcat conducătorul in ziua de Crăciun și s-au folosit de nemulțumirea oamenilor pentru a face o lovitură de stat și a intra ei la putere furând într-una de 30 de ani și făcând prea puțin, mult prea putini n pentru poporul român propriu.Ce sa mai zic și ce să mai sper că statul se va ocupa cândva și de bolnavii psihologici așa cum trebuie și la standarde europene, occidentale, decente?Grija pentru cei că noi, care suferim de nemiloasele tulburări cronice psihice pe viață este 0 sau hai 1 %.Probabil vor mai trece multi multi ani până când se va face și la noi ce am zis mai sus, astfel de centre de recuperare socială iar noi vom suferi in continuare de izolare, neintegrare socială, socio-profesionala, stigma socială și indiferența cea de toate zilele sau măcar de multe multe zile din sistemul de sănătate românesc și nu în ultimul rând de lipsa totala de viziune, atitudine și empatie pentru cei mai vulnerabili dintre noi care sunt din ce in ceai numeroși din păcate.
Trist dar adevărat.
Voi ați considera utile și buna idee construirea acestor centre de recuperare și integrare, recreare etc pt noi bolnavii psihologici sau nu?
Care e nemulțumirea voastră fata de sistemul sanitar românesc și de psihiatrie românească ?
Mulțumesc!
5 comentarii
2
06-11-2022, ora 20:34
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Nimănui de sus din tara nu ii pasa, știu.
2
09-11-2022, ora 11:43
360
Nu este medic/terapeut
360
totul functioneaza pe profit in societatea de azi. chiar si in america. de aceea, pt ca e greu sa scoata bani institutiile din genul asta de afacere, nu se dezvolta astfel de centre.

pe vremea comunistilor cred ca era chiar mai rau. tin minte ca am vazut reportaj la antena3 cu copiii cu handicap ce erau legati de paturi.
1
10-11-2022, ora 21:32
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
@xtreme07

Da în toată America s-a văzut reportajul cu acei copii care erau legați de paturi, cu fecalele pe ei și peste tot în camere etc. De fapt, cred că de la acel reportaj încoace, s-au adoptat mai mulți copii din România în America și peste tot. Știi care-i problema aici? Nepăsarea și caracterul infect al românilor! Angajatele care trebuiau să aibă grijă de acei copii preferau să îi lege de pat, iar ele să stea la bârfe și să facă mâncare pt ele și familiile lor din ingredientele destinate copiilor. Știu bine asta deoarece și la unele spitale normale se proceda exact la fel. Am fost mult în spitale în perioada în care simptomele mele de depresie/anxietate erau confundate cu cele organice. Și acum au loc abuzuri dar e mai greu de când există telefoane care pot filma.
Și la maternitatea din Giulești s-a văzut încă o dată lipsa de umanitate a angajaţilor ce au închis copiii în cameră și au plecat la petrecere, în loc să aibă grijă de bieții bebeluși care au ars de vii...
1
01-12-2022, ora 21:49
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Romania tara care nimănui nu-i pasă de sănătatea mentală, pe nicio agenda din Guvern cred că nu scrie nicăieri nimic de îmbunătățirea psihiatriei românești și despre sănătatea mentală..La multi ani Romania!
Țara care nu mi-a dat nimic, niciodată!Dar tot te iubesc, pe tine că loc, istorie, cultura nu pe românioameni, că aia nu merita.Romania țară nepăsării și a indiferenței in tot și în toate, țară unde la UPU stai peste 5 ore, la multi ani dar să trăiești fără oameni în ea.La multi ani Romania, hai sictir români!
1
02-12-2022, ora 01:06
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Dar cum zicea și Vadim Tudor, JOS MAFIA(politică și nu numai) și SUS PATRIA!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  •