Acutil sau Korill?

05-06-2019
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Care-i mai bun(supliment) pentru concentrare, atentie și creier dintre cele doua:Acutil sau Korill?
Răspundeți doar dacă cunoașteți va rog.
Mulțumesc!
13 comentarii
4
05-06-2019, ora 23:01
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salut!

Willy Fog,

Mai bun este Acutil, clar, decât Korill. Acutil conține mai multe ingrediente, și toate sunt sinergice.
Pentru concentrare și atenție foarte multe suplimente alimentare pot fi bune, spre exemplu foarte bună este combinația dintre ulei de cocos ecologic + lecitină + lăptișor de matcă.
Ai face bine dacă ai consulta un medic neurolog. Un astfel de medic îți poate prescrie un preparat, chiar alopat, pentru îmbunătățirea concentrării, atenției și chiar a orientării temporo-spațiale. Dacă nu agreezi alopatia, poți să consulți un medic care să aibă competențe în fitoterapie, apifitoterapie, homeopatie, etc., naturopatie, în general.

Multă sănătate!
Dumnezeu să te binecuvânteze.
Toate cele bune,
Mr. Nick

P.S. Există o mulțime de produse pentru problema ta, doar că trebuie găsită combinația cea mai bună pentru situația ta medicală. În primul rând, fără doar și poate, trebuie găsită cauza. Care este cauza care stă la baza problemei tale cu atenția și concentrarea?! Odată găsită cauza, efectul poate fi diminuat sau chiar eliminat complet.
0
06-06-2019, ora 11:57
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Domnule Nick, mulțumesc foarte mult ptr răspuns, am sa urmez sfatul de a merge la neurolog..Am însă o întrebare importanta:Eu am schizofrenie și TOC și iau tratament medicamentos cu prozac, (fluoxetina), quetiapina și Rispolept Consta 50 mg., pot sa iau Acutil ptr început în condițiile astea sau interferează cu medicația?Dvs ce știți?Doctorul mi-a sugerat Acutil mai demult.Dar el nu e cu suplimentele, nu prea le agreează.Deci pot lua liniștit Acutil?Am văzut că are și puțină gincko biloba pe lângă celelalte..Dvs ce îmi sugerați?Chiar aștept domnule Nick răspunsul dvs la întrebare. Mulțumesc din inima.
5
06-06-2019, ora 22:39
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salut!

Willy Fog,

Cu multă și deosebită plăcere ți-am răspuns. Dacă vrei să mă crezi, îmi pare rău că nu te pot ajuta mai mult. Dar informația este foarte importantă; cine are informație, are PUTERE.
Conform Ghidului practic de psihofarmacologie al dnei conf. dr. Iuliana Dobrescu, apărut la editura Amaltea (îl am chiar acum în față), administrarea extractului din frunze de Ginkgo Biloba nu prezintă contraindicații. De asemenea, interacțiuni medicamentoase ale Ginkgo Biloba nu au fost descrise până în prezent. Acestea fiind spuse, poți să iei suplimentul Acutil fără nicio problemă, liniștit, dacă asta este ceea ce îți dorești.
Ca fapt divers, CEBRAOPTIM (de la Medicinas) este un supliment alimentar foarte bun pentru creier, i-aș da nota 10. Conține o combinație extrem de interesantă de ingrediente (Citicolină, Coama leului, Ginkgo biloba, Centella asiatica, Bacopa monnieri, Griffonia simplicifolia, Coenzima Q10 și Fosfatidilserină); îți poate face foarte mult bine. De asemenea, NEURO OPTIMIZER (de la Jarrow Formulas) este un alt supliment alimentar care conține o combinație interesantă de ingrediente (Citicolină, Acetil L-Carnitină, L-Glutamină, Vitamina B5, Acid Alfa Lipoic, Fosfatidilcolină, Fosfatidilserină și Taurină), dar nu este mai bun decât Cebraoptim, i-aș da nota 7, 5-8, după umila mea părere.
Mai sunt și alte suplimente. Eu doar ți-am menționat 2 dintre cele mai reprezentative.
Ținând cont că iei tratament psihiatric, și încă unul puternic, să știi că mai mult ca sigur problemele tale de concentrare, atenție și/sau orientare sunt un efect advers al medicației. Chiar și așa, poți să estompezi o parte din probleme cu ajutorul suplimentelor, dar nu numai, fără să renunți la tratamentul psihiatric prescris de medicul specialist. Ai grijă să îți ajustezi alimentația. Ai nevoie să consumi alimente cât mai sănătoase, care să îi aducă organismului tău un aport cât mai mare de nutrienți, vitamine, minerale, enzime, coenzime, fitonutrienți, acizi grași omega 3, etc. (legume, zarzavaturi, nuci, semințe, etc.). EVITĂ cât mai mult alimentele foarte procesate, zahărul, fast food-ul, băuturile carbogazoase, alcoolul și sarea iodată (consumă sare neiodată; sare roz de himalaya, de pildă). Fii atent la deshidratare. Nu obosesc să spun că majoritatea oamenilor nu beau suficientă apă și sunt deshidratați. Bea minim 1, 5 - 2 litri de apă pe zi (trebuie băută pe tot parcursul zilei, câte puțin, nu toată odată). Deshidratarea afectează funcțiile creierului și conduce în timp la declin cognitiv și la alte probleme. Deci, hidratează-te!

Știu că situația în care te afli nu îți permite să fii non-stop optimist. Mai mult ca sigur te consideri năpăstuit de soartă, poate chiar mai mult de atât. În realitate, trebuie să fii conștient de faptul că în ziua de astăzi bolile psihice sunt mai frecvente ca oricând. Depresia, de pildă, este maladia acestui secol. Desigur, ce ți-am spus eu nu te ajută cu nimic, nu te face să te simți mai bine, nici nu te vindecă. Ți-am spus doar ca să știi și mai bine că tu nu ești un caz singular. Mai mulți oameni decât ai crede duc crucea grea a unei boli psihice, se luptă să mai trăiască de pe o zi pe alta. Unii dintre ei atârnă de un fir de ață și au zilnic ispita sinuciderii. ORICE s-ar întâmpla, Willy Fog, tu să fii bărbat și să nu te gândești niciodată la sinucidere ca la o soluție, pentru că nu este, este doar cel mai urât și brutal mod de a termina cu viața. Ai grijă de tine cât mai mult, fă tot ce îți stă în putință să ai un stil de viață cât mai sănătos, nu te destrăbăla, nu uita de latura sufletească (roagă-te, spovedește-te, împărătășește-te, etc., ai grijă și de suflet; să crezi în Dumnezeu cu toată puterea și ființa ta și să nu renunți la credința asta niciodată) și lasă viața să îți aducă și surprize plăcute, fiindcă îți va aduce. Timpul aduce cu el multe, inclusiv surprize plăcute, ca în cazul de mai jos.
Un om a fost surprins odată noaptea pe drum şi, pentru că era obosit, căută un loc liniştit. Se întinse deci pe o piatră mare - cum credea el - şi adormi. Când se trezi a doua zi, dimineaţa, omul se găsea într-un loc total diferit, iar toiagul şi rucsacul, pe care le pusese lângă piatră, nu mai erau de găsit. Admiră cu uimire noile ţinuturi şi locul pe care şi-l alesese pentru a se odihni. Atunci descoperi că aceasta nu era o piatră, ci carapacea unei uriaşe broaşte ţestoase. Broasca se deplasă mai departe în timpul nopţii şi-l luă cu sine şi pe acest drumeţ toropit de oboseală.

REPET, ai mare grijă de tine, ești foarte prețios, ești foarte valoros, ești unic și irepetabil, nu mai există nimeni ca tine.
Încearcă, te rog, să pui suferința în altă lumină, să o privești din alt unghi. În calitate (și) de absolvent al facutății de teologie ortodoxă, o să încerc să te ajut.
În spiritualitatea ortodoxă suferința este văzută ca o pedagogie de-a lui Dumnezeu. Suferinţa este îngăduită de Dumnezeu spre binele fiecăruia, deşi ea pentru majoritatea oamenilor este un mister. Misterul ei este acesta: „Este greu de acceptat suferința. Suferința scandalizează uneori, declanșează revoltă, nemulțumire, reproșuri adresate lui Dumnezeu, ridică un zid între om și Dumnezeu. De ce nu evită, de ce nu înlătură Dumnezeu suferințe aparent inutile? Suferința este o taină în spatele căreia se află mâna iubitoare a lui Dumnezeu, Care știe tot și vede tot. În timpul prigoanei creștinilor și a martirilor, Sfântul Pavel le spunea primilor creștini din Roma: „toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor care iubesc pe Dumnezeu”. Chiar și cele dureros de inexplicabile. Nu acceptăm că fericirea și binele nu sunt în realitate cele pe care le dorim sau la care visăm. Noi privim lucrurile și evenimentele dintr-o perspectivă strict personală, vedem doar realitatea imediată și doar un fragment din ea. Ne agățăm de existența terestră ca fiind unică și definitivă și ne considerăm existența unica dimensiune a unei fericiri la care visăm în funcție de educația primită, de influențele manifestate asupra noastră, și nu de puține ori de ceea ce așteaptă alții de la noi. De la Iisus încoace, durerea și suferința au căpătat alte simboluri și dimensiuni. Durerea și suferința sunt mijloacele prin care Dumnezeu ne determină să ne transformăm, să devenim mai buni, așa, ca în pilda de mai jos. Îndrăznește, lasă-te să fii transformat.
Un fluviu voia să străbată deşertul ca să ajungă la mare. Când văzu însă nisipul imens, îl cuprinse frica şi se plânse: "Deşertul mă va usca şi arşiţa soarelui mă va distruge". Atunci auzi o voce care-i spuse: "Încredinţează-te deşertului". Dar fluviul răspunse: "Oare mai voi fi eu însumi? Nu-mi voi pierde identitatea?". Dar vocea îi răspunse: "În niciun caz nu vei putea rămâne ceea ce eşti". Fluviul se încredinţă deşertului. Norii l-au supt şi l-au purtat peste întinsul nisipului fierbinte. La capătul celălalt al deşertului s-a transformat în ploaie. Din nori a curs un fluviu mai frumos şi mai proaspăt decât înainte. Fluviul se bucură şi spuse: "Acum sunt cu adevărat eu însumi".

Dumnezeu nu te împiedică să eviți durerea și suferința, dar vrea să atribui un sens de purificare personală durerilor și suferințelor tale, chiar dacă uneori par nedrepte și disproporționate. Crucea reală pe care trebuie să o porți asemenea lui Iisus constă în necazurile din viața de zi cu zi, întâmplările neplăcute și neașteptate, caracterul dificil al unei persoane alături de care conviețuiești, planuri eșuate, speranțe neîmplinite, boli, lipsuri materiale, … Orice durere, orice suferință acceptată și consacrată lui Dumnezeu aduce pacea în suflet și o blândă stare de împăcare. Trebuie să ai o atitudine hotărâtă și să-ți porți crucea cu demnitate, trebuie să ai disponibilitatea de a-ți consola și ajuta semenii aflați în lipsuri și suferințe, trebuie să ai diponibilitatea de a dărui din puținul tău celui ce are nevoie, trebuie să încerci să îți folosești energia în moduri constructive, atât cât poți tu, nu îți cere nimeni să faci ceva peste putința ta.

Există mii de lucruri ce ne pot îndepărta unii față de alții, dar în mod misterios suferința și durerea ne fac să fim uniți. Evangheliile, exemplul vieții sfinților și înțelepților continuă de sute de ani să propovăduiască rolul purificator al suferinței. Teoretic, totul pare simplu și acceptabil până în momentul în care ne confruntăm personal cu această „sperietoare”. Atunci uităm de tot ce am citit, tot ce am învățat, nu mai credem în învățăturile spirituale, chiar respingem încurajările sau susținerea celor din jur, ne considerăm nedreptățiți, dar Dumnezeu ne înțelege și are răbdare. Poate că primul pas ar fi să nu ne mai revoltăm. Să acceptăm chiar dacă nu înţelegem. După lunga purificare în drumul către luminare în care Sfântul Augustin voia să înțeleagă fără să creadă, în cele din urmă va trăi revelația că nu este nevoie să înțelegi pentru a crede, ci să crezi pentru a înțelege, deoarece credința purifică mintea făcând-o aptă să pătrundă subtilitățile spirituale sau măcar să accepte cu smerenie neînțelegerea misterelor spirituale. Chiar și misterul suferinței”.
Se spune că toți caută fericirea, nimeni nu vrea durere, dar nu poți vedea curcubeul fără măcar puțină ploaie. Deci, dacă te consideri blestemat, năpăstuit de soartă sau eu știu în ce alt fel, ia aminte la ce ți-am scris. Privește suferința și din alt unghi, așa vei scăpa de mult stres, stres care oricum nu ajută la nimic. Să nu mă înțelegi greșit, nu îți spun să îți dorești să suferi sau să te obișnuiești cu suferința și să nu mai faci nimic să te tratezi, eu îți spun doar să încerci să înțelegi rostul suferinței și altfel să te raportezi la ea, atât. Te-ar ajuta foarte mult, și îți spun asta din propria mea experiență. Pe mine m-a ajutat! Și tot pe mine m-a ajutat foarte mult rugăciunea. Pentru sănătatea ta, ai face foarte bine dacă ai citi zilnic sau măcar ocazional pravila Bogorodişnaia: o poţi descărca de aici: ------* (pe site, dă click pe butonul download this file (simple)).

Sper că acest mesaj al meu te-a putut ajuta cu ceva, măcar psihologic, chiar și doar la un nivel minim, și sper că nu te deranjează că am intrat mai în profunzime, fără ca tu să îmi ceri.
În rest, chiar te rog să încerci să consulți un medic neurolog și să îi explici în amănunt ce probleme ai cu concentrarea, atenția și orientarea; roagă-l să te ajute.

Toate cele bune îți doresc, Willy Fog.
Să te ajute în toate cele bune Împărăteasa Cerurilor, Preasfânta Fecioară Maria, și să te vindece de schizofrenie și de tulburarea obsesiv-compulsivă.

Mr. Nick
Post Scriptum - NU ar strica să faci niște ședințe de psihoterapie. Chiar te pot ajuta!

(*modificat de admin)
1
07-06-2019, ora 01:29
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Mulțumesc din suflet Mr.Nick pentru răspunsul atat de bun!
0
07-06-2019, ora 14:49
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Mr Nick mai am inca o întrebare dacă îmi poți răspunde te rog frumos și îți mulțumesc mult pt răspunsul foarte folositor de la subiectul pe care l-am deschis.
Întrebarea mea este :As vrea sa iau ulei de krill ceva timp și menționez că în trecut acum 3 ani am mai luat același produs vreo 15-20 de zile și vreau să te întreb că scrie că persoanele alergice la crustacee și fructe de mare nu pot lua, eu îl pot lua daca am mai luat și nu am avut nimic?Nu știu dacă am alergie, la peste nu am dar la crustacee nu știu, dar totuși am mai luat după cum am zis 15 zile același produs As putea oare să îl iau și acum fara să risc o alergie sau nu prea?Mă gândesc că dacă am mai luat același lucru, și nu am avut nimic pot sa iau că nu e problema, nu am alergie, tu ce zici, ce mă sfătuiești in acest caz??Mulțumesc mult anticipat și chiar aștept răspunsul tău.
0
08-06-2019, ora 01:47
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Complexul de vit. B cu magneziu ajuta la concentrare?
0
08-06-2019, ora 02:15
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Mr.Nick sa îți spun ceva:mie îmi este frica de sindromul serotoninergic si de asta pun atâtea întrebări ca daca interactioneaza cu medicația psihiatrica, cu antidepresivele, de asta mi-e frica mie deci sa iau Acutil, fructul Noni, Neuro Optimizer, gincko, rhodiola și alte suplimente.Chiar tu spuneai pe forum despre acest sindrom rezultat din combinații de psihiatrice cu suplimente sau medicamente pe baza de plante :(Mie mi-e frica de sindromul acesta, Nick.
0
08-06-2019, ora 15:56
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
De exemplu as dori sa incerc capsule de Noni, am auzit că Noni e foarte bun dar mi-e frica că dacă iau deja Prozac 40 mg și celelalte psihiatrice sa nu fac sindrom serotoninergic, tu ce zici?as putea lua?De când am auzit de la tine pe forum de sindromul serotoninic mi-e frica sa iau orice :((.Ce mă sfatuiesti?
4
11-06-2019, ora 19:49
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salut!

Willy Fog,

Dacă ai mai luat ulei de krill și nu ai avut manifestările specifice alergiei, poți lua un supliment pe bază de ulei de krill (conform prospectului însoțitor al suplimentului pe bază de ulei de krill).
Complexul de vitamine B asociate cu magneziu ajută memoria, concentrarea, atenția și orientarea.
Înțeleg frica ta față de sindromul serotoninergic. Cel mai mare risc al acestui sindrom apare dacă iei două sau mai multe medicamente de natură psihiatrică (ÎN SPECIAL ANTIDEPRESIVE SSRI, dar nu numai) în combinație cu suplimente care au efect asupra nivelului serotoninei. Este foarte bine să fii prudent, să nu te arunci cu capul înainte și să faci combinații periculoase. Dacă, spre exemplu, medicul ți-ar prescrie PROZAC, SERLIFT și SEROXAT, iar tu pe lângă astea trei ai lua, din propria ta inițiativă, după ureche, și Rhodiola, Noni și Remotiv (extract din iarbă de sunătoare), te-ai expune la un risc de peste 95% să faci un sindrom serotoninergic în toată splendoarea lui, dacă pot spune așa.
Medicația psihiatrică pe care tu o iei îți permite totuși să iei Acutil sau Ulei de krill.
Oricum, așa, doar ca fapt divers, în scop informativ, să știi că sindromul serotoninergic poate fi tratat cu succes cu ajutorul ciproheptadinei (celebrul medicament Peritol de 4 mg/comprimat, eliberat de la orice farmacie pe bază de rețetă, conține substanța anterior menționată), o substanță cu puternice efecte antiserotoninice.
Mai multe informații despre eficacitatea ciproheptadinei în tratarea sindromului serotoninergic poți găsi accesând literatura medicală în limba engleză. Îți pun și eu la dispoziție un link pe tema asta: -------* În viață este foarte bine SĂ ȘTII. Nu le poți știi pe toate, dar este bine să știi cât mai multe lucruri, mai ales din domeniul medical, pentru că sănătatea este cea mai importantă, și cu cât știi mai multe lucruri în sfera medicală, cu atât te poți proteja mai bine, cu atât poți preveni mai bine o eventual boală, cu atât te poți hrăni mai bine, mai echilibrat, ș.a.m.d.

Multă sănătate!
P.S. Toți oamenii bolnavi ar trebui să facă măcar 12 ședințe de hidrocolonoterapie. Hipocrate, părintele medicinii, spunea: Moartea începe în intestine.
Willy, dacă aș fi în locul tău aș face hidrocolonoterapie să îmi curăț colonul de placa mucoidă și de toate mizeriile. Să știi că ce se întâmplă în intestine afectează direct mintea/gândirea. De altfel, tot ca fapt divers, poți găsi pe internet celebrul caz al sportivului Josh Macin; Josh s-a vindecat de schizofrenie după ce și-a scos câteva plombe de amalgam din gură și după ce s-a detoxifiat, printre primele lucruri făcute de el fiind și curățarea colonului. Documentează-te, INFORMAȚIA ÎȚI DĂ PUTERE!

(*modificat de admin)
0
12-06-2019, ora 15:20
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Mulțumesc mult pentru raspuns!Ceai rooibos(roșu african)oare am voie să-l beau?Am auzit că e foarte bun și bogat in vitamine.
0
12-06-2019, ora 16:30
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Dar vitamax as avea voie?Pentru energie, evitarea somnolentei.
0
12-06-2019, ora 16:52
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Doctorul psihiatru mi-a zis că aș putea să iau Acutil, oare e bun?Sincer mă gândesc să iau un supliment dar nu știu care și mă rog bunului Dumnezeu să nu îmi facă rău fiindcă iau și medicație de la psihiatru.
Dar doctorul poate știe mai bine de mi-a dat Acutil.
4
13-06-2019, ora 18:02
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salut!

Willy Fog,

Ți-am mai scris o dată, ai voie să iei Acutil. Ți-a spus și medicul psihiatru că ai voie. Și ți-am mai spus o dată și că este bun Acutilul.
Vitamax nu îți recomand, conține fluor, și nu ți-ar face deloc bine.
Vitaminele le poți lua din alimentația care ar trebui să fie cât mai sănătoasă posibil, fără niciun gram de fast-food/junk food.
Somnolența ta se datorează medicației psihiatrice.

Consultă un medic neurolog. Un astfel de medic știe cum să se adreseze problemelor tale și cum să îți prescrie un tratament care să nu interacționeze negativ cu medicația prescrisă de medicul psihiatru.
Multă sănătate!
Toate cele bune,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Probleme de concentrare la școlar – cum le identificăm, ce este normal și când cerem ajutorul
  • Aglomerarea informațiilor stocate în creier, o potențială explicație pentru problemele de memorie și concentrare de la bătrânețe
  • Modul în care medicamentul Ritalin crește concentrarea (cercetare)
  •