Sfaturi sa raman insarcinata...va rog din suflet
multumim eva, sa stii ca ai dreptate e asa lunga dar nu avem ce face trebuie sa asteptam.tu ce faci cum decurge sarcina?pupici
La mine e totul in ordine, ma mai lupt cu greata, dar am noroc, am vomitat doar o data ;))) de la un smoothie la care am lucrat o jumatate de ora ;))))))
In rest, am facut am facut o gramada de analize, cele obligatorii, plus TORCH, Listeria, vitamina D, TSH, D-Dimer, etc etc. Luni am urmaoarea programare la ginecolog si marti la hematolog. Sper sa fie totul in ordine. Dar pentru mine inca este un stres enorm. poate dupa ce trec de primul trimestru ma mai linistesc...
Abia astept sa va apara si voua 2 liniute pe testul de sarcina !!!!!!
In rest, am facut am facut o gramada de analize, cele obligatorii, plus TORCH, Listeria, vitamina D, TSH, D-Dimer, etc etc. Luni am urmaoarea programare la ginecolog si marti la hematolog. Sper sa fie totul in ordine. Dar pentru mine inca este un stres enorm. poate dupa ce trec de primul trimestru ma mai linistesc...
Abia astept sa va apara si voua 2 liniute pe testul de sarcina !!!!!!
Hello fetelor, noi saptamana asta suntem in Ro, avem o nunta importanta in familie si tot un dute-vino suntem. Acum ca stau sa calculez, sunt in a 6-a zi dupa ovulatie dar nu ma doare absolut nimic, sanii su nt moi si la marimea normala, ma simt ca si cum numai ce s-a terminat menstruatia. Poate e efectul Profecund (pana la urma nu l-am lasat, doar ca il iau dimineata) ca scrie ca diminueaza sindromul premenstrual. Deci, cum va spuneam, sambata merg la nunta si nu stiu daca pot bea alcool sau nu. Am citit undeva ca daca bei alcool in faza luteala e posibil sa nu se prinda in caz ca e ceva. Voi stiti ceva despre asta? Parca n-as bea numai apa si suc, mai ales ca am senzatia, de fapt sunt aproape sigura, ca luna asta nu e nimic...
Doamne ce friguri sunt pe aici :))))
Va pup :*
Doamne ce friguri sunt pe aici :))))
Va pup :*
Carla, nu risca, daca n-ai sindrom premenstrual eu zic ca e de bine...eu, defiecare data cand am avut SP, menstruatie a fost...desi el poate fi confundat cu sarcina eu nu mai cred in asa ceva :)) sau fa-ti analiza hcg peste doua zile...daca nu esti sigura, se poate face la 6-8 zile dupa ovulatie.
Eu mai am o saptamana pana la ovulatie...nimic nou.
Asteptam vesti bune :*
Eu mai am o saptamana pana la ovulatie...nimic nou.
Asteptam vesti bune :*
Carla, bine ai venit in Ro ;). Da, e un frig groaznic.. :(
Eu stiu ca beta hcg se face la 10-11 zile de la ovulatie ( am citit ca se pozitiveaza dupa 8 zile la 5% din femei si dupa 11 zile la 95% din femei ). Implantarea are loc la 7-10 zile dupa ovulatie, deci doar de atunci incepe sa creasca hcg in sange. Poti sa iti faci un beta hcg sambata dimineata ( la majoritatea clinicilor primesti rezultatul in cateva ore ) dar parerea mea e ca e totusi prea devreme. Tin pumnii !!!!!
Eu stiu ca beta hcg se face la 10-11 zile de la ovulatie ( am citit ca se pozitiveaza dupa 8 zile la 5% din femei si dupa 11 zile la 95% din femei ). Implantarea are loc la 7-10 zile dupa ovulatie, deci doar de atunci incepe sa creasca hcg in sange. Poti sa iti faci un beta hcg sambata dimineata ( la majoritatea clinicilor primesti rezultatul in cateva ore ) dar parerea mea e ca e totusi prea devreme. Tin pumnii !!!!!
buna carla nici eu nu am nici un simptom sunt cu o zi in urma ta de la ovulatie am mici intepaturi in ovare si in partea de jos doar atata in rest nimic.distractie placuta la nunta.
Atunci o sa beau doar un pahar de sampanie :). Urasc analizele asa ca beta nu o sa-mi fac :))). Chiar nu stiu ce o sa fac daca raman insarcinata cu oroarea de ace ce o am eu. De fiecare data cand imi scot sange trebuie sa stau intinsa ca mi se face rau. Sunt fricoasa asa ca barbatii :)))
Lolip, poate avem noroc luna asta. Luna trecuta aveam un SPM cat casa :))). Noi luna asta numai o data am facut-o, inainte de ovulatie am fost plecata, dupa ovulatie n-am mai avut cum ca e plin la noi in casa, e ca la balamuc :)).
Lolip, poate avem noroc luna asta. Luna trecuta aveam un SPM cat casa :))). Noi luna asta numai o data am facut-o, inainte de ovulatie am fost plecata, dupa ovulatie n-am mai avut cum ca e plin la noi in casa, e ca la balamuc :)).
ce bine ar fi sa fie ca deja stresul isi spune cuvantul si numai daca ma gandesc ca trebuiesc facute alte investigatii imi vine sa fug, asa ca poate nu va fi nevoie.pupici
Buna girls. Am fost la ginecolog, si in urma discutiior... vazand ca ovarele si uterul arata perfect, mi-a spus ca daca in 4-5 luni nu se intampla, mai exact dupa Craciun, iar spermograma lui este ok, se recomanda HSG si apoi dozarile hormonale...Va pup.Sper sa fie bine la toate pana atunci !!
Buna fetelor, scz.. dar de cand am inceput munca de noapte, nu prea mai am timp de net ( noroc cu weekendul ). Dar pot spune ca am citit ce ati mai scris voi, ms pt incurajari :), si da, trebuie sa fi optimist ca sa poti reusi ;).
Si noi am facut toate analizele, si sunt ok, si la mine si la sot. Intradevar la papanicolau in 2013 ma gasit cu ceva schimbari de celule... asa ca m-au operat ( se zice ca asa trebuie, daca nu este tratata in timp poti da in alte cele mai grave ), plus uter retrovers, si mi sa atasat un inel micut, dar in rest toate sunt cum trebuie.
Nu ne-a mai ramas decat sa ne relaxam, sa ne iubim, sa ne bucuram de fiecare zi asa cum este ea. Intradevar primii 3 ani de incercari au fost stresanti, ca na... multe intrebari fara raspuns, de ce nu merge, ce nu facem bine, etc. dar pana la urma, ce atata stres. Cand este sa vina, va veni. si mai bine sa ne bucuram de fiecare zi asa cum este ea. oricum ar fi, , vestea, , ( pozitiva sau negativa ) o primim multimitori, si nu renuntam la aceasta idee, oricare ar fi raspunsul.
Va doresc o saptamana frumoasa, si sa ne auzim cu bine.
Si noi am facut toate analizele, si sunt ok, si la mine si la sot. Intradevar la papanicolau in 2013 ma gasit cu ceva schimbari de celule... asa ca m-au operat ( se zice ca asa trebuie, daca nu este tratata in timp poti da in alte cele mai grave ), plus uter retrovers, si mi sa atasat un inel micut, dar in rest toate sunt cum trebuie.
Nu ne-a mai ramas decat sa ne relaxam, sa ne iubim, sa ne bucuram de fiecare zi asa cum este ea. Intradevar primii 3 ani de incercari au fost stresanti, ca na... multe intrebari fara raspuns, de ce nu merge, ce nu facem bine, etc. dar pana la urma, ce atata stres. Cand este sa vina, va veni. si mai bine sa ne bucuram de fiecare zi asa cum este ea. oricum ar fi, , vestea, , ( pozitiva sau negativa ) o primim multimitori, si nu renuntam la aceasta idee, oricare ar fi raspunsul.
Va doresc o saptamana frumoasa, si sa ne auzim cu bine.
Buna fetelor, si eu am intrat mai putin in ultimul timp ca am fost foarte ocupata pe aici pe plaiurile natale :)). La nunta a fost super, n-am baut nimic :))
Sorana eu tot ma minunez de tine, imi place atitudinea ta. Cateodata si eu ma panichez si imi trece prin minte ca poate va dura ani pana voi ramane insarcinata si eu, din pacate, nu mai am atata timp. Mi-ar place sa am macar un copil dar daca vad ca trece timpul si nu reusim (prin toate tehnicile posibile), o sa incerc sa ma obisnuiesc cu idea ca asta e, nu toata lumea are copii si viata merge inainte cu bune si rele. Poate ca o sa ma judecati ca o sa spun asta, dar eu nu as putea sa adopt un copil, sa folosesc ovulul altei femei/ spermatozoizii unui alt barbat sau sa adopt un embrion ( in Spania la clinicile de fiv e posibil asa ceva). Daca nu pot sa am un copil al nostru 100% prefer sa nu am nimic.
Pana una alta, astept sa vad ce o fi luna asta, miercuri cred ca as putea sa imi fac un test ultrasensibil Barza dar parca mi-e groaza ca o sa fie negativ si atunci as astepta pana vineri sa vad daca imi vine sau nu. Nu am niciun simptom deocamdata, doar niste intepaturi prin sani (mai mult sfarcuri) din cand in cand. Dar la mine nu e ceva neobisnuit asta, mi s-a intamplat de multe ori inainte de menstruatie.
Lolip, tu cum esti?
Diana, acum ca ai fost la ginecolog, stai linistita si incearca inca cateva luni cum a zis doctorul. Tu esti asa tinerica ai o gramada de timp la dispozitie, ce n-as da sa fiu in locul tau :)
Eva, ce face bebe? Sa ne spui si noua cand afli ce e :)
Va pup si va doresc o saptamana minunata! :*
Sorana eu tot ma minunez de tine, imi place atitudinea ta. Cateodata si eu ma panichez si imi trece prin minte ca poate va dura ani pana voi ramane insarcinata si eu, din pacate, nu mai am atata timp. Mi-ar place sa am macar un copil dar daca vad ca trece timpul si nu reusim (prin toate tehnicile posibile), o sa incerc sa ma obisnuiesc cu idea ca asta e, nu toata lumea are copii si viata merge inainte cu bune si rele. Poate ca o sa ma judecati ca o sa spun asta, dar eu nu as putea sa adopt un copil, sa folosesc ovulul altei femei/ spermatozoizii unui alt barbat sau sa adopt un embrion ( in Spania la clinicile de fiv e posibil asa ceva). Daca nu pot sa am un copil al nostru 100% prefer sa nu am nimic.
Pana una alta, astept sa vad ce o fi luna asta, miercuri cred ca as putea sa imi fac un test ultrasensibil Barza dar parca mi-e groaza ca o sa fie negativ si atunci as astepta pana vineri sa vad daca imi vine sau nu. Nu am niciun simptom deocamdata, doar niste intepaturi prin sani (mai mult sfarcuri) din cand in cand. Dar la mine nu e ceva neobisnuit asta, mi s-a intamplat de multe ori inainte de menstruatie.
Lolip, tu cum esti?
Diana, acum ca ai fost la ginecolog, stai linistita si incearca inca cateva luni cum a zis doctorul. Tu esti asa tinerica ai o gramada de timp la dispozitie, ce n-as da sa fiu in locul tau :)
Eva, ce face bebe? Sa ne spui si noua cand afli ce e :)
Va pup si va doresc o saptamana minunata! :*
Carla sa nu renunti...chiar daca nu se va intampla luna asta.La ginecolog mi-a recomandat Myo-sun pentru calitatea ovulocitelor. In loc de profecund.
Eu zic ca e ok daca nu ai dureri de burta si alte simptome ale CM..Lolip tu cum esti ??
Eu zic ca e ok daca nu ai dureri de burta si alte simptome ale CM..Lolip tu cum esti ??
Hello fetelor,
Carla tin pumnii pt miercuri, chiar sper sa fie 2 liniute :*
Eu sunt bine, cu emotii tot timpul, azi ma duc la control la ginecolog si abia astept, nu mai am rabdare. In ceea ce priveste parerea ta despre adoptie, stai linistita, nu are nimeni dreptul sa te judece. eu, de-a lungul timpului mi-am schimbat parerea despre adoptie de 1 milion de ori... :)))))
Sorana, si eu am avut in 2014 o interventie pe col ( conizatie ), operatie in toata regula, cu anestezie totala, etc, etc. am descoperit niste celule modificate tot la un Papanicolau. A urmat o biopsie si apoi operatia la cluj. Toti doctorii m-au asigurat ca operatia nu o sa imi scada in niciun fel sansele de a ramane gravida. Ar putea totusi ( dar nu neaparat) sa duca la ceva complicatii pe timpul sarcinii- col prea scurt, deschis... dar pt care exista solutii. Continua sa fi la fel de optimista ca pana acum :)))))))
Va pup fetelor, astept vesti buuuuuuneeeeee
Carla tin pumnii pt miercuri, chiar sper sa fie 2 liniute :*
Eu sunt bine, cu emotii tot timpul, azi ma duc la control la ginecolog si abia astept, nu mai am rabdare. In ceea ce priveste parerea ta despre adoptie, stai linistita, nu are nimeni dreptul sa te judece. eu, de-a lungul timpului mi-am schimbat parerea despre adoptie de 1 milion de ori... :)))))
Sorana, si eu am avut in 2014 o interventie pe col ( conizatie ), operatie in toata regula, cu anestezie totala, etc, etc. am descoperit niste celule modificate tot la un Papanicolau. A urmat o biopsie si apoi operatia la cluj. Toti doctorii m-au asigurat ca operatia nu o sa imi scada in niciun fel sansele de a ramane gravida. Ar putea totusi ( dar nu neaparat) sa duca la ceva complicatii pe timpul sarcinii- col prea scurt, deschis... dar pt care exista solutii. Continua sa fi la fel de optimista ca pana acum :)))))))
Va pup fetelor, astept vesti buuuuuuneeeeee
Buna fetelor am cam abandonat subiectul sarcina incerc sa nu ma mai gandesc asa mult la bebe poate si asta dauneaza oricum simptome nu am doar cateva intepaturi in ovare doar atat.cu fiecare luna care trece si nu se intampla nimic ma descurajeaza mai mult, si imi doresc asa tare un bebel atat eu cat ai sotul meu, toata lumea din jurul meu ba sunt insarcinate ba au nascut numai pe mine ma chinuie gandul ca nu reusesc sa raman.offf este asa frustranta situatia asta.
Buna fetelor, la mine nu e nimic nici luna asta. A inceput sa imi vina secretia maronie pe care o am cu 2 zile inainte de menstruatie deci joi cam asa vine de tot. Eu tot timpul am avut aceasta secretie cu 2-3 inainte de menstruatie dar nu i-am prea dat importanta. Acum am tot citit despre ea si se pare ca ar fi datorata unei insuficiente de progesteron. Luna asta o sa merg la ginecolog sa vad ce imi zice. Lolip iti inteleg dezamagirea, eu incerc doar de 2 luni si e obositor, nu vreau sa ma gandesc prin ce treci tu...Sper din tot sufletul meu sa ai mai mult noroc decat mine luna asta si peste cateva zile sa ne dai vestea cea mare. Si eu vad ca cam incep sa ma obsesionez asa ca luna asta o las mai moale cu testele, cititul pe internet despre tema asta, trebuie sa ma mai relaxez. Sper sa reusesc :).
Va pup :*. Noapte buna.
Va pup :*. Noapte buna.
Carla poate e sangerarea de la nidatie. In caz ca nu, am citit ca poate fi sangele care nu s-a eliminat la menstruatia anterioara, nu e neaparat sa fie o problema medicala asta...dar poti discuta cu ginecologul. :( Chiar ca e obositor...fa teste de ovulatie, asteapta ovulatia, dupa iar asteapta pana la menstruatie...practic ne gandim doar la asta si devine prea mecanic...si eu cred ca renunt la testele de ovulatie de luna viitoare daca nu e sa fie nici de data asta...succes ! Pupici :*
Buna fetelor ce vesti mai aveti?eu inca astept sa vad daca apare menstra luna asta pe vineri ar trebui sa imi apara.apropo de testele de ovulatie pe mine nu ma streseaza deloc ci momentul cand devine pozitiv si trebuie neaparat sa faci dragoste e aiurea tare momentul parca il forteI pe celalalt si chiar pe tine sa faci ceva ce in momentul ala nu ai nevoie.nu stiu daca si la voi e aceeasi treaba dar eu asa simt.
Buna fetelor. Eu tot cu secretia aia, dar acum am crampe tot mai puternice, deci in seara asta sau la noapte imi vine ca lumea. Colac peste pupaza, azi am inceput lucrul (am fost in concediu pana acum) si am o gramada de lucruri urgente de facut :((. Astept sa-mi treaca menstruatia si sa merg la doctor.
Lolip, astepti sa vezi daca intarzie si doar dupa faci un test sau...?
Diana, secretia asta, in cazul meu, nu are cum sa fie de la implantare, o cunosc atat de bine de atatia ani :)). In luna cand nu o sa mai fie, cred ca o sa incep sa ma gandesc ca as fi insarcinata. Ca sa fac haz de necaz, partea "buna" e ca ma anunta ca imi vine menstruatia cu 2-3 zile inainte si nu mai trebuie sa consum un test de sarcina :))). Tu in ce zi a CM esti? Cand poti sa faci testul?
Lolip, stiu ca e naspa cu sexul facut la comanda dar daca nu facem atunci, nu avem nicio sansa. Ar fi fost bine ca ovulatia sa dureze vreo saptamana dar din pacate nu e asa. Nu te mai gandi ca toate prietenele tale/ rudele au copii deja si tu nu, intri intr-un cerc vicios si stresul creste. Uite ca mai sunt femei care trebuie sa incerce mai mult pana sa reuseasca, tu gandeste-te doar la tine, intr-o zi sigur se va intampla.
Si in jurul meu, absolut toata lumea are copii, am 2 colege care una la 37 de ani a ramas din prima, alta la 36 dupa 3 luni, alta la 34 tot dupa 3 luni. Una din ele destul de grasuta si doua foarte slabe. Cand le-am vazut pe ele, ma gandeam ca si eu gata raman din prima cand o sa renunt la protectie si acum vad cu stupoare ca nu e asa desi o facem cand trebuie. Capul sus, poate deja esti insarcinata si eu tot dau aici din gura degeaba :)))
Va pup si va las ca am treaba :)
Lolip, astepti sa vezi daca intarzie si doar dupa faci un test sau...?
Diana, secretia asta, in cazul meu, nu are cum sa fie de la implantare, o cunosc atat de bine de atatia ani :)). In luna cand nu o sa mai fie, cred ca o sa incep sa ma gandesc ca as fi insarcinata. Ca sa fac haz de necaz, partea "buna" e ca ma anunta ca imi vine menstruatia cu 2-3 zile inainte si nu mai trebuie sa consum un test de sarcina :))). Tu in ce zi a CM esti? Cand poti sa faci testul?
Lolip, stiu ca e naspa cu sexul facut la comanda dar daca nu facem atunci, nu avem nicio sansa. Ar fi fost bine ca ovulatia sa dureze vreo saptamana dar din pacate nu e asa. Nu te mai gandi ca toate prietenele tale/ rudele au copii deja si tu nu, intri intr-un cerc vicios si stresul creste. Uite ca mai sunt femei care trebuie sa incerce mai mult pana sa reuseasca, tu gandeste-te doar la tine, intr-o zi sigur se va intampla.
Si in jurul meu, absolut toata lumea are copii, am 2 colege care una la 37 de ani a ramas din prima, alta la 36 dupa 3 luni, alta la 34 tot dupa 3 luni. Una din ele destul de grasuta si doua foarte slabe. Cand le-am vazut pe ele, ma gandeam ca si eu gata raman din prima cand o sa renunt la protectie si acum vad cu stupoare ca nu e asa desi o facem cand trebuie. Capul sus, poate deja esti insarcinata si eu tot dau aici din gura degeaba :)))
Va pup si va las ca am treaba :)
Carla eu inca sunt in ziua 15 si astept poimaine ovulatia...vad ca testele sunt la fel ca data trecuta deci asta ma bucura... pana la urma testele astea de ovulatie m-au ajutat macar sa vad ca defapt noi opream contactele fix in perioada in care eu aveam ovulatia.Daca ma luam dupa metoda calendarului cu 14 zile inainte de menstruatie o ratam la infinit :)) hai ca incercam de putin timp Carla...vom reusi in scurt timp.
Multumesc de incurajari draga mea, stiu ca ai perfecta dreptate in tot ceea ce zici dar este asa de greu de controlat toate aceste sentimente de neputinta.pana la urma nu avem ce face este cum este scris sa fie.nu cred ca sunt insarcinata ca deja am simptomele dinaintea CM.va pop
Pe prospectul testelor de ovulatie scrie ca momentul optim pentru conceptie este ziua 1-2 dupa pozitivarea testului (24-48 h). Eva Ana tu cand ai facut ? In ziua pozitiva sau dupa ?
Hello Diana, eu ca sa fiu sigura, am avut contacte zilnic incepand din ziua in care testul era slab pozitiv, inclusiv ziua in care era clar pozitiv, si inca doua zile 2 dupa. ;)))))) sa fiu 100% sigura ca nu ratez. Oricum inotatorii rezista 5 zile, deci si daca aveti contact in ziua in care se pozitiveaza testul, sau chiar inainte 1-2 zile ar trebui sa fie ok. Parerile sunt impartite, cica nu este bine sa ai contacte zilnice, ci din 2 in 2 zile, deoarece ar scadea calitatea inotatorilor. dar la noi a functionat si asa.
Salut fetele, nici luna asta nu s-a intamplat minunea...mergem inainte.va pup poate primim vesti bune de la alte fete
Te pup, Lolip! Fi optimista in continuare si o sa se intample poate luna viitoare. Doamne ajuta. Eu va tin pumnii la toate :****
Ca un sfat, parerea mea este ca daca faceti in continuare testele de ovulatie, ar fi mai bine sa nu le mai spuneti nimic sotilor / partenerilor vostri. pt ei e si mai dificil decat pt noi sa aiba contacte programate. mai bine ii surprideti ;)))))
Ca un sfat, parerea mea este ca daca faceti in continuare testele de ovulatie, ar fi mai bine sa nu le mai spuneti nimic sotilor / partenerilor vostri. pt ei e si mai dificil decat pt noi sa aiba contacte programate. mai bine ii surprideti ;)))))
Sa stii ca ai dreptate eva doar ca e o mica problema nu il pot minti, cred ca trebuie sa fac si testele fara sa stie el ca sa nu ma intrebe daca sa pozitivat, si asa nu sunt nevoita sa ii zic nimic si il pot surprinde
Bună ziua! Cam la cat timp după concepție apar primele simptome de sarcina?
Buna Maria. In prima luna nu prea exista simptome clare. adica inainte de data probabila a urmatorului ciclu, este posibil sa ai simptome identice cu cele premenstruale ( dureri de sani, dureri de burta/ spate ). Eu, de exemplu, in luna in care am ramas gravida, am facut un test de sarcina ultrasensibil cu doua zile inainte de data probabila a urmatorului ciclu. Simptome am avut doar cele descrise mai sus, care puteau fi confundate cu simptomele premenstruale. Greata, somnolenta, etc, la mine au inceput cam din saptamana 6.
Aha... Îți mulțumesc mult Ana pentru răspuns! :*
Bună fetelor! Ce mai faceți? Ce teste de ovulație îmi recomandați? Va mulțumesc!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2ce sa facem pentru a avea un copil?
- 116scurgeri maronii in sarcina - semn de ingrijorare?
- 6sarcina si epilepsia...mai pot avea un copil?
- 191Dozarea TORCH
- 8Putem avea copii daca a fost diagnosticat cu oligozospermie?
- 2la o ecografie dupa cat timp se poate observa o sarcina?
- 9trasmitere crize epileptice
- 2stresul si conceperea unui copil
- 66roaccutane si efectele adverse
- 5Zona zoster si sarcina (23 saptamani)
- 16este posibil sa fi ramas insarcinata? :(:(
- 4vrem un copil
- 9Basicute rosii in gat in sarcina
- 1sarcina dupa tratament tbc
- 4Vreau un copil
- 5hepatita B in sarcina valorile analizelor
- 3doresc enorm un copil
- 7Sarcina sau imaginatia mea?
- 6Sarcina sau raceala?
- 9insarcinata primul trimestru sotul are sifilis latent si posibil hpv
Mai multe informații despre: Schimbarea metodei contraceptive Pregatirea pentru sarcina sarcina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Diabetul gestational
- Avortul spontan
- Sarcina extrauterina - ectopica
- Icterele si sarcina
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Herpesul gestational (pemfigoidul)
- Hemoragia(metroragia) in sarcina
- Insomnia la gravide
- Sarcina heterotopică
- Afectiuni neuromusculare in sarcina
- Dieta in sarcina