Suplimentele cu Omega 3 nu oferă protecție împotriva bolilor cardiovasculare

©

Autor:

Suplimentele cu Omega 3 nu oferă protecție împotriva bolilor cardiovasculare
O analiză amplă, realizată de organizaţia nonprofit Cochrane arată că efectul suplimentelor cu acizi grași Omega 3, în ceea ce privește reducerea riscului de a suferi de boli de inimă, accident vascular cerebral sau deces este minim sau chiar inexistent.
Creșterea consumului de acizi grași Omega 3 este promovată pe scară largă, la nivel global, din cauza convingerii comune că, în acest mod se pot fi prevenite bolile de inimă.

Analiza publicată în Cochrane Library combină rezultatele a 79 de studii la care au participat 112.059 de persoane. Aceste studii au evaluat efectele unui consum adițional de acizi grași Omega 3 în comparație cu un consum normal sau scăzut de de Omega 3, în ceea ce privește bolile care implică sănătatea inimii și a circulației sanguine. Studiile au recrutat bărbați și femei, fie sănătoși, fie cu boli deja existente.

Cercetătorii de la Cochrane au descoperit că creșterea consumului de omega 3 nu oferă niciun beneficiu și nu au un efect semnificativ asupra riscului de deces din orice cauză. Riscul de deces din orice cauză a fost de 8,8% la persoanele care și-au crescut aportul de grăsimi Omega 3, comparativ cu 9% la persoanele din grupurile care consumau acizi grași Omega 3 în cantități reduse.

Autorul principal al studiului, dr. Lee Hooper de la University of East Anglia, a declarat: „Putem avea încredere în concluziile acestei revizuiri care contravin convingerii populare că un consum regulat cu suplimentele cu Omega 3 protejează inima”.

Cantități mici de grăsimi omega 3 sunt esențiale pentru o sănătate bună și pot fi găsite în anumite alimente, cel mai faimos fiiind uleiul de peşte, precum și cel din somon sau din ficatul de cod.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 24-01-2021 | creare: 27-08-2018 | Vizite: 1054
Bibliografie
Omega 3 supplements have little or no heart or vascular health benefit. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/07/180717194558.htm?utm_medium=cpc&utm_campaign=ScienceDaily_TMD_1&utm_source=TMD
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost creată carnea de vită cu proprietățile nutriționale ale peștelui
  • Suplimentarea dietei cu Omega-3 a fost asociată cu reducerea depresiei (meta-analiză)
  • Suplimentarea cu acizi grași Omega-3 și vitamine B ar putea reduce nivelul homocisteinemiei
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum