sinuzita cronica acuta, nu poate respira, incepe sa se sufoce...

Va scriu in incercarea de a gasi o solutie pentru sotul meu care de aproape 10 ani se chinuie cu o sinuzita acuta. A inceput ca o raceala netratata si s-a ajuns in stadiul de dependenta de picaturi de nas (Rinofug pentru ca altceva ii irita sinusurile si ii cauzeaza sangerari). In prezent foloseste o sticla de picaturi la 2 zile. Se trezeste si de 7-8 ori pe noapte iar daca nu isi pune picaturi nu poate respira, incepe sa se sufoce. Are si o usoara deviatie de sept.
L-am mai dus la cativa doctori la consultatie, i-a facut si o endoscopie iar verdictul a fost acelasi: operatie!
Problema este ca la endoscopie i s-a spus ca are un chist deasupra maxilarului ce ii blochaza unul din sinusuri si ca ar trebui sa mearga mai intai la dentist, sa se opereze (asta inseamna sa ii scoata cativa dinti, sa il opereze si apoi sa ii faca implanturi) si abia apoi il va putea opera de sinuzita si deviatie de sept.
Eu vreau sa stiu daca exista vreo posibilitate sa se reduca aceste proceduri, atat dureroase cat si costisitoare, in asa fel incat sa se rezume la o singura operatie sau tratatment si ce anume ar implica toate aceste operatii.
Nimeni nu ne explica riscurile operatiilor sau a folosirii de atata timp a picaturilor pentru nas.
Imi puteti spune, va rog, si la ce sume ar trebui sa ne asteptam pentru asemenea interventii?
Va multumesc anticipat,

Dependenta de picaturi este foarte periculoasa. inafara de faptul ca nu mai respira fara ele, picaturile se absorb si in sange provocand.. pusee de tensiune sau cefalee prin vazoconstrictie!
Problema cu sinusul. este putin diferita de problema cu respiratia nazala. Acel chist nu il impedica sa respire pe nas, este alta problema si se poaterezolva mai tarziu.
Cred ca pe primul plan este RINITA CRONICA HIPERTROFICA.. acele cornete nazale care defapt se maresc si infunda nasul.. dupa care se contracta la picsaturi si poate sa respire.
Ele, aceste cornete trebuesc rezolvate cumva.. laser sau Radiofrecventa..sau chiar o interventie clasica cu rezectia lor!
de unde sunteti?

Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra si pentru promtitudine.
Noi suntem de langa Bucuresti. Ne puteti recomenda un spital sau un medic de aici?
Eu traiesc cu teama ca intr-o zi nici aceste picaturi nu-si vor mai face efectul, insa nu as vrea sa se ajunga pana acolo. Sper sa putem rezolva problema inainte de a fi nevoie sa ne confruntam cu asa ceva.
Problema este ca iarna, cand este foarte rece sau daca este un pic racit, cantitatea de picaturi folosita se dubleaza insa el tot nu poate se respire si asta ma ingrijoreaza pentru ca urmatorul pas este sa nu isi mai faca efectul chiar daca nu este frig sau nu este racit.
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc,

cu sigurannta exista tratament.
trimite.ti pe mail radiografia saf, tratamentele luate, ce tratament local ati facut|???

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
- 3Aslo poate creste si in urma unei sinuzite cronice?
- 6sinuzita de vreun an
- 349In general sunt o persoana echilibrata, dar ma dau peste cap aceste stari mai mult cele somatice
- 17cer sfatul unui doctor de orl
- 9sinuzita cronica acum 3 ani
- 12Nod în gât si senzatie de sufocare
- 6Aparat aerosoli in tratarea sinuzitei
- 5Pierderea mirosului
- 6Imi trag nasul foarte des, mi se infunda timpanele.. desi nu sunt racit
- 7Pansinuzita
- 9ma simt rau am senzatia e sufocare si de incordare
- 6sinuzita maxilara bilaterala chistica si sfenoidala chistica
- 4in urma unei raceli...otita supurata
- 14diagnostic rinita acuta cu deviatie de sept
- 1Sinuzita cred.
- 3Sinuzita
- 5starea de rau in sinuzita acuta - pt domnul dr Flueraru daca se poate
- 6Orl - probleme dupa operatie deviatie de sept
- 5Sforait dupa operatia de deviatie de sept
- 3Deviatie de sept laringita cronica hipertrofica
Mai multe informații despre: Sinuzita Raceala Infectiile respiratorii Deviatia de sept nazal Sufocarea