Sotul m-a inselat, o sa ma simt mai bine daca il insel si eu?

23-03-2010
neghinita
Nu este medic/terapeut
neghinita
Pvestea mea am postato deja. Nu suport ce simt acum fata de faptul ca m-a inselat.am cunoscut si eu pe cineva si ma gandesc serios sa trec la pasul asta. Merntionez ca sotul a fost singurul barbat din viata mea. Pe moment suntem in divort dar si in tratative d eimpacare in acelasi timp, sunt intr-o ceata totala. Oare o sa ma simt mai bine daca o sa-l insel si eu??
9 comentarii
0
23-03-2010, ora 23:12
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Nu cred, plătitul cu aceeaşi monedă de obicei nu funcţionează, o să vă simţiţi mai rău şi vă stricaţi şansele de împăcare.
0
24-03-2010, ora 19:03
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Răzbunarea, chiar şi cea minimă, sub orice formă, este arma omului neînţelept şi fără disponibilitatea de a ierta o faptă ale cărei motive nu le cunoaşte şi nu le va cunoaşte niciodată (nici soţul dvs. nu le cunoaşte în totalitate). Soţul dvs. a făcut o greşeală, da, aşa este, dar ca orice om are nevoie de circumstanţe atenuante şi de iertare. Chiar dacă dvs. nu aţi făcut o greşeală în aceeaşi sferă de raportare, adică în sfera încălcării fidelităţii conjugale, cu siguranţă aţi făcut alte greşeli, deci, şi dvs. aţi avut nevoie de circumstanţe atenuante. Oferiţi-le mai departe soţului dvs., şi iertaţi-l din suflet, nu altfel. Vi se vor ierta greşelile doar dacă veţi ierta la rândul dvs., conform rugăciunii, "Tatăl nostru".
Iertaţi-l, împăcaţi-vă şi trăiţi-vă viaţa până la adânci bătrâneţi, în lumină, iubire, armonie şi fericire.
Să fiţi binecuvântaţi şi să aveţi parte de tot ce este frumos. Numai bine!


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
24-03-2010, ora 22:06
neghinita
Nu este medic/terapeut
neghinita
Draga Mr. Nick iti multumesc din suflet pentru sfat pentru cvorbele frumoase.Tu ai perfecta dreptate in ceea ce spui,. As putea uita, ierta, trai fericita alaturi de el, dar lucrurile nu sunt simple, nu a fost doar o aventura, urma sa ma paraseasca pt acea femeie, asta era planul lor, dar aam aflat eu prea devreme. As putea ierta daca as sti ca nu voi mai fi pusa vre-o data in situatia asta. tot ce imi doresc acum este sa imi alin cumva suferinta de aici intrebarea mea

Iti multumesc inca o data
0
24-03-2010, ora 22:57
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-nă,

Îmi cer scuze, aveţi dreptate, am crezut că a fost o simplă aventură. Postura în care vă aflaţi nu este deloc uşor de analizat şi rezolvat, pentru că implică multă suferinţă şi indecizie, printre altele.
Şi totuşi, chiar şi în astfel de circumstanţe deosebit de grave/negative, îl puteţi ierta. Omul are în esenţa lui umană puterea de a ierta, puterea de a înţelege, de a-şi regenera inima frântă, de a merge mai departe pe drumul vieţii şi de a se ajuta pe el sau pe alţii, în principal, numai datorită iubirii, clar! Cel mai bun exemplu este Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru Iisus Hristos. A fost exagerat de batjocorit, hulit, agresat şi...mai mult decât atât, răstignit. Chiar şi în aceste condiţii imposibil de inumane, Dumnezeu ne-a iertat şi s-a jertfit pentru noi toţi. De ce? Datorită iubirii!!! Dumnezeu este iubire adevărată, necondiţionată, iar iubirea adevărată este Dumnezeu.
Este foarte greu să iertaţi, pentru că rănile din inimă vă spun să nu-l iertaţi pe soţul dvs., dar inima, inima întotdeauna vă va spune să-l iertaţi. Glasul iubirii o îndeamnă! Ascultaţi-vă inima şi încercaţi să faceţi ce puteţi înţelege din ceea ce vă spune, metaforicamente vorbind.
Vorbiţi cu dânsul şi informaţi-l cu privire la intenţia dvs. de a-l ierta. Expuneţi-vă dorinţa de a nu mai trăi astfel de momente. Rugaţi-l să-şi corecteze comportamentul şi să nu vă mai înşele niciodată. Cu siguranţă vă va înţelege şi va accepta o astfel de corecţie/schimbare în viaţa dânsului. Greu, dar nu imposibil!
Suferinţa dvs. poate fi alinată/mângâiată tot de iubire. Aveţi nevoie de multă socializare cu persoane care vă înţeleg, care vă sunt aproape, care vă pot asculta fără a vă reproşa ceva din situaţia actuală, care să fie capabile să vă atingă cu iubire şi cu dorinţa de a vă fi aproape în momentele triste şi dureroase, etc. (o soră, un frate, o mătuşă, mama dvs., o prietenă, un psiholog, etc.).
Mie îmi este destul de uşor să vă vorbesc şi să vă înţeleg suferinţa, pentru că nu sunt cel afectat direct, dar dacă aş fi fost în poziţia ocupată de dvs.mi-aş fi redus din dezinvoltură, dar nu din iubire/iertare.

Nu vă mai pot spune în scris decât următoarea frază:
- Doriţi-vă să îl iertaţi pe soţul dvs. şi să vă împăcaţi cu dânsul, şi veţi ajunge să-i cereţi. Cereţi-i şi veţi ajunge să credeţi că este posibilă iertarea şi reconcilierea. Credeţi şi veţi ajunge să vă rugaţi la Dumnezeu, pentru a face minunea de care aveţi nevoie. Rugaţi-vă la Dumnezeu şi veţi ajunge să aveţi răbdare. Aveţi răbdare şi veţi ajunge să primiţi. Primiţi şi veţi ajunge să-i mulţumiţi lui Dumnezeu şi nu numai. Mulţumiţi-I lui Dumnezeu şi veţi ajunge să fiţi binecuvântată. Binecuvântaţi şi veţi ajunge să iubiţi peste fire, adică total. Iubiţi peste fire şi veţi ajunge să trăiţi numai în lumină şi armonie. Trăiţi în lumină şi armonie şi veţi ajunge să...vă câştigaţi viaţa eternă, adică mântuirea. Aceasta este reţeta de succes pentru viaţa dvs. (din punctul meu de vedere).
Toate cele bune şi multe binecuvântări:)
Cu respect şi solidaritate,
Mr. Nick
0
24-03-2010, ora 23:58
vicctoriaion
Nu este medic/terapeut
vicctoriaion
Buna seara !

Indecizia este evidenta in ceea ce afirmati.
Eu v-as sugera sa reflectati daca intre dumneavoastra si sot mai exista respect, afectiune, comunicare, daca aveti forta de a reanvia relatia. Va doriti sa aveti o alta experienta cu un alt barbat ? Indiferent ce alegeti este de dorit sa o faceti asumandu-va responsabilitatea alegerilor. Este foarte posibil ca noul partener sa va placa chiar mai mult decat sotul. Este posibil ca dupa o vreme sa regretati pasul facut. Tocmai din aceste motive va sugerez sa va analizati sentimentele nu doar pentru sot ci in primul rand pentru dumneavoastra. Orice alegere presupune o renuntare la ceva!

Ion C.Victoria, psiholog
0
25-03-2010, ora 19:20
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Ar fi cea mai netrebnica alegere sa ii platesti cu aceeasi moneda!Mai bine gandeste-te bine daca merita efortul sa te murdaresti si tu, doar pt a te razbuna?Daca ai impresia ca nu poti trece peste aceasta problema, cel mai indicat ar fi sa va vedeti fiecare de drumul lui.Infidelitatea in cuplu nu aduce niciodata ceva bun...
Numai bine!
0
09-04-2010, ora 19:29
eu_ana
Nu este medic/terapeut
eu_ana
Sunt de acord cu ce zice vicctoriaion!
Dar trb sa afli si ce simte si gandurile sotului, daca el urma sa te paraseasca, banuiesc ca exista un motiv, o buba undeva, trb sa te gandesti ce l-a determinat sa faca ceea ce nu trebuia in mod normal sa faca, asta depinde de tine, sfaturile noastre nu vor fi niciodate deajuns, tu esti ceea care trb sa iei o decizie privind toti factori existenti... in mare daca simte sotul tau ceva pt tine si invers, daca isi recunoaste greseala, ca asta e o problema delicata care nu prea e datliata din cate vad si de asta eu vb in general.
Oricum iti urez bafta si sper sa se rezolve cu bine.
0
10-04-2010, ora 08:10
neghinita
Nu este medic/terapeut
neghinita
Poveestea mea e detaliata la subiectul " sa mai incerc sau nu" Ma gandesc la ce am gresit, eu nu reusesc sa gasesc greseli majore si i-am cerut lui sa-mi raspunda, precizez ca pana momentul x in care m-a inselat nu am sesizat nimic, nici nu era nimic, nu parea interesat pe alte femei, ne deoream f mult un copil, cu multe tratamente am reusit, ne-am construit o casa, urma sa ne mutam anul aceste, aveam o multime de planuri de viitor. In momentul x totul s-a rupt.Reprosurile lui au fost urmatoarele: ca nu i s-a parut ca e destul de important pentru mine deoarece nu am fost cu el sa-si aleaga niste rame de ochelari ( desi am fost de 2 ori gravida fiind desi steteam de luni intregi in pat pt ca am avut o sarcina cu multe probleme ) un alt motiv a fost citez" eu cred ca lipsa de spatiu a fost o problema in relatia noastra" precizez ca locuiam intr-un ap cu 2 camere singuri. atat alceva nu a putut spune, i-am zis te rog frumos trebuie sa fie mai mult de atat, mai gandeste-te. alceva nu am primit.Lucrurile sunt mult mult mai grave acum. amanta nu l-a ales pe el i-a ales prietenul... a cautat pe alcineva am aflat si de acea persoana.nu au ajuns la fapte. acum cauta o partenera pe internet.Divortul e in curs. Pe timpul sarcinii contactul sexual ne-a fost interzis si probabil l-a marcat total cand a avut contact sexual cu cealalta persoana o data pt ca nu i se mai intamplase demult si pe cealalta parte ca era cineva nou. probabil numai asta mai vede in fata ochilor sa repete aceasta experienta cred eu. si eu si copilul nu mai existam.ciudat este ca cu cat aflam eu mai multe despre ce f ace el cu atat se indeparta mai mult, daca inainte mai vorbea d eimpacare acum vorbeste despre refacerea vietii fiecaruia.
Ma trezesc in fiecare dimineata si nu pot sa cred ca asta este viata mea, sunt inca socata. E un mister total pt toata lumea comportamentul lui nimeni nu ii intelege reactiile pe care nu le mai detaliez.
raspunsul la intrebarea de pe forum mi l-am dat.

multumesc pt incurajari oricum.
0
23-12-2011, ora 10:09
Tiaandmao
Nu este medic/terapeut
Tiaandmao
Buna Neghinita, se poate sa vorbim pe yahoo, sa imi dai si mie id tau?Trec printr-o situatie c-am prea complicata si intr-o oarecare masura asemanatoare.. Multumesc anticipat, Tiaandmao
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
20-01-2023, ora 15:30
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Pachiu Simona Delia – Cabinet psihologie
Ești stresat? Copleșit de griji?
Te simți anxios sau deprimat?
Apelează la ajutorul unui specialist pentru a redeveni stăpânul propriei vieți!
Programează o consultație! Împreună vom găsi soluția!
Pachiu Simona Delia – Cabinet psihologie
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.