Frica de mine

11-11-2013
lally4everth
Nu este medic/terapeut
lally4everth
Buna seara.Nu stiu daca este ceva serios, pentru ca mi s-a intamplat o singura data.Cand am fost la baie in seara asta m-am oprit in fata oglinzii si ma priveam.Ma uitam fix in ochii mei si mi s-a facut frica pur si simplu, imi dau lacrimile acum cand scriu despre asta.Ma uitam la mine si vedeam o figura rea, fara sentimente, niste ochi albastrii si reci ca gheata, ca ochii unui criminal.Ma uitam la mine si nu-mi venea sa cred ca sunt eu! Niciodata nu am patit asa ceva.sa imi fie frica de propria mea infatisare.Eu nu am avut o copilarie prea fericita, de fiecare data cand faceam ceva, faceam total gresit.Acum imi e frica, orice as face, ca nu e bine.mi-e frica de criticile celor din jurul meu.plang imediat din orice sau ma enervez si trantesc ce apuc.Si cel mai mult imi e frica de singuratate, imi fac de multe ori scenarii si ma gandesc ce voi face daca raman singura si numai cand ma gandesc incep sa plang.Nu stiu ce e cu mine, nu ma simt in apele mele, problemele din copilarie m-au marcat.Iar ceea ce mi s-a intamplat cu oglinda in seara asta m-a speriat rau de tot.ce ar trebui sa fac?Va multumesc.
4 comentarii
0
11-11-2013, ora 12:21
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
buna draga mea asi vrea sa vb multe cu tine tocmai vezi ca iti las un mesaj privat si cautama la adresa mea de mes
vorbim ok ?
0
12-11-2013, ora 19:03
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
O vizita la psiholog nu ar strica deloc. SI eu am trecut prin astfel de momente in problemele mele cu anxietatea si depresia. banuiesc ca e posibil sa treci si tu prin astfel de momente, de aceea iti recomand intai o vizita la medicul de familie, caruia sa ii explici exact ce probleme ai si sa vezi ce iti recomanda! Multa sanatate! Te pot ajuta si eu cu sfaturi daca doresti, din propria experienta
0
12-11-2013, ora 22:13
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Incerca sa gasesti in memorie o intamplare din copilaria ta legata de singuratate si poate asta este cauza celor pe care le povestesti.Persoanele pe care le stiu si le este frica sunt cele care locuiesc sau au locuit singure o perioada mai mare de timp si care au o oarecare frica de singuratate sau de ceilalti.Din cate ai scris ai avut probleme multe deci se intelege ca esti o poersoana puternica daca ai trecut cu bine peste atatea si aceasta stare nu-si are locul in viata ta.
0
14-11-2013, ora 10:15
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Psihanalistii sustin ca prima lege a vietii nu este autoconservarea biologica, ci conservarea imaginii de sine, aceasta fiind o nevoie de baza strict umana.
Imaginea, parerea de sine, provenind din organizarea experientelor, perceptiilor, valorilor si obiectivelor noastre ţine de "realitatea" noastra si ne determina comportamentul. Atunci cand comunicam cu noi insine ne adresam imaginii pe care noi o avem despre noi, iar acesta va comunica cu noi conform versiunii celorlalti despre noi.
Daca persoanele influente - cum sunt parintii - au construit inca din copilarie o imagine viciata si virusata de asteptarile lor de la tine, are ca rezultat faptul ca nu te simti bine in pielea ta devreme ce te privesti prin ochii lor. Asa ai ajuns sa crezi ca un om asa rau nu ar fi dorit sau acceptat de nimeni.
Un terapeut te poate ajuta sa-ti reevaluezi aceste convingeri despre sine si impreuna sa construiti o imagine de sine reala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul