Nucile pecan pot îmbunătății sănătatea cardiovasculară

©

Autor:

Nucile pecan pot îmbunătății sănătatea cardiovasculară
Consumul cu regularitate de nuci pecan poate fi benefic pentru persoanele cu risc de afecțiuni cardiovasculare. Un nou studiu, condus de cercetători de la Universitatea din Georgia, arată că nucile pecan pot îmbunătăți dramatic nivelul colesterolului unei persoane.
Participanții cu risc de boli cardiovasculare care au consumat nuci pecan în timpul unei intervenții de opt săptămâni au arătat îmbunătățiri semnificative ale colesterolului total, trigliceridelor și lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL). Conform concluziilor studiului, a fost remarcată o scădere medie cu 5% a colesterolului total și între 6% și 9% a lipoproteinelor LDL în rândul participanților care au consumat nuci pecan.

„Adăugarea nucilor penal la dietă nu numai că a produs o reducere mai mare și mai consistentă a colesterolului total și a LDL în comparație cu multe alte intervenții în stilul de viață, dar poate fi, de asemenea, o abordare mai durabilă pentru sănătate pe termen lung”, a spus unul dintre autorii studiului, Jamie Cooper, profesor în departamentul de științe nutriționale la Universitatea din Georgia.

Cercetătorii au repartizat 52 de adulți cu vârste cuprinse între 30 și 75 de ani care prezentau un risc mai mare de boli cardiovasculare într-un grup dintre următoarele. Un grup a consumat 68 de grame sau aproximativ 470 de calorii de nuci pe zi ca parte a dietei lor obișnuite, un al doilea grup a înlocuit nucile pecan cu o cantitate similară de calorii din dieta lor obișnuită, în timp ce ultimul grup, considerat de control, nu a consumat pecanele. La opt săptămâni, participanții au consumat o masă bogată în grăsimi pentru a determina modificările lipidelor din sânge și cantitatea de glucoză sau zahăr din sânge.

Lipidele din sânge au arătat îmbunătățiri similare în rândul participanților din primele două grupuri, în timp ce trigliceridele după masă au fost reduse în grupul care a consumat pecan. Glucoza după masă a fost redusă în grupul celor care au substituit nucile pecan. Cercetătorii au indicat proprietățile bioactive cunoscute ale nucilor pecan pentru posibile mecanisme care conduc la îmbunătățiri.

sursa. Science Daily

Data actualizare: 27-08-2021 | creare: 27-08-2021 | Vizite: 268
Bibliografie
Pecan-enriched diet shown to reduce cholesterol, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210823125651.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fluctuațiile LDL-colesterolului au fost asociate cu reducerea funcțiilor cognitive
  • Colesterolul din ouă nu crește riscul de demență sau Alzheimer
  • Terapia farmacologică pentru creșterea HDL-colesterolului este necesară?
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.