Oamenii de știință au găsit o metodă pentru a obține ciocolată cu 20% mai puține grăsimi
Autor: Mancaș Mălina

Procedeul are la bază utilizarea de câmpuri electrice, idee la care s-au gândit specialiștii în electroreologie, implicând studiul deformării materiei și manipulării de către forțele electrice.
Prin aplicarea unui câmp electric în aceeași direcție cu cea a curgerii ciocolatei lichide, se poate reduce vâscozitatea în acea direcție. Astfel, conținutul de grăsime poate fi reglat, mai precis redus de la 40-60% la 32-58% cel puțin, menținându-i și proprietățile nutritive.
Ulterior, particulele de cacao devin agregate în lanțuri mici după aplicarea câmpului electric. Descoperirea ar putea duce la obținerea ciocolatei cu un conținut mult mai redus de grăsimi, mai sănătoasă și mai gustoasă, aroma de cacao fiind mai intensă.
Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences.
Sursa: Science Alert
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Boala Whipple
- Grasimile
- Grăsimile alimentare: pe care să le alegem?
- Aportul zilnic maxim de grăsimi
- Sfaturi pentru alegerea tipurilor de grasime
- Grăsimile, uleiurile și dulciurile în alimentația copiilor
- Raportul talie-solduri
- Omega 3. Surse si beneficii
- Ciocolata - un aliment sănătos?
- Uleiuri vegetale
- Grăsimi bune versus grăsimi rele
- Manac zilnic cate o ciocolata si daca nu mananc simt nevoia
- Ciocolata ingrasa?
- Nisip la rinichi si consumul de ciocolata, produse proteice
- Daca mananc ceva cu grasime, am un gust foarte rau, ma balonez si mi se umfla membrele
- Vitamine care ard grasimile?