Zoloft

22-11-2018
florin0
Nu este medic/terapeut
florin0
Buna ziua. De 3 luni trec prin niste stari foarte proaste, nu reusesc sa dorm si ma culc pe la 2-3 dimineata cel mai devreme 12 si ma trezesc foarte târziu. Sunt mereu obosit, cand merg pe strada am o stare de somnolenta si abia pot sa stau in picioare.
Am fost la un medic psihiatru si mi-a prescris Zoloft 50 mg. Îl iau de aproape 2 saptamani dar mă simt la fel ca inainte, poate si mai rau.
Cateodata ma doare stomacul dupa ce îl iau si durerea asta durează destul de mult.
Ar trebui sa vorbesc cu medicul psihiatru sa îmi schimbe medicamentul? Mi-am dat demisia de la mcdonalds după doar 3 saptamani pt ca nu mai faceam fata stresului, acum de cateva zile stau acasă dar trebuie sa îmi gasesc altceva neapărat dar nu ma simt în stare să muncesc din cauza stărilor. De 3 luni nu m-am mai trezit la 7 dimineata si mă simt mereu fara chef si obosit. Am avut o perioada ganduri de suicid, vroiam să cumpăr un pistol si să mă împușc in cap sau sa mă spânzur in casa. Va rog să mă ajutați cu un sfat!! Mulțumesc!
35 comentarii 12 Înainte ›
0
22-11-2018, ora 12:35
YvesSaintLaurent
Nu este medic/terapeut
YvesSaintLaurent
Dacă ai gânduri de suicid vorbește cu psihiatru nu aștepta.
0
22-11-2018, ora 12:41
florin0
Nu este medic/terapeut
florin0
Acum nu mai am dar ma simt mereu obosit, fara chef de nimic. Am si anxietate sociala, la McDonald's cat am fost angajat nu am vorbit deloc cu colegii nici nu stiau cum mă cheamă. Am crezut că cu tratamentul asta o sa se schimbe ceva dar sunt mai rău ca înainte parca... Nu stiu ce sa mai fac, trebuie să mă angajez dar cu stările astea nu stiu cum o sa rezist.
0
22-11-2018, ora 15:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E normal sa te simti mai rau in prima luna de tratament, dar in 3-4 saptamani de la initierea tratamentului, ar trebui sa vezi rezultate. Daca nu se intampla acest lucru, mergi la psihiatru sa ti-l revizuiasca.
0
22-11-2018, ora 17:49
Hans Castorp
Nu este medic/terapeut
Hans Castorp
Ai incredere in tratamentul psihiatric, mai ai si tu rabdare vreo doua saptamani.Daca medicul iti va gasi antidepresivul potrivit, in 6 luni vei fi ca nou-nascut...
0
22-11-2018, ora 18:13
alix71
Nu este medic/terapeut
alix71
Bine ca ai putut sa iei din start 50 mg, Zoloft, eu nu am putut, am incercat o zi, dar mi-a fost foarte rau de la stomac si parca si pielea era fierbinte, reactii extrem de ciudate pentru mine(Nu am mai luat antidepresive niciodata in viata)am luat 7 zile 25 mg, dupa care saptamana asta de luni iau 50 mg, si pe mine ma doare stomacul de la el, chestia e ca si cu medicamente de somn nu dorm decat maximum maximorum 4 ore pe noapte.Nici eu nu mai merg la servici ca nu pot, pe mine ma arde stomacul mai mult sau mai putin toata ziua, nu numai dupa ce il iau.Si eu sunt in a doua saptamana de tratament, dar medicul spune ca abia de la 50 mg incepe doza MINIMA TERAPEUTICA, adica la mine sunt 4 zile.nu stiu chiar as vrea si eu parerea celor care au luat sertralina in cat timp se remit simptomele astea sau daca se remit vreodata.Tu poti sa dormi?
0
23-11-2018, ora 02:22
florin0
Nu este medic/terapeut
florin0
Am scris ca nu dorm noptile, stau treaz de multe ori pana la 4 dimineata si ma trezesc la 12 mai mereu. Sunt zile cand nu dorm deloc noaptea si cand ar trebui sa ma trezesc la 8 ma pun sa dorm si ma trezesc după ora 2dp.
Si înainte sa iau tratamentul nu puteam sa dorm si ma trezeam târziu..dar acum deja au trecut aproape 2 saptamani si nu m-am schimbat cu nimic.
Am mai luat cipralex in trecut, de la el intrasem într-o stare de manie de radeam 24 din 24.
Ca efect advers am o durere de burta care durează cam jumate de ora, in rest alte efecte adverse nu am observat la mine, poate că starea asta de oboseala mai mare decât inainte se datoreaza tot medicamentului
0
23-11-2018, ora 02:41
florin0
Nu este medic/terapeut
florin0
@Clara_p am rabdare, problema e ca trebuie sa ma angajez cat mai curand posibil..maica-mea cand a auzit ca mi-am dat demisia de la mc Donald's mi a spus ca pleaca in alta tara si ma lasa sa ma descurc singur. Daca mai stau 2 saptamani acasa o sa am probleme mari cu parintii. Ei nu inteleg prin ce trec..sunt genul care zic "du-te la munca ca lipsa de ocupatie te face sa fii asa" si mi am dovedit ca nu e asa. Cat am lucrat nu m-am schimbat cu nimic, m-am simtit si mai rau ca inainte mai ales ca n-am avut cei mai buni colegi. Sper sa isi faca efectul mai repede tratamentul si sa fie potrivit, altfel sa merg sa il schimb si sa mai astept o luna sa vad daca isi face efectul altul nu stiu cum as rezista.
0
23-11-2018, ora 16:50
Hans Castorp
Nu este medic/terapeut
Hans Castorp
I-ai spus doctorului ca radeai 24 din 24 ? Daca e da, ce ti-a zis ?
0
23-11-2018, ora 17:14
florin0
Nu este medic/terapeut
florin0
@Hans Castorp Nu i-am spus
0
23-11-2018, ora 17:41
Hans Castorp
Nu este medic/terapeut
Hans Castorp
Ai gresit dar acum nu mai conteaza.Te duci urgent si ii recomanzi sa-ti dea si o doza minima de antipsihotic.
0
23-11-2018, ora 18:20
florin0
Nu este medic/terapeut
florin0
@HansCastrop Nu are rost sa ma duc sa-i zic...am deja 5 cutii de rispolept acasa, stau acolo de cateva luni mi le daduse psihiatrul pe care l-am avut inainte.
Nu le-am mai luat pentru ca imi dadeau o stare de somnolenta tot timpul si ma simteam mai rau de la ele.
0
23-11-2018, ora 18:21
florin0
Nu este medic/terapeut
florin0
@Hanscastorp sa incep sa iau din nou? S-ar putea sa nu si mai faca efectul antidepresivul daca incep iar sa iau antipsihotice
0
23-11-2018, ora 18:34
Hans Castorp
Nu este medic/terapeut
Hans Castorp
Pai ia intr-o seara, doza minima, si vezi cum te simti a doua zi.
0
23-11-2018, ora 18:42
Hans Castorp
Nu este medic/terapeut
Hans Castorp
In principiu, doza minima de pe prospect nu -ti poate face rau.Adica m-as gandi sa te faca sa adormi pe la 10 -10 jumate.
0
23-11-2018, ora 18:50
Hans Castorp
Nu este medic/terapeut
Hans Castorp
Eu iau benzodiazepine pentru insomnie, un nitrazepam de 7 mg si o juma de diazepam de 10 mg, ma adoarme repede, in vreo 10 min.si, cu o singura trezire pe noapte pentru toaleta, ma scoala telefonul la 6.Odihnit.
0
24-11-2018, ora 16:39
florin0
Nu este medic/terapeut
florin0
Am luat ieri pe la 8 seara 2ml de rispolept, dupa un sfert de ora am adormit si azi m-am trezit la11.
Nu m-am trezit deloc odihnit, îmi venea să mă pun din nou în pat si sa mai dorm, naveam niciun chef de nimic. Deja a trecut aproape o săptămână si nu mam angajat, nici macar n-am fost la un interviu, am fost sunat pt un loc de munca la care am depus CV-ul dar am refuzat sa ma programeze la interviu pt ca stiu ca nu as fi facut fata. Nush ce sa mai fac, timpul trece si eu ma simt la fel, daca o sa mai dureze mult si no să se schimbe nimic o sa ajung in canale...
0
24-11-2018, ora 18:10
Hans Castorp
Nu este medic/terapeut
Hans Castorp
Stai linistit ca n-o sa ajungi in niciun canal, esti baiat tanar si rezistent, daca esti cel din poza.Ia un ml.si pune ceasul sa sune la 7 sau la 8, scoala-te ca si cand ai merge la serviciu.Trage de tine !.Continua cu Zoloftul si mai ai rabdare ca antidepresivele nu fac minuni in doua saptamani.
0
24-11-2018, ora 23:14
florin0
Nu este medic/terapeut
florin0
@Hans Castorp As vrea sa ai dreptate dar stiu sigur ca daca n-o sa ma angajez cat de curând o sa fiu dat afara din casa. Mi-a si zis maică-mea putin mai devreme ca o sa mor de foame si o sa stau pe steazi.
Acum a aflat ca am bagat o parte din salariu la pariuri, ia spus soramea ca nu mai am bani in cont. Nu stiu ce sa mai fac.. la mcdonalds am intalnit numai oameni de doi lei, vorbeau intee ei spuneau ca sunt handicapat, cateodata mai tipau la mine daca ma miscam mai incet sau nu intelegeam ce imi spunea sa fac, managerul ma lua la misto. M-am saturat de societatea asta tampita, oriunde te-ai duce dai numai de oameni de nimic..viata nu are niciun rost..oricum o sa mor ce rost are sa trec prin atataa cand stou ca oricum daca nu mor acum peste nu stiu peste cati ani o sa mor. Singura mea sansa ca sa nu ajung pe steazi e sa ma angajez si nu ma vad in stare...am fobie sociala abia vorbesc, sunt tratat ca un handicapat unde merg, la munca o fata spunea ca ii e mila de mine ca nu vorbesc si am probleme, nu am avut niciodata prieteni, nu am iesit niciodata intr-un club, la o terasa, n-am avut nuciodata o iubita, pe langa asta am fost tot timpul singur, acasa abia daca legam inainte si acum la fel 3 propozitii pe zi cu taica-miu cu maicamea vb ceva mai mult dar m-am ferit mereu sa i spun anumite chestii.
Ii cunosc ft vine pe amandoi, daca no sa ma angajez saptamana viitoare o sa ajung pe strazi sau o aa ma lase singur on casa si o sa mor de foame. Singura mea sansa e ca pana luni sasi faca efectul antidepresivele altfel o sa ajung vai de capul meu :((
0
24-11-2018, ora 23:59
Hans Castorp
Nu este medic/terapeut
Hans Castorp
Incearca sa tragi un pic de timp, spune-i mamei tale ca tot cauti serviciu dar n-ai gasit deocamdata.Pana are efect antidepresivul si nu vei mai gandi asa pesimist.Roag-o pe sora ta sa te ajute cumva.Daca se poate un serviciu unde sa intri in contact cu foarte putini oameni.
0
25-11-2018, ora 14:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ florin0

Daca nu poti lucra, poate vorbesti cu medicul tau psihiatru sa iti faci pensie de invaliditate si ajutor de handicap. In total cam 1.000 de lei. Dar iti trebuie internari.
Parintii vor avea rabdare cu tine ca nu au incotro.
0
25-11-2018, ora 21:54
florin0
Nu este medic/terapeut
florin0
@clara_p as vrea sa fie cum zici tu dar trebuie doar sa le spun ca vreau sa fac o pensie de invaliditate pentru ca nu rezist la un loc de munca ca o sa ma dea si mai repede afara din casa sau o sa plece ei.
Deja am zilele numarate, aud din cealalta camera cum vb despre mine, singura mea sansa e sa lucrez si sa ma descurc singur altfel nu știu ce o sa fac.
Din pacate asta mi-a fost soarta, de ce sa ma ascund mereu si sa le spun ca sunt bine, ca ma simt bine, no să pot mereu sa ma ascund si sa le spun ca sunt bine si ca o sa caut ceva sa lucrez si o sa merg zi de zi timp de 40 de ani. Nu ma simt in stare, pentru multi depresia si anxietatea sociala sunt niste mofturi, ei nu stiu prin ce trece un om care are problemele astea. Am fost si internat de doua ori, as putea sa imi fac o pensie de invalidtate dar credeama doar sa auda asta si de maine nu-i mai vad in casa. Asta mie soarta..trebuie sa o duc pana la capat ! :((
0
21-12-2018, ora 07:39
Sorana 1
Nu este medic/terapeut
Sorana 1
Buna dimineata dragilor! Am revenit pe forum dupa mai bine de 1 an...De aproximativ 10 ani am tot avut episoade de anxietate... de fiecare data tratamentul de baza a fost zoloft sau serlift plus xanax in prima perioada... Acum trec din nou printr-o perioada urata. Acum 2 sapt am avut copiii bolnaviori si cu grija lor efectiv am uitat sa iau serliftul 4 zile. Ma simteam foarte bine. Dupa cele 4 zile am devenit aproape o leguma. Mi-am dat seama ca este de la lipsa medicamentelor si am inceput sa reiau serlift-ul (cate unul se 50 mg seara) asa cum il luam inainte. Am 10 zile de cand l-am reluat si imi este fff rau: ameteala, oboseala continua, dimineata ma trezesc pe la 5 si am palpitatii si stari de neliniste si nu mai pot sa adorm. ziua la munca nu ma pot concentra mai deloc. Am sunat dr. psihiatru si mi-a spus ca trebuia sa il reincep cu jumatate de pastila si apoi sa maresc doza dar daca am inceput sa il iau intreg sa continui tot asa si sa am rabdare ca asa e in prima saptamana. A trecut mai mult de o saptamana iar mie imi este din ce in xe mai rau. Ma apuca disperarea pt. ca ma gandesc ca nu o sa imi mai revin... A mai patit cineva asa ceva? Sanatate multa va doresc!
0
21-12-2018, ora 12:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
E ca si cum ai lua de la inceput tratamentul. Ai rabdare sa actioneze 2-4 saptamani si va fi ca inainte.
Mie mi-a zis doctorul sa nu intrerup nici o zi ad-ul. Am intrerupt si eu si nu imi era bine deloc.
Poate ar fi cazul sa iei benzodiazepina in prima luna daca iti e asa rau.
Sanatate multa iti doresc!
0
23-12-2018, ora 19:57
Sorana 1
Nu este medic/terapeut
Sorana 1
Offff..buna din nou dragilor! Azi am avut o zi horror... dupa ca aveam stari de greata de la serlift, m-am apucat cu ultimele puteri, ametita fff rau, sa fac cate ceva pt Craciun... M-au luat niste stari de voma de toata "frumusetea"... de la mirosul de mancare. Nu stiu daca este de la serlift sau de la fiere... cert e ca am varsat dd 2 ori si acum sunt leguma: ma arde in capul pieptului, sunt lipsita de vlaga, ametita cat se poate, capul e vid... nu stiu ce sa mai zic. Chiar ma apuca disperarea pt ca in loc sa ma simt mai bine, imi este din ce in ce mai rau... ajutati-ma cu un sfat, va rog!!!
0
24-12-2018, ora 08:18
Sorana 1
Nu este medic/terapeut
Sorana 1
Buna dimineata! A trecut noaptea. Acum am ajuns la munca. Am mai varsat azi-noapte inca o data si in rest am dormit binisor. Inca mai sunt ametita. A zis dr sa schimb serliftul cu serodeps de 10 mg. 1/2 pastila dimineata timp de 5 zile si apoi una intreaga. Ce stiti despre acest medicament. A mai luat cineva?
0
24-12-2018, ora 13:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Sorana 1

E bun Serodepsul. Multa lume il ia. Incearca-l cu incredere.
0
24-12-2018, ora 13:35
Sorana 1
Nu este medic/terapeut
Sorana 1
Buna Clara,
Am sunat dr si e plecata din localitate pana dupa sarbatori iar pana atunci nu are cine sa imi dea reteta cu serodeps...a zis sa iau tot serlift-ul pana se intoarce.
Clara, tu cum esti? Esti ok?
0
24-12-2018, ora 14:16
Sorana 1
Nu este medic/terapeut
Sorana 1
Eu ma gandesc cu groaza ca la orele 16:00 o sa termin programul si in loc sa ma pot bucura de copilasii mei, o sa fiu tot o "leguma"...abia ma tin pe picioare de la starea de somnolenta si ameteala. chiar nu stiu ce sa mai fac...
0
24-12-2018, ora 14:18
Sorana 1
Nu este medic/terapeut
Sorana 1
Si totusi nu inteleg un lucru: de ce in loc sa imi fie mai bine sub tratament, mie imi este din ce in ce mai rau???????? Pana acum cateva zile abia asteptam sa vina seara pt ca atunci ma simteam mai bine iar acum imi este groaza sa ajung acasa si sa nu pot sa fiu eu, sa nu pot face nimic...
0
24-12-2018, ora 15:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Sorana

Tu o sa te simti din ce in ce mai bine. Nu iei antipsihotic. Iei un antidepresiv. Trebuie sa lasi sa treaca 2-4 saptamani pina ce se obisnuieste organismul cu el si o sa vezi ca te vei simti mai bine.
Daca se intampla asa, eu zic sa nu mai schimbi medicamentul ca o iei iar de la capat cu Cipralexul.
Incearca sa iti cumperi un organizator de medicamente ca sa nu mai uiti sa iei pastila. Organizatorul e o cutie de plastic transparenta pe zile, unde vezi daca ai luat pastila sau nu.
Neluand 4 zile medicamentul tau, substanta a iesit din sange si acum organismul percepe ca introduci din nou tratamentul. Mie mi-a zis doctorul ca nu e bine sa intrerup nici o zi antidepresivul. Din acest motiv trebuie sa mai ai rabdare cu el cateva zile si o sa fie ca inainte. Sa nu bei alcool!
Scuza-ma ca nu ti-am raspuns mai devreme dar nu vad alertele.
Adaugă un comentariu / răspuns
35 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: