Stare de anxietate, frica, panica | Forumul Medical ROmedic

Stare de anxietate, frica, panica

16-02-2013
Cristina0708
Nu este medic/terapeut
Cristina0708
Buna ziua. In urma cu 2 luni am facut o criza de nu stiu ce, pur si simplu simteam ca nu am aer, m-am panicat, am devenit agitata si nerabdatoare ca nu mai ajunge salvarea odata. La spital mi s-a facut un ekg care a iesit bine si medicul mi-a prescris xanax 0.25 jumatate de pastila seara pentru sindrom anxios. Mi-am facut analize calciu, mg, tsh, dintre care tsh a iesit cam mare 5.68. Am luat acea jumatate de xanax vreo luna si nu prea m-a ajutat, fie ca era doza prea mica, sau nu stiu de ce. In schimb au continuat ganduri negre, senzatia ca pot sa mor in orice moment, o frica si o ingrijorare permanenta, care uneori era dusa la extrem, la fel, senzatie de sufocare, batai neregulate ale inimii, sa zic ca simt chiar si o extrasistola din cand in cand, senzatie de oboseala, zile la rand cand nu m-am simtit in stare sa ma ridic din pat. Traiesc cu senzatia ca am o boala incurabila si foarte grava. Acum vreo 2 saptamani mi-am facut radiografie pulmonara, pe al carei rezultat scria 'pulmon normal si cord cu arcul in plamanul stang usor convex' sau ceva in genul asta, medicul de familie mi-a zis ulterior ca nu e grav. Ieri am fost la endocrinolog, i-am explicat starile mele, m-a pus sa repet analizele si sa fac si altele in plus si mi-a prescris euthyrox 0.25 o tableta/zi si aspacardin 2 tablete/zi, urmand ca atunci cand imi vin rezultatele noilor analize sa modifice tratamentul. Ideea e ca m-a diagnosticat cu hipotiroidism si mi-a si prescris acest euthyrox doar in baza analizelor facute acum 2 luni. Intr-adevar, imi amortesc frecvent mainile si uneori picioarele. Sunt ingrijorata ca am inteles ca da niste stari aiurea medicamentul asta. Iar starea mea de frica, de panica mai bine zis, continua, cu ea ma trezesc, cu ea adorm, nu am liniste niciun moment, plang foarte usor, ma simt coplesita si singura, bolnava, neajutorata, imbatranita. Daca aveti vreo idee ce se intampla cu mine, dati-mi un sfat.
8 comentarii
0
17-02-2013, ora 11:51
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
Cristina...ti am trimis mesaj privat
1
17-02-2013, ora 15:26
Cristina0708
Nu este medic/terapeut
Cristina0708
Doamna Vasiliu, nu va pot suna decat pe Vodafone. Daca sunteti draguta, lasati-mi un mesaj privat cu o adresa de mail sa va dau nr meu, pentru ca nu puteti primi mesaje private pe forum.
0
22-02-2013, ora 07:38
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Nu este vorba de nimic grav sau incurabil, doar de anxietate (posibil generalizată). Ai mare nevoie de o intervenţie psihoterapeutică iar cu cât vei începe mai repede, cu atât va fi mai bine pentru tine. Dacă doreşti te pot ajuta, terapia online oferă rezultate foarte bune pentru anxietate.
În plus, educă-ţi mintea şi fă un efort în plus pentru testarea realităţii de fiecare dată când te simţi copleşită. Ca formă de intervenţie, ai nevoie de psihoterapie cognitiv-comportamentală, oferită de un psiholog clinician.
0
05-01-2017, ora 23:14
Lovold
Nu este medic/terapeut
Lovold
Ma aflu exact in aceasi situatie.crizele de anxietate dureaza pana la 2 zile...sunt epuizata...nu mananc nimic...doctorul de familie mi- a prescris cepralex..nu ma ajuta.Va rog daca faceti online terapie sunt mai mult decat interesata.Simt ca cedez nervos...nu mai pot.e un chin incontinu.
0
05-01-2017, ora 23:15
Lovold
Nu este medic/terapeut
Lovold
Si starea asta dureaza de 2 saptamani...
0
06-01-2017, ora 10:03
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Lovold, tulburările de anxietate se caracterizează prin următoarele simptome:
- anxietate excesivă, cronică;
- îngrijorări persistente, percepute ca necontrolabile;
- hiperactivare neurofiziologică (încordare musculară, iritabilitate, dificultăţi de concentrare, oboseală crescută, probleme de de somn, palpitatii, amețeală, respirație îngreunată, diverse simptome fiziologice);
- atacuri de panică (frica de boli grave, moarte, stare de disconfort intens, de rau, amețeală, sufocare, bătăi puternice ale inimii, furniături, amorțeli, transpirații etc.);
- comportamente evitative (căutarea excesivă de asigurări că totul e bine, încercarea de a elimina orice incertitudine, de a fi în control).

Anxietatea patologică este rezultatul unei combinaţii de factori psihologici, sociali și biologici.
Pentru a reduce anxietatea la un nivel normal şi funcţional trebuie acţionat prin strategii care ţintesc toate aspectele şi toţi factorii implicaţi. Trei tipuri de strategii sunt necesare pentru a învinge anxietatea:
1. Strategii cu ţintă neurofiziologică (reduc tensiunea neurofiziologică). Relaxarea autogenă Schultz, exerciţii de respiraţie sau practicarea sportului.

2. Strategii cu ţintă cognitive. Identificarea convingerilor disfuncţionale şi analiza lor funcţională, modificarea stilurilor de gândire excesiv de negative cu modalități de gândire mai adaptative și funcționale, revalorificarea logicii şi a datelor.

3) Strategii cu ţintă comportamentală. Stabilirea obiectivelor și a recompenselor, reducerea situațiilor evitate, dobândirea sentimentului de independență, siguranță și încredere etc.

Ședințele de psihoterapie cognitiv-comportamentale se pot ține în cabinet sau în mediul online audio-video.

Multa speranță și sănătate!
Roxana Pătrașcu psiholog clinician si cognitiv-comportamentalist
0
06-01-2017, ora 11:09
Lovold
Nu este medic/terapeut
Lovold
Va multumesc pt raspuns.Am citit ca sportul ajuta, moment sunt asa slabita ca abia ma ridic din pat.NU pot manca nimic din cauza gretei persistente.Mi- am facut analize si toate sunt bune.Totusi am toate simptomele descrise de dv si acea greata persistenta.As vrea sa incep online dar unde ma inscriu..si asta as vrea cat de repede ca deja simt ca pierd lupta cu boala...
0
06-01-2017, ora 12:48
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Lovold, într-adevăr, activitățile sportive constante ajută la detensionare, recapatarea energiei, un somn mai bun. Având în vedere starea dvs. de slăbiciune, puteți începe cu metodele de relaxare musculare, controlul respirației, plimbări ușoare, reglarea ritmului cardiac. Continuați tratamentul cu Cipralex exact așa cum v-a fost prescris, astfel vor apărea și beneficiile.
În prima ședință de psihoterapie are loc anamneza cu descrierea simptomatologiei fizice și psihice, teste de măsurare a simptomelor anxios-depresive și discutarea demersului terapeutic. Detalii despre site, contact v-am trimis prin mesaj privat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul