Cum sa iau Anxiar-ul ca sa nu devin dependent de el?

De exemplu daca il iau la nevoie de 3-4 ori pe saptamana si doar 1 pastila de 1mg da dependenta?
Doctorul mi l-a dat sa il iau doar la nevoie cand am anxietatea prea mare in TOC.
Daca il iau de 3 ori pe sapt cate unul va da dependenta, ma va afecta?
Sau cum e cu Anxiarul?
stiu ca da dependenta si nu se ia timp indelungat asa.
Doctorul mi l-a dat sa il iau doar la nevoie cand am anxietatea prea mare in TOC.
Daca il iau de 3 ori pe sapt cate unul va da dependenta, ma va afecta?
Sau cum e cu Anxiarul?
stiu ca da dependenta si nu se ia timp indelungat asa.
5 comentarii

Ia o pastila doar la nevoie si nu va da dependenta. Poti incerca si cu jumatate de pastila. Vezi daca are efect.

Dependența apare la doze mari pentru un timp îndelungat 1 mg la nevoie nu este o doză foarte mare. La inițierea tratamentului se poate începe cu o doză de 2 mg divizata, Luna următoare scădem cu un sfert doza tot divizată a treia luna luăm jumătate din doza lunii anterioare apoi un sfert.
Exemplu
Consult inițial 1/2 -1/2- 1
Control.(luna 2) 1/2 -1/2-1/2
Control 0 1/2 1/2
Control 0 0 1/2 apoi 0 0 1/4
Exemplu
Consult inițial 1/2 -1/2- 1
Control.(luna 2) 1/2 -1/2-1/2
Control 0 1/2 1/2
Control 0 0 1/2 apoi 0 0 1/4

Cu tot respectul, utilizarea chiar ocazionala a acestui medicament poate cauza dependența și sevraj la întrerupere.
Iar doza de 1mg nu e chiar o doza mica, e o doza echivalenta cu 0.5 mg alprazolam, și asta e o doza suficientă pentru cauzarea dependentei.
Mai mult decât atât, se pare că medicul care v-a răspuns nici prospectul acestui medicament nu l-a citit pentru că în acesta se menționează clar că o perioadă de peste 2 săptămâni de utilizare e suficienta pentru a se instala dependenta și sevrajul la întrerupere.
Sevrajul la acest medicament poate dura și jumătate de an la o utilizare îndelungată.Iar dependentii de heroina și morfină care au trecut prin sevrajul de la benzodiazepine au spus că au trecut mai ușor prin sevrajul de la opioide și asta spune multe.
Cat despre utilizarea ocazionala va voi arata unde e pericolul.
Acest medicament are o perioada de înjumătățire de 12 ore iar asta înseamnă că peste 24 de ore aveți în sânge 1/4 de comprimat.De regula sevrajul apare la 36-48 de ore de la intrerupera ultimei doze(in cazul persoanelor care sunt deja dependente).Asta înseamă că pentru o utilizare de 2-3 pe săptămână exista permanent în sânge o cantitate de medicament și după câteva luni de utilizare ocazionala vă veți trezi deodată dependenți de acest medicament.
Îmi cer scuze medicului de mai sus dar scriu acest mesaj pentru informarea altor pacienți și poate medici care înca nu cunosc destul despre pericolul pe care îl reprezintă acest medicament.
Semnat :O victima.
Iar doza de 1mg nu e chiar o doza mica, e o doza echivalenta cu 0.5 mg alprazolam, și asta e o doza suficientă pentru cauzarea dependentei.
Mai mult decât atât, se pare că medicul care v-a răspuns nici prospectul acestui medicament nu l-a citit pentru că în acesta se menționează clar că o perioadă de peste 2 săptămâni de utilizare e suficienta pentru a se instala dependenta și sevrajul la întrerupere.
Sevrajul la acest medicament poate dura și jumătate de an la o utilizare îndelungată.Iar dependentii de heroina și morfină care au trecut prin sevrajul de la benzodiazepine au spus că au trecut mai ușor prin sevrajul de la opioide și asta spune multe.
Cat despre utilizarea ocazionala va voi arata unde e pericolul.
Acest medicament are o perioada de înjumătățire de 12 ore iar asta înseamnă că peste 24 de ore aveți în sânge 1/4 de comprimat.De regula sevrajul apare la 36-48 de ore de la intrerupera ultimei doze(in cazul persoanelor care sunt deja dependente).Asta înseamă că pentru o utilizare de 2-3 pe săptămână exista permanent în sânge o cantitate de medicament și după câteva luni de utilizare ocazionala vă veți trezi deodată dependenți de acest medicament.
Îmi cer scuze medicului de mai sus dar scriu acest mesaj pentru informarea altor pacienți și poate medici care înca nu cunosc destul despre pericolul pe care îl reprezintă acest medicament.
Semnat :O victima.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3135Medicamente antidepresive?
- 131TONOTIL-N
- 17medicamente naturiste sau alopate pt depresie?
- 20Am nevoie de atatea medicamente?
- 1Cipralex
- 7Tulburare de panica
- 31Efecte adverse Cipralex
- 18Senzatie ciudata
- 0Bromazepam inainte de operație?
- 7Xanax
- 1Marire doza cymbalta
- 4Duloxetina
- 1De ce pe unele medicamente psihiatrice scrie că există risc de deces?
- 3A luat sau ia cineva Leponex, cum va simtiti? Cand se administreaza seara sau dimineata?
- 2Depakine durere dreapta abdomen
- 3Am si eu o intrebare - diabet si olanzapina, mirzaten, arketis
- 10Anxietate dimineața la trezire si insomnie
- 6Medicamente psihiatrice in sarcina
- 14Tulburare bipolara la vârstnici
- 1Pot sa iau un singur tratament toată viata?
Mai multe informații despre: medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: