Cum scap de tulburarea obsesiv-compulsiva

08-03-2016
Maria65
Nu este medic/terapeut
Maria65
Buna ziua! Ma adresez aici pentru ca nu stiu cui sa o fac. Acum doi ani mi s-a intamplat sa scap urina involuntar, nu am luat in serios ce mi s-a intamplat si am mers mai departe, dar la o saptamana dupa asta mi s-a intamplat din nou. De atunci am inceput sa dezvolt tot felul de idei cum ca vezica mea nu mai functioneaza bine si o sa mi se intample din nou oricand, am dezvoltat o fobie pentru asta si din aceasta cauza sunt foarte stresata si merg din ora in ora la baie. Daca nu fac acest 'ritual' de a merge la baie in acel interval de timp incep sa ma panichez si sa tremur toata si nu ma mai pot concentra la nimic altceva. Simt ca nu mai am o viata normala de atunci si nu stiu ce sa fac ca sa ma vindec odata pentru totdeauna de asta. Mentionez ca acasa mi-am invins frica si stau foarte relaxata si sunt constienta ca nu se va mai intampla asta si e doar in mintea mea, dar in alte locuri publice e foarte greu sa ma relaxez si sa nu ma gandesc la asta. Imi afecteaza foarte mult viata acest comportament si aceasta gandire..
15 comentarii
0
08-03-2016, ora 14:33
Psiholog Camelia Stavarache
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Camelia Stavarache
Va recomand un program de psihoterapie adecvat problemei dvs. Mult succes! Camelia Stavarache
0
08-03-2016, ora 14:46
Maria65
Nu este medic/terapeut
Maria65
Am vorbit cu mama mea despre asta si mi-a spus pur si simplu sa-mi inving frica, doar ca nu este asa usor.. am gasit un articol despre TOC in care descria foarte bine simpotomenele si comportamentul si i l-am aratat si ei pentru a intelege mai bine ce am eu. S-a suparat foarte tare si a inceput sa tipe la mine spunandu-mi ca sunt nebuna, iar apoi m-a intrebat daca vreau sa fiu toata viata mea dependenta de medicamente si a plecat. Nu mai indraznesc sa-i spun nimic acum pentru ca nu ma intelege.
0
08-03-2016, ora 16:30
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
Buna Maria, tulburarea obsesiv-compulsiva poate fi tratata cu succes in psihoterapie. Cercetarile arata ca persoanele cu toc care fac psihoterapie au rezultate bune in 80% din cazuri.
Daca esti minora sau depinzi de parinti atunci poate ar fi util sa te adresezi psihologului scolar sau unui medic care ar putea sa vorbeasca cu mama ta. Nu este neaparat ca sa ti se prescrie medicamente pentru aceasta problema, pot fi foarte eficiente metotedele de disputare a gandurilor si de separare a obsesiei de compulsie dar si tehnicile de relaxare.
0
08-03-2016, ora 21:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu e neaparat toc. Dar e o anxietate.
Diagnosticul nu il pune decat psihiatrul.
Ia trimitere de la medicul de familie si mergi sa iti puna un diagnostic, fara mama, mama refuza si esti asigurata.
Te-ar ajuta niste sedinte la psiholog dar costa si aici presupun ca trebuie sa dea bani parintii. Poate ca nu ai alte venituri.
0
08-03-2016, ora 21:20
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Probabil a suferit si ea de ceva simptome psihice la viata ei de asta s-a suparat asa ! Tu nu o baga in seama ci mergi la medicul de familie si spune tot ce te supara !
Daca este TOC nu se poate ameliora decat cu tratament medicamentos ! Pe langa tratament se poate adauga si psihoterapie dar aceasta nu poate inlocui tratamentul !
0
08-03-2016, ora 22:05
Maria65
Nu este medic/terapeut
Maria65
Am 17 ani, depind de ea..
0
09-03-2016, ora 09:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu depinzi de nimeni. Trimiterea de la medicul de familie si consultatia la psihiatru sunt gratuite. Trebuie doar sa te duci.
Un baiat pe forum si-a amanetat lantisorul ca nu avea asigurare si tot s-a dus. Fara parinti.
0
09-03-2016, ora 13:20
Maria65
Nu este medic/terapeut
Maria65
Multumesc de sfaturi, o sa tin cont si o sa merg!
0
10-04-2018, ora 23:00
Lenuta N.
Nu este medic/terapeut
Lenuta N.
Buna ziua !

Am un copil de 14 ani care a fost diagnosticat cu tulburare obsesiv-compulsiva, tulburare de dezvoltare a personalitatii tip obsesiv-compulsiva, trasaturi obsesiv-compulsive, tulburari de anxietate, tulburari de atasament si fobii specifice. Dupa o saptamina de tratament cu 1 tableta Fobiless de 37, 5 mg dimineata si 1/2 tableta de zalasta de 5 mg.seara am fost la un control, in momentul respectiv a facut o criza de fobie si plangea, atunci dl.dr.psiahtru i-a adaugat anxiar de 1 mg.de 2 ori /zi ( dimineata si seara ) + fobilessu de 37, 5 mg si seara.
Prin urmare, actualul tratament este :
- dimineata : 1 fobiless de 37, 5 mg si 1 anxiar de 1 mg.
- seara 1 fobiless de 37, 5 mg , 1 anxiar de 1 mg. si 1/2 zalasta de 5 mg.

Intrebarea mea este : este ok astfel de tratament la un copil de 14 ani ? nu-i prea puternic ? daca poate avea reactii adverse ?

Multumesc si astept raspuns cat mai repede posibil.
0
26-04-2018, ora 13:16
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Doar medicul iti poat da un raspuns la intrebarea legata de dozaj.
Ceea ce insa util sa stii e ca anxiar-ul poate da dependenta si nu e de folosit pe termen lung.

E important ca dupa aproximativ o luna de tratament sa inceapa si sedintele de psihoterapie.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
15-11-2020, ora 00:39
avensis
Nu este medic/terapeut
avensis
In order to avoid obsessions, it is advisable to avoid stimulants such as alcohol, coffee or tobacco. Physical activity is recommended as well as relaxation.
Some medicines can reduce the onset of obsessions by seeing a doctor first.
Group therapies or natural health products can soothe and reduce obsessions.

------*

(*modificat de admin)
0
24-09-2022, ora 09:55
Telegidatu
Nu este medic/terapeut
Telegidatu
Bună ziua

Am o problemă destul de serioasă, și anume vorbitul tare de unul singur, îndeosebi când sând singur, pe stradă, etc.
În ultima vreme văd că nu mai fac așa des acest lucru (reușesc să mă controlez)
De asemenea doresc să precizez că am fost internat la 2 spitale - secția psihiatrie precum și la un spital de psihiatrie în anul 2022 (în total vreo 5 luni)
La unul din spitale mi s-a pus diagnosticul de tulburare obsesiv compulsivă dar la spitalul de psihiatrie am fost internat pentru tulburări de neliniște și depresie.
Și anul acesta am fost internat aproape 2 luni - 1 lună și jumătate la spitalul de psihiatrie și 2 săptămâni la un spital - secția psihiatrie.
Este posibil să sufăr de Solilocvie sau chiar Scizofrenie ?
Eu mă consider un om foarte inteligent (acum vreo 25 de ani am încercat să mă angajez la o bancă iar aceștia mi-au cerut să fac un test de inteligență și am avut un IQ de 126) Am citit și citesc foarte mult, dar, sunt dezordonat pe moment, însă foarte ordonat în ce privește lucrurile mele - cărțile, filatelia, documentele contabile (sunt economist de peste 25 de ani), facturile de utilități (le am pe toate din ultimii 5-6 ani).
Vă rog respectuos, să îmi spuneți dacă puteți, care este problema mea, precum și care ar fi remediile acesteia.
Cu respect.
0
24-09-2022, ora 10:14
Telegidatu
Nu este medic/terapeut
Telegidatu
Bună ziua

Revin cu o altă problemă, și anume : mănânc repede, fac 2-3 lucruri în același timp, când îmi vin anumite idei, le pun în practică pe loc, fară să îmi dau seama că le deranjez pe celelalte persoane (de ex. sun la telefon membrii familiei, rude sau cunoscuți la ore sau în zile nepotrivite, spun anumite idei de ale mele persoanelor care nu sunt interesate de aceste idei, etc.).
De exemplu, chiar acum mănânc, scriu la calculator mesajul meu, iar în cap mi se învârt cifre (specific faptul că fac înmulțiri de 2 numere cu 1 sau 2 numere - ex 2, 4 x 6; 3, 2 x 8; 16 x 18, etc iar apoi adun suma lor mai repede decât un om care face acest lucru pe un calculator)
Cu respect
0
24-09-2022, ora 11:24
Telegidatu
Nu este medic/terapeut
Telegidatu
Bună ziua

Revin din nou cu câteva întrebări, respectiv unele lucruri despre mine (după câte vedeți, am exagerat deja cu mesajele mele).
De când am fost internat la spitalul de psihiatrie în 2020, urmez medicația pe care mi-a prescris-o medicul de acolo.
Totuși, spre sfărșitul anului 2021 am început să fiu stresat din nou iar în anul 2022 m-am internat din nou (după cum am precizat în primul mesaj).
Sunt o persoană politicoasă (chiar foarte) cu cei pe care îi cunosc și uneori cu cei pe care nu îi cunosc deloc, indiferent de vârstă, sex sau etnie.
De asemenea sunt un om corect și îmi plac oamenii cu adevărat corecți.
Nu am probleme cu cei din jurul meu, fiind chiar apreciat de aceștia, doar uneori cu cei care sunt foarte apropiați mie, care cred eu nu sunt la fel de inteligenți ca mine (sufăr de mândrie ?) sau nu doresc să afle cunoștințele mele, deoarece nu sunt interesați de acest lucru.
Am observat, că vorbitul prea mult mă stresează, dar fac acest lucru, doar ca să îi ajut pe ceilalți, și să le împărtășesc cunoștințele mele.
Acest lucru, mă stresează, după ce termin de expus explicațiile mele.
Vă mulțumesc frumos
Cu respect.
0
24-09-2022, ora 15:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Adresati-va unui psihiatru sau unui psiholog pentru a afla diagnosticul.
Pe net nu se pot pune diagnostice.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: