Intarzierea ciclului menstrual, stres si medicamente

18-02-2010
Diana A
Nu este medic/terapeut
Diana A
Buna, ma numesc diana si in urma cu o luna am fost diagnosticata cu pneumonie interstitiala si sinuzita. Deoarece eram suspecta de gripa porcina, am urmat un tratament cu Tamiflu si antibioticul Avelox. Toate bune, am scapat de pneumonie si sinuzita, dar acum, sunt in a 40-a zi de ciclu si nu mi-a venit. Momentan mi-a intarziat o saptamana si 3 zile. Am facut un test de sarcina care a iesit negativ (am raporturi sexuale insa numai cu prezervativ si mentionez ca nu se intampla ca in preludiu sa renunt la prezervativ. Dupa, verific prezervativul sa vad daca este intreg) Abia de 3 zile ma dor sanii care de regula ma dureau cu 7 zile inainte de menstruatie. Am si crampe abdominale.

Va rog sa ma ajutati cu sfaturi sau raspunsuri. Am ciclu regulat, imi vine cam la 30- 34 zile si atat de mult nu mi-a intarziat niciodata. Trec si printr-o perioada stresanta si as vrea sa stiu si daca medicamentele agresive au deaface cu intarzierea aceasta. Va multumesc!
6 comentarii
0
18-02-2010, ora 13:36
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Pai ai scapat de una si ai dat de alta...asa este cu medicamentele, mai ales cu prostia de Tamiflu.
Ai fi scapat la fel de bine de boli si daca ai fi baut ceai si ai fi avut ceva rabdare. Problemele noi vin cu siguranta de la tratamemtul facut mai inainte si inca nu sunt singurele si daca citesti mai bine pe hartia insotitoare le gasesti cu siguranta scrise alb pe negru. Data viitoare cand primesti medicament citeste si chibzuieste daca se merita sa repari in mod aparanet stricand altceva altundeva.
0
18-02-2010, ora 13:37
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
stressul şi boala pot intârzia ciclul, de obicei se zice că se poate maxim o dată pe an să intârzie ciclul- fără să fie o dereglare. dacă se repetă poţi consulta un endocrinolog, momentan zic să stai liniştită, mai ales că testul de sarcină a ieşit negativ- calmează te cel puţin in privinţa asta şi o să vezi că îţi va veni ciclul. poţi ca să te calmezi şi mai tare să iei încă un test şi să îl faci cu prima urină de dimineaţă
0
09-04-2012, ora 09:38
iulikad
Nu este medic/terapeut
iulikad
buna.ma numesc Iulia.am si eu o problema uriasa.mi-a intarziat ciclul 16 zile si inca nu mi-a venit.sunt f speriata.am avut relatii intime dar nu a ejaculat in interior.mi-am facut doua teste de sarcina unul la 7 zile de intarziere si altul la 14 zile, si amandoua testele au iesit negative.am facut testele exact cum scria, dimineata din prima urina.ultimul ciclu l-am avut pe data de 24 martie.nu am alte dureri sau simptome inafara de durerea de sani.tot timpul am avut un ciclu neregulat.poate fi din cauza stresului?pe data de 5 aprilie am avut examen ptr permisul de conducere si am fost f stresata, si inca ceva:am luat pastile pentru slabit super slim o luna, dar le-am intrerupt de la inceputul lunii aprilie.Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns, ca sunt f dezorientata.In speranta ca imi veti raspunde, va multumesc anticipat.
0
09-04-2012, ora 16:50
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
1.cred ca ultima menstruatie ai avut-o in 24 februarie, nu in martie, ca altfel nu s-ar explica problemele tale
2.testele de sarcina se fac la 3 saptamani dupa contactul sexual, pt a fi sigure
3.ejacularea in exterior nu garanteaza ca nu veti ramane insarcinata(se elibereaza un lichid care contine sperma inainte de ejacularea propriu zisa)
4.repetati testul...daca iese tot negativ, e o dereglare hormonala, pe care un medic o poate rezolva
0
10-04-2012, ora 11:47
iulikad
Nu este medic/terapeut
iulikad
da, asa este, ultima menstruatie a fost pe 24 februarie, am gresit eu.o sa mai fac un test la sfarsitul saptamanii, ca sa fiu sigura.dar se poate, daca sunt insarcinata sa nu am nici un simptom?doar o zi m-au durut sanii tare dar nu erau umflati.va multumesc pentru raspuns!
0
10-04-2012, ora 12:51
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Simptomele difera de la o femeie la alta.Ca sa-ti dau un exemplu, eu n-am avut nici macar o problema toata sarcina(dureri, voma, greata, etc), pe cand prietena mea 4 luni a vomitat intr-una, a avut stari de greata si insomnii(inca de la inceputul sarcinii).
Nu te panica totusi, daca ai menstruatia neregulata si ai fost si stresata sunt sanse mari ca astea sa fie motivele intarzierii.Un nou test de sarcina va clarifica situatia.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pneumonia
  • Sinuzita
  • Există 7 factori care pot prezice riscul de pneumonie (studiu)
  • Vizitele regulate la dentist ar putea reduce riscul de pneumonie
  • „Vesta inteligentă” pentru diagnosticul pneumoniei
  • De ce întârzie menstruația?
  • Indicatori clinici pentru depistarea cu acuratețe a pneumoniei (Studiu)
  • Semne clinice pentru identificarea corectă a pneumoniei
  • Răceală, viroză sau pneumonie - când sunt recomandate antibioticele
  •