Severitatea tulburărilor de somn influențează riscul de mortalitate al pacienților care au supraviețuit în urma unui AVC

©

Autor:

Severitatea tulburărilor de somn influențează riscul de mortalitate al pacienților care au supraviețuit în urma unui AVC
Tulburările de somn și perturbarea ciclului somn-veghe sunt asociate cu un risc crescut de evenimente cardiovasculare majore și mortalitate în rândul pacienților care au suferit un accident vascular cerebral (AVC), indică un studiu publicat în jurnalul Sleep Medicine.
AVC-ul este o afecțiune medicală gravă care poate duce la leziuni cerebrale permanente sau la deces. Persoanele care supraviețuiesc unui AVC sunt adesea afectați de probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi dizabilități și probleme de somn. Pentru a evalua impactul tulburărilor de somn și al perturbărilor somn-veghe asupra riscului de evenimente cardiovasculare majore și a mortalității în populația post-AVC, cercetătorii au examinat datele din șase baze de date electronice biomedicale.

Căutarea a inclus un total de peste 4.800 de referințe. După examinarea rezumatelor și a titlurilor, au fost alese 66 de lucrări pentru analiza integrală. Într-un final, revizuirea sistemică a inclus un total de 32 de studii, majoritatea acestora fiind unele observaționale.

Rezultatele analizei au arătat că tulburările de somn și perturbarea somn-veghe au fost asociate cu un risc crescut de evenimente cardiovasculare majore și mortalitate la pacienții cu AVC. Cercetătorii au subliniat importanța monitorizării și tratamentului tulburărilor de somn la pacienții post-AVC, pentru a reduce riscul de evenimente cardiovasculare majore și mortalitate. Potrivit autorilor, cercetări ulterioare ar putea ajuta la dezvoltarea unor terapii pentru îmbunătățirea somnului supraviețuitorilor unui accidentul vascular cerebral.

sursa: News Medical

Data actualizare: 24-02-2023 | creare: 24-02-2023 | Vizite: 296
Bibliografie
Association between sleep disorders and sleep-wake disturbance with MACE or all-cause mortality in the post-stroke population, link: https://www.news-medical.net/news/20230222/Association-between-sleep-disorders-and-sleep-wake-disturbance-with-MACE-or-all-cause-mortality-in-the-post-stroke-population.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Somnul din timpul zilei combate efectele lipsei de somn din timpul nopții
  • Ciocolata poate scădea riscul cardiovascular
  • O nouă tehnică pentru depistarea timpurie a aterosclerozei
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum