Accesul la marijuana pentru consumul ocazional poate scădea cererea pentru medicamentele pe bază de rețetă

©

Autor:

Accesul la marijuana pentru consumul ocazional poate scădea cererea pentru medicamentele pe bază de rețetă
Conform cercetătorilor de la Cornell University, legalizarea marijuanei în scopul consumului recreațional al acesteia ar putea diminua cererea de medicamente pe bază de prescripție medicală prin intermediul programelor Medicaid.
Shyam Raman, doctorand la Cornell Jeb E. Brooks School of Public Policym, afirmă că această schimbare ar putea avea un efect de scădere a reacțiilor adverse cauzate de multe dintre aceste tratamente medicamentoase. În plus, conform acestuia, reducerea utilizării acestora poate avea un impact mare asupra economiilor pe care aceste programe de asigurare de sănătate le-ar putea face prin scăderea cantității de medicamente pe bază de rețetă pe care americanii și le administrează.

Studiul realizat de echipa americană este primul care să trateze subiectul beneficiilor asupra sistemelor medicale al consumului de marijuana în scop recreațional, majoritatea cercetărilor anterioare fiind axate pe efectele acestuia asupra cererii de opioide a populației. Acesta a fost bazat pe o analiză a datelor preluate de cercetători de la centrele Medicare și Medicaid din cele 50 de state americane în perioada 2011-2019, în perioada în care numărul statelor care a legalizat consumul canabisului a crescut marcat. Mai exact, în această perioadă aproximativ 40 de state au permis consumul acesteia la prescripția unui medic, iar 20 de state au legalizat consumul de marijuana în scop recreativ pentru adulți, cercetătorii apreciind acest număr ca fiind antrenat într-un trend crescător.

Cu toate acestea, doctorul Raman și Ashley Bradford, doctorandă la Universitatea Indiana, atenționează cu privire la efectele adverse întâlnite în cazul consumului de canabis. Conform acestora, există numeroase studii care au certificat legătura de cauzalitate dintre marijuana și apariția anxietății sau a tulburărilor neurologice precum schizofrenia. În plus, aceștia menționează și faptul că au fost înregistrate cazuri în care pacienții apelau la consumul de canabis pentru a evita consulturi medicale, ceea ce poate avea efecte negative asupra stării de sănătate pe termen lung.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 26-04-2022 | creare: 26-04-2022 | Vizite: 248
Bibliografie
Recreational marijuana access reduces demand for prescription drugs, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/04/220418122935.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum să reduci riscurile asociate consumului de cannabis - recomandări științifice
  • Consumul de marijuana la adolescenți și vulnerabilitatea la psihoză
  • Utilizările medicale ale marijuanei
  •