Bolile mintale sunt asociate cu o calitate slabă a somnului, potrivit unui studiu amplu

©

Autor:

Bolile mintale sunt asociate cu o calitate slabă a somnului, potrivit unui studiu amplu
Persoanele diagnosticate cu o boală mintală sunt mai susceptibile de a avea o calitate slabă a somnului în comparație cu populația generală, potrivit unui amplu studiu, publicat în revista PLOS Medicine. „Diferențele dintre modelele de somn au indicat o calitate a somnului mai slabă pentru participanții cu un diagnostic anterior de boală mintală”, a spus autorul principal Shreejoy Tripathy.
Studiul s-a bazat pe datele colectate de la aproape 90.000 de persoane din Marea Britanie care au fost de acord să poarte un accelerometru pe încheietura mâinii care să urmărească mișcarea corpului timp de 24 de ore pe zi pentru șapte zile. De asemenea, participanții la studiu au acceptat ca datele lor să fie stocate într-o biobancă digitală, în scopuri de cercetare. Autorii au folosit algoritmi de calcul, inclusiv învățarea automată, pentru a rezuma cantitate vastă de date în zece valori, inclusiv ora de culcare, ora de trezire și cea mai lungă durată de somn neîntrerupt. Apoi, au comparat valorile obținute între participanții care au avut un diagnostic anterior de boală mintală în timpul vieții și cei care nu au avut.

„Știm că până la 80% dintre persoanele cu tulburări de sănătate mintală pot avea probleme cu adormirea sau cu trezirea mai devreme decât au intenționat”, a declarat psihiatrul Michael Mak. „Știm că tulburările de somn cauzează o povară mare societății, inclusiv una economică. Știm că tratamentele care îmbunătățesc calitatea somnului, indiferent dacă este vorba de terapie sau unele tipuri de medicamente, pot îmbunătăți rezultatele sănătății mintale. "

Studiul actual este primul studiu transdiagnostic la scară largă asupra somnului măsurat obiectiv și a sănătății mintale, iar metodologia unică a permis ca monitorizarea somnului să fie efectuată în mediul de somn natural al fiecărei persoane, mai degrabă decât într-un laborator. „Până acum nimeni nu s-a uitat la somnul măsurat obiectiv în contextul bolilor mintale la o scară atât de mare înainte”, a spus Tripathy. „O parte din motivul pentru care am dorit să facem acest studiu este că odată cu apariția smartphone-urilor și a dispozitivelor portabile, avem acces la fluxuri de date pe care nu le-am mai avut până acum”.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 15-10-2021 | creare: 15-10-2021 | Vizite: 415
Bibliografie
Mental illness associated with poor sleep quality according to large study, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211012150036.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce se întâmplă în organismul tău când nu dormi suficient?
  • Adorm greu - în câte minute adoarme o persoană în mod normal?
  • Conducerea riscantă crește proporțional cu agravarea afecțiunilor somnului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum