Anxietate | Forumul Medical ROmedic

Anxietate

18-03-2023
Andrei2345
Nu este medic/terapeut
Andrei2345
Nu am crezut niciodată ca anxietatea poate cauza senzația de durere a pielii, de uscaciune, imi simteam pielea taiata de cutite parca. Se intampla in special sub brat axilar si am crezut ca am sute de boli. Se accentueaza in special cand sunt stresat tare. Mi se face pielea de gaina si incepe sa usture.Mai rau, chestia asta se intampla dupa ce 3! Medici si analizele mi-au iesit toate perfect. Povestea mea am mai scris-o pe forum. Aveti grija de sanatatea voastra mintala. O fixezi la loc cum trebuie foarte greu. Multa sanatate tuturor!
5 comentarii
1
19-03-2023, ora 07:02
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Mulțumim pentru tot ce ați împărtășit,

este adevărat că anxietatea poate cauza o varietate de simptome fizice neplăcute, inclusiv senzația de durere a pielii, de uscăciune, senzația de furnicături sau de înțepături, senzația de arsură, palpitații și multe altele. Aceste simptome pot fi destul de alarmante și pot fi adesea confundate cu simptome ale altor probleme medicale.

Este important să înțelegem că mintea și corpul nostru sunt conectate într-un mod complex, iar anxietatea poate declanșa reacții fiziologice care pot afecta organismul.

Este excelent faptul că ați căutat ajutor medical și ați primit un diagnostic clar și concluziv. Înțelegerea că simptomele pe care le experimentați sunt legate de anxietate poate fi un prim pas important în gestionarea lor. Este posibil să beneficiați de tratamentul psihologic, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală sau terapia prin expunere, care pot ajuta la reducerea anxietății și la controlul simptomelor asociate.

De asemenea, este important să acordați atenție sănătății dvs. generale, cum ar fi dieta echilibrată, exercițiile fizice regulate și somnul adecvat. Aceste obiceiuri sănătoase pot ajuta la reducerea stresului și a anxietății și pot îmbunătăți starea generală de sănătate și binele dvs. mental.

Toate cele bune!
0
19-03-2023, ora 14:08
Andrei2345
Nu este medic/terapeut
Andrei2345
Cand era covidul anxietatea m-a lovit exact prin probleme de respiratie… dupa ce mi-am facut tatuaje am inceput sa ma uit doar la ce se poate intampla rau. Dupa un timp ma ustura rau sub brat, simteam ca ardea pielea acolo, pielea fina si foarte uscata..dupa cum am spus..3 medici care au zis ca e ok si ca e in mintea mea. Diagnostic anxietate extrema..efectiv mi-am pus corpul intr-o actiune zilnica do or die…cortizol ridicat de la stres si de acolo toate simptomele mele…daca e sa ne gandim..corpul uman e fascinant…imi place sa ii spun anxietatii marele imitator deoarece imita toate simptomele unor boli grave
0
22-03-2023, ora 08:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Si cum ati rezolvat problema? Faceti tratament pentru anxietate?
0
22-03-2023, ora 10:22
Andrei2345
Nu este medic/terapeut
Andrei2345
Da, acum rezolvam problema. Fac terapie cu un psiholog. Ma simt mai ok. Am inceput sa inteleg anumite chestii…mergem spre bine si asta e important.
0
25-03-2023, ora 19:19
Andrei2345
Nu este medic/terapeut
Andrei2345
Ca sa explic mai pe scurt starea mea…dupa cum spuneam..sunt o persoana ipohondra..tot timpul am manifestat simptome in perioade stresante…cum ziceam, cand a fost covidul simteam ca nu pot respira…eii acum 1 luna jumate mi-am facut 2 tatuaje..zilnic ma uitam la ele sa nu cumva sa se infecteze etc etc…panici si prostii.. a inceput sa ma usture sub brat, sa ma intepe pielea, sa se usuce…va dati seama de la HIV la Cancer la boala lui peste Cushing…cautam tot timpul pe net..simptome…treceam de la o boala la alta…Momentan ma simt mai bine, psiholoaga mi-a zis clar ca vom trece peste momentele astea iar usturimile sub brat piele, arderile, vor trece cand ma voi relaxa si ma voi accepta. E adevarat, am o perioada foarte stresanta dar incet incet simt ca imi revin.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •