De 3 zile fac febra, undeva intre 38-39 oscileaza, treptat mi s-au umflat gingiile

20-10-2010
Bogdi23
Nu este medic/terapeut
Bogdi23
Buna ziua. Am si eu o problema la care as dori sa aflu parerea uni specialist. De 3 zile fac febra, undeva intre 38-39 oscileaza, insa in aceste 3 zile, treptat mi s-au unflat gingiile, au devenit sensibile, e greu sa si mananc, chiar si limba parca imi este putin iritata. Intrebarea mea este: din cauza febrei s-au intamplat toate astea, sau asta poate cauza febra. Ce tratament imi recomandati? Va mulumesc anticipat si va doresc o zi buna!
6 comentarii
0
20-10-2010, ora 19:33
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Va recomand sa va adresati in prima instanta medicului dvs de familie pt diagnostic si tratament.
0
21-10-2010, ora 09:43
Bogdi23
Nu este medic/terapeut
Bogdi23
Am fost ieri la medicul de familie care a fost de "parere" ca din cauze febrei mi s-au unflat gingiile. Mi-a dat sa iau ibuprofen, paracetamol cu algocalmin pt febra si sa imi clatesc gura cu ceai de musetel cu o lingura de bicarbonat in el. Azi cand m-am trezit gingiile sunt parca si mai umflate, e foarte deranjant, nu pot sa mananc, produc multa saliva "groasa". Stau si ma gandesc ca eu fac des febra dar mereu imi curge nasul, sau ma doare gatul sau tusesc. De data asta nu e asa, am febra mare, si am gura inflamata, ma gandesc daca nu o fi de la gingiile inflamate febra? va multumesc pt raspunsul acordat si va mai astept si cu alte sfaturi. o zi buna va doresc
0
21-10-2010, ora 19:53
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Gingiile nu se umfla de la febra.

Posibil ca aveti alte probleme de sanatate, de care stiti sau de care nu stiti.
Posibil ca gingiile umflate sa fie urmare a unui periaj defectuos sau inexistent.
Posibil ca luati anumite medicamente care pot determina umflarea gingiilor.
Posibil probleme hormonale (la sexul feminin).
Posibil ca intre febra si umflarea gingiilor sa nu fie nici o legatura, ci doar pura coincidenta.

Sfaturi pina ajungeti la un dentist:
- folositi o periuta de dinti cu peri moi (soft)
- nu neglijati periajul, chiar daca gingiile dor. Daca nu va periati dintii, se acumuleaza placa dentara care determina o iritare si mai mare a gingiilor (se creeaza un cerc vicios)
- folositi pt citeva saptamini, de 2 ori pe zi, apa de gura cu clorhexidina (la cel putin jumatate de ora dupa periaj). O gasiti la farmacii.
- OBLIGATORIU mergeti la dentist pt un detartraj (daca nu aveti tartru dentar, atunci macar ati eliminat o cauza a umflarii gingiilor).

V-am recomandat sa mergeti mai intii la medicul de familie pt ca primul simptom de care v-ati plins si primul care a aparut a fost febra.
0
21-10-2010, ora 21:59
Bogdi23
Nu este medic/terapeut
Bogdi23
Multumesc mult de sfaturi, am sa le urmez.
0
21-10-2010, ora 22:09
Bogdi23
Nu este medic/terapeut
Bogdi23
Revin totusi cu o alta curiozitate, este posibil sa am o infectie a cavitatii bucale? limba mi foarte foarte incarcata, alba, iar medicul de familie knd s-a uitat in gura a zis k asta e si pe gat in jos, parca as avea rosu in gat asa simt dar de fapt nu am. Sau odata cu inflamarea gingiilor, ar putea aparea si asta? va multumesc pt amabilitatea de a-mi raspunde la curizitatile mele poate "cicalitoare". Multa sanatate.
0
22-10-2010, ora 09:54
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Probabil este o stomatita.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul