Raceala in regiunea lombara a coloanei vertebrale

04-08-2016
Kappa_K
Nu este medic/terapeut
Kappa_K
Buna ziua, am fost cu familia la strand acoperit, duminica(acum 4 zile), iar cand am facut o pauza afara din apa, unii am stat intr-un hol acoperit si racoros pe sezlonguri, in costumele de baie, infasurati doar in prosop. Fratele meu (21 de ani, constitutie normala, cu o vertebra a coloanei deplasata, in regiunea lombara datorita inaltarii excesive in timpul celor 7 ani de baschet, care ii provoaca mereu dureri, suportabile) a stat si el pe sezlong cam jumate de ora. Desi era infasurat in prosop, slipul era ud si destul de gros, si i-a tinut rece in zona lombara. Dupa cele 30 de minute a simtit ca il doare mai tare in acea zona si ca s-a racit. Am mai intrat cam o ora-doua in apa si apoi am plecat. Acasa, l-a durut tot mai tare. Abia se mai putea ridica din pat, insa trebuia, fiindca merge la munca, undeva unde sta pe scaun. In dimineata asta a zis ca durerea e deja insuportabila si se simte ca paralizat.
A fost la medic zilele trecute si i-a dat 3 tipuri de calmante. Atat. Le-a luat, continua sa le ia, dar problema se agraveaza. Ii mai faceam masaj cu o crema ce accelereaza circulatia sangelui si incalzeste muschii (Puterea Ursului) si parea sa il ajute, dar dupa cateva ore, iar revenea durerea.

Ce sa faca? NU stiu cum sa il ajut.
Ma gandeam sa ii fac masaj cu Carmol. Dar oare e indeajuns? Chiar nu ma pricep iar medicii dau doar calmante.

Va rog sa ne ajutati.
1 comentarii
0
04-08-2016, ora 16:36
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna ziua
Cred ca este posibil ca problema mai veche de coloana a fratelui sa se fi agravat din mai multe motive: apa rece, lipsa schimburilor uscate dar si pozitia neprielnica pentru coloana intr-un sezlong.
Teoretic, fratele Dvs trebuie sa stea imobilizat relativ in pat (adica se deplaseaza numai pt baie si bucatarie), trebuie sa ia tratament anti-inflamator (ex. Arcoxia 90 mg / zi timp de 5-7 zile, eventual cu protectie gastrica), Fastum Gel ca anti-inflamator local. Cel mai bine ar fi sa faca o radiografie, eventual apoi un RMN, si sa aprecieze medicul specialist daca este cazul de efectuat o infiltratie locala, care ar avea un efect mai radical. Apoi, desigur, un program de fizioterapie repetat de 2 ori pe an in primul an.
Evident ca acest program terapeutic este util in cazul in care nu exista o patologie discala (herniere) care sa impuna o solutie chirurgicala, insa numai medicul specialist va poate preciza acest lucru.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.