Suplimentele cu Omega 3 nu oferă protecție împotriva bolilor cardiovasculare
Autor: Vasiliu Alina

Creșterea consumului de acizi grași Omega 3 este promovată pe scară largă, la nivel global, din cauza convingerii comune că, în acest mod se pot fi prevenite bolile de inimă.
Analiza publicată în Cochrane Library combină rezultatele a 79 de studii la care au participat 112.059 de persoane. Aceste studii au evaluat efectele unui consum adițional de acizi grași Omega 3 în comparație cu un consum normal sau scăzut de de Omega 3, în ceea ce privește bolile care implică sănătatea inimii și a circulației sanguine. Studiile au recrutat bărbați și femei, fie sănătoși, fie cu boli deja existente.
Cercetătorii de la Cochrane au descoperit că creșterea consumului de omega 3 nu oferă niciun beneficiu și nu au un efect semnificativ asupra riscului de deces din orice cauză. Riscul de deces din orice cauză a fost de 8,8% la persoanele care și-au crescut aportul de grăsimi Omega 3, comparativ cu 9% la persoanele din grupurile care consumau acizi grași Omega 3 în cantități reduse.
Autorul principal al studiului, dr. Lee Hooper de la University of East Anglia, a declarat: „Putem avea încredere în concluziile acestei revizuiri care contravin convingerii populare că un consum regulat cu suplimentele cu Omega 3 protejează inima”.
Cantități mici de grăsimi omega 3 sunt esențiale pentru o sănătate bună și pot fi găsite în anumite alimente, cel mai faimos fiiind uleiul de peşte, precum și cel din somon sau din ficatul de cod.
Sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Ce efecte are Omega 3 pentru creier/psihic?
- Omega 3.V-a ajutat?Ce doza?
- Omega 3(uleiul de peste)
- Omega 3 si alaptarea
- Omega 3 chiar ajuta la creier?
- Omega 3 chiar ajuta la creier?
- Un ulei de peste Omega 3 de calitate?