Lipsa placerii in timpul masturbarii

02-06-2022
florin0
Nu este medic/terapeut
florin0
Nu înteleg de ce, as vrea sa imi dea cineva o explicatie daca exista, nu simt niciun fel de placere cand ma masturbez. Inainte simteam placere dar de cativa ani nu mai simt nimic. Mentionez ca iau un tratament cu antipsihotice, ma gandesc ca asta ar putea fi motivul.
2 comentarii
1
03-06-2022, ora 12:09
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Ceea ce descrii se cheama anhedonie (sexuala in cazul tau), si poate fi un efect advers al antidepresivelor si antipsihoticelor. Anhedonia mai poate fi un simptom negativ in tulburarile din sfera schizofreniei. Nu vreau sa te sperii, dar e posibil sa fie ceva permanent, pe viata. Eu, de exemplu, am anhedonie sexuala de aproximativ 13 ani, dar in cazul meu nu s-a datorat utilizarii antidepresivelor si antipsihoticelor, ci cred ca se datoreaza atat unei depresii majore din perioada adolescentei, cat si masturbarii excesive (de 3-5 ori pe zi, cu consum regulat de porno si foarte mult edging).
0
03-06-2022, ora 12:50
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Urologie, Chişinău, Republica Moldova
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Salutare, va multumim pentru curaj si increderea oferita !
In GENERAL antipsihoticile pot cauza lipsa placerii sexuale, scad excitabilitatea si desigur in primul rind libidoul..ca si toate medicamentele antipsihotice si antidepresive.. dar !!!
Este important sa luam in calcul si faptul daca aveti sau nu viata sexuala cu o partenera (femeie), sau nu o aveti demult.. deoarece masturbarile pot inlocui partial sexul cu partenera insa nu pot completa descarcarea fiziologica, psihoemotionala si hormonala TOTAL, asa cum face sexul cu o partenera stabila intr-o relatie de lunga durata cu regim sexual regular !

In caz ca problema se mentine si dupa primirea medicamentelor respective, apelati medicul curant sau un medic sexolog clinician !
MULTA SANATATE !
Cu respect DR. Sadovnic
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.