Leguminoasele țin de foame mai bine decât carnea

©

Autor:

Leguminoasele țin de foame mai bine decât carnea
Potrivit unui studiu al departamentului de nutriție și sport al universității din Copenhaga, mesele bazate pe leguminoase vegetale (fasole, mazăre, linte, năut, soia) oferă o senzație de sațietate mai mare decât mesele bazate pe carne de porc sau vită.

La studiu au participat 43 de tineri, care au primit trei mese pe zi, având ca element principal pateuri fie din leguminoase (fasole sau mazăre), fie din carne de porc sau vită. Senzația de sațietate a fost mai mare atuci când participanții au mâncat pateuri cu leguminoase, iar la masa următoare aceștia au consumat cu 12% mai puține calorii decât atunci cand anterior mâncaseră pateuri cu carne.

Rezultatele studiului recomandă consumul de leguminoase pentru scăderea în greutate și demonstrează faptul că o masă mai puțin bogată în proteine poate fi la fel de sățioasă ca o mâncare cu carne. Cel mai probabil, senzația de sațietate se datorează conținutului mare de fibre, sunt de părere autorii.

Cercetările au fost publicate în revista Food & Nutrition.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 13-12-2016 | creare: 13-12-2016 | Vizite: 2472
Bibliografie
Beans and peas increase fullness more than meat, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/12/161209100227.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Restricționarea programului de alimentație pe parcursul unei zilei ar putea ajuta la slăbire
  • Agresivitatea manifestată la foame, mult mai complexă decât o consecință a hipoglicemiei
  • De ce îmi este foame tot timpul?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum