Nelamurire legata de alimentatie si ingrasare

05-10-2014
Razix
Nu este medic/terapeut
Razix
Salut. Am si eu o nelamurire legata de alimentatia pe care trebuie sa urmez...
Acum 4 ani am suferit o interventie chirurgicala din cauza unei peritonite cu ocluzie intestinala si septicemie. De asemenea a avut loc si o rezectie inestinala si de epiplon, in prezent avand 20 cm din intestinul subtire lipsa.

La momentul actual am 176cm inaltime si vreo 72 de kg. Nu sunt supraponderal insa nici nu as vrea sa fiu. Problema e ca desi mananc destul de bine la cele 3 mese zilnice, mi se face foame foarte repede. Indiferent de cat de 'plin' m-as simti dupa o masa de cele mai multe ori dupa vreo 2, 3 ore mi se face foame. Ce sa fac ca sa nu risc sa ma ingras? Pt ca am senzatia ca daca mananc in fct de cat de des imi este foame ma voi ingrasa sigur. Nu sunt preocupat de ingrasare din cauza aspectului ci mai mult fiindca stiu ca nu e sanatos.

De altfel nici efort fizic nu am voie sa fac tot din cauza operatiei, si deci slabitul pt mine e foarte greu de realizat.
2 comentarii
0
01-02-2016, ora 18:31
rawvegancafe.md@gmail.com
Nu este medic/terapeut
rawvegancafe.md@gmail.com
Eu pot să te sfatuiesc să te informezi mai mult despre cum ar trebui să fie o dietă sănătoasă şi anume să citeşti despre raw veganism, să privesşti filmul Furculiţe în loc de cuţite.
0
04-03-2016, ora 15:19
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Bună ziua!

Pentru a preveni instalarea senzaţiei de foame între mese este indicată includerea a minim 2 gustări între mesele principale.

Pentru a vă menţine greutatea şi aportul caloric, puteţi reduce consumul anumitor produse alimentare în timpul meselor, fie prin reducerea porţiilor, fie prin renunţarea la acel aliment: de exemplu, consumaţi cu 1 felie de pâine mai puţin la o masă şi consumaţi un fruct la gustare.

Când resimţiţi senzaţia de foame, încercaţi să consumaţi 1 pahar cu apă. Dacă aceasta persistă, încercaţi să luaţi o gustare sănătoasă (1 fruct, iaurt, ciocolată amăruie ). Consumul de alimente bogate în zaharuri şi grăsimi, mai ales cele din comerţ, ar putea accentua senzaţia de foame, deci ar trebui evitate cand este posibil.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: