Yoga ajută femeile în vârstă să-și conserve masa musculară

©

Autor:

Yoga ajută femeile în vârstă să-și conserve masa musculară
Cercetări recente au arătat că yoga poate îmbunătăți folosirea proteinelor la femeile în vârstă, ceea ce ar duce la conservarea musculaturii. Utilizarea proteinelor este esențială pentru prevenirea pierderii masei musculare cu potențial efect debilitant, asociată cu îmbătrânirea.

Antrenamentul care folosește doar greutatea propriului corp este important pe măsură ce înaintăm în vârstă. Studiul nostru a analizat yoga ca formă de exercițiu alternativă pentru conservarea masei musculare la vârsta a treia”, a declarat nutriționista Nancy Rodriguez.

Studiul numit NAMASTE (Novel Approaches to Maintaining Muscle and Strength) a urmărit două grupuri de femei cu vârste 50-65 de ani timp de șase luni. Femeile din primul grup nu au practicat exerciții cel puțin un an, iar femeiel din al doilea grup au practicat yoga Vinyasa, de două ori pe săptămână, cel puțin un an.

S-au analizat diferențele privind utilizarea proteinelor, forța, echilibrul și compoziția corporală la femeile din cele două grupuri. Folosirea proteinelor s-a analizat urmărind azotul din aminoacidul glicină, forța s-a testat prin puterea de prindere, iar pentru echilibru participantele au stat într-un picior, de trei ori câte trei secunde. De asemenea, săptămânal s-a monitorizat aportul caloric, de carbohidrați, grăsimi și proteine.

Deși greutatea corporală și imdexul de masă corporală a fost asemănător între participante, femeile care au practicat yoga au avut masa grasă mai scăzută și masa musculară mai mare decât femeile care nu au făcut exerciții. De asemenea, femeile care au practicat yoga au avut un echilibru mai bun.

Yoga poate fi o formă de antrenament mai accesibilă persoanelor în vârstă, deoarece împovărează articulațiile mai puțin și presupune un risc mai scăzut de accidentare decât alte tipuri de exerciții.Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 11-04-2017 | creare: 11-04-2017 | Vizite: 1542
Bibliografie
Yoga helps preserve muscle mass in older women, study says, link: https://medicalxpress.com/news/2017-04-yoga-muscle-mass-older-women.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Yoga pentru copii
  • Mai multă masă musculară necesită un aport mai mare de proteine?
  • Bărbații „musculoși”, mai puțin probabil să încurajeze egalitatea socio-economică
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum