Un supliment de fibre dietetice ar putea fi un bun tratament pentru alergiile alimentare

©

Autor:

Un supliment de fibre dietetice ar putea fi un bun tratament pentru alergiile alimentare
Un studiu recent realizat de Universitatea din Michigan a identificat o nouă potențială terapie pentru alergiile alimentare, folosind inulina - o fibră vegetală naturală, recunoscută pentru utilizările sale ca supliment alimentar, prebiotic și înlocuitor de îndulcitori.
Publicat în revista Nature Materials, studiul descrie succesul terapiei orale pe bază de gel de inulină în oprirea reacțiilor alergice la șoareci, vizând parțial bacteriile din intestin. Gelul a prevenit reacțiile alergice severe la alergeni comuni, cum ar fi arahidele, albușul de ou și laptele, chiar și după încheierea administrării.

Conducătorul cercetării, James Moon, de la Colegiul de Farmacie al U-M, a explorat potențialul inulinei de a trata diverse boli. Laboratorul său, care dezvoltă tehnologii de administrare a medicamentelor combinând farmaceutica și ingineria, sugerează că terapia pe bază de gel de inulină are un profil de siguranță promițător și potențial pentru producție la scară largă. Inulina, recunoscută ca fiind sigură de FDA, facilitează un tratament fezabil și translativ pentru utilizarea clinică.

Cercetările au subliniat rolul microbiomului și metaboliților din intestinul subțire în reglarea alergiilor alimentare, deschizând noi căi terapeutice potențial transformative. Studiul indică necesitatea cercetărilor suplimentare și a testelor clinice pentru a verifica aceste descoperiri, în contextul în care alergiile alimentare reprezintă o preocupare globală majoră, cu expuneri accidentale la alergeni care pot declanșa reacții severe, inclusiv decesul.

Această terapie a demonstrat protecție de lungă durată, chiar și după oprirea tratamentului, sugerând o ameliorare susținută a alergiilor alimentare. Inulina, prezentă în peste 36.000 de specii de plante, este studiată și în contextul tratării sau înțelegerii mai bune a tumorilor canceroase, bolilor gastrointestinale, diabetului și altor afecțiuni.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 11-07-2024 | creare: 11-07-2024 | Vizite: 144
Bibliografie
Could a dietary fiber supplement offer long-awaited treatment for food allergy sufferers?, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/07/240709184219.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O dietă bogată în fibre ar putea oferi protecție împotriva alergiilor alimentare
  • Un nou dispozitiv pentru detectarea rapidă a alergenilor alimentari
  • Alergiile alimentare și tipurile de personalitate
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum