sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon

148 comentarii 1 234 5 Înainte ›
0
26-11-2010, ora 20:38
arriana s
Nu este medic/terapeut
arriana s
Draga Moko,

ma bucur din suflet k mi-ai raspuns...cat am sperat.mama abia astazi s-a externat si urmeza un control la un medic specialist ptr a vedea ce tip de tratament urmeaza.in timpul operatiei nu s-au gasit modificari ale celorlalte organe...iar la CT apareau ca fiind ok celelalte organe, fara probleme sau modificari.i-s-au facut o gramada de raze si la plamani dar nu e nici o pb deocamdata.ma gandesc k se observa ceva in urma atator analize, nu?
ea a facut cateva sedinte de radioterapie inainte si a fost bine ptr k s-a loocalizat tumoarea.
draga mea nu ati incercat nici un tratament naturist...reteta lui rudolf breuss de ex, pe care mulrti o lauda.ce mai face mama ta?e mai bine?
Rudolf Breuss zice ca celulele cancerigene se hranesc cu proteine, si atunci recomanda acest suc de radacinoase foarte bine strecurat, ca sa nu aiba nici un pic de pulpa. Prin infometarea celulelor cancerigene, acestea ajung sa se manance intre ele, sa se autodistruga. Tratamentul se face intre 21-42 zile, cat rezista persoana respectiva, iar sucul se bea cu inghitituri mici care se mesteca bine intai.

Sucul se face din: 300 g sfecla, 100g morcov, 100g telina, 70g cartof si 30-50g ridiche neagra. Rezulta 250 ml suc, dar se poate dubla cantitatea. Eu nu am simtit nevoia, ba mi-a mai si ramas in unele zile. Dar e bine sa fie bauti cei 250 ml, pentru ca dau putere. In rest ceaiurile Breuss si de salvie obligatoriu+ alte ceaiuri specifice localizarii.

Pe google se scrie Rudolf Breuss si se da cautare. Apar mai multe intrari, pe care te poti uita, dar neaparat sa intri in cartea lui Rudolf Breuss, unde gasesti cartea intreaga si o poti scoate pe imprimanta. Este foarte important sa o citesti si sa respecti exact indicatiile.

Sau intra direct pe adresa asta ca sa o descarci:

http://www.scribd.com/doc/3673748/Tratamentul-total-al-cancerului

multa multa sanatate si domnul sa aiba grija de voi!!!
0
26-11-2010, ora 22:32
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
mokocici si toti cei interesati,

S-a deschis o clinica, phoenix, cautati date pe net, intermediaza, se pare la preturi mai accesibile, consultatii si tratament din strainatate. Am auzit intamplator la o emisiune, de la fata lui Mircea Sandu - care a avut cancer de colon cu metastaze la ficat ca s-a vindecat complet. Dar cu tratament in strainatate. Mai spunea ca tatalui ei i s-a spus ca, cu tratamentul din Romania nu ar fi supravietuit pentru ca, desi schema de tratament era corecta, citostaticele erau "apa chioara", adica foarte slabe, nu se pliaza prea bine pe ce e necesar. M-am gandit imediat sa va spun, dar poate ati aflat. Sanatate multa si sa gasiti tot ce e necesar pentru o viata normala!
0
29-11-2010, ora 09:48
Natalia82
Nu este medic/terapeut
Natalia82
Draga Ariana,
Am stat de vorba cu medicul chirurg care a operat-o pe mama si el a spus ca teoretic acele leziuni nodulare pot fi orice, dar avand in vedere ca mama a fost operata de cancer la colon cel mai probabil a spus ca sunt metastaze. I-am spus ca toate analizele de sange i-au iesit bine, inclusiv transaminazele, ca ea se simte bine, ca atunci cand a operat-o el nu a gasit metastaze la distanta iar biposia tumorii a aratat ca nici un ganglion nu a fost invadat de celule maligne, iar el a spus ca toate astea nu conteaza.
Acum, joi, a programat-o pentru RMN. Stau cu inima cat un purice si ma rog mult de tot sa ne ajute bunul Dumnezeu sa fie bine. Oricum noi ne-am hotarat sa mergem cu dosarul cu toate analizele si iesirile din spital si sa cerem parerea si unui alt chirurg, eventual la Fundeni. Daca cunoaste cineva un medic bun, chirurg, va rog mult sa imi spuneti si mie, sunt disperata.
Mama ta cum este, si-a revenit dupa operatie?
Sanatate multa tuturor !
0
29-11-2010, ora 10:56
mokocici
Nu este medic/terapeut
mokocici
Dragele mele, Natalia si Ariana,
Ma bucur sa aud ca mamele voastre sunt binisor, a mea...nu mai stiu cum e, are zile si zile, cand mai bune cand mai rele, probabil astazi i se va schimba tratamentul chimio pentru ca au iesit prost markerii sapt trecuta, semn ca nu mai dau randament medicamentele de pana acum.Conform spuselor doctoritei o sa ramana probabil doar Avastinul, dar asteptam decizia profesorului...Am zile cand sunt mai curajoasa, , , si zile cand sunt aproape sa dau chix...sper doar sa o mai lase Dumnezeu macar cativa ani cu noi.
Pentru tine Natalia, iti pot recomanda pe dl dr Mihnea Ionescu de la Fundeni sau dl dr Codrut Stanescu(el e mai prapastios un pic), dar sunt medici buni din cate am inteles.
Va pup si multa sanatate!
0
29-11-2010, ora 15:12
arriana s
Nu este medic/terapeut
arriana s
draga mea natalie,
esti exact in aceeasi situatie cu a mea.mama mea se simte f bine.e f optimista.zice k dr care a vazut ct-ul a afirmat k pb este doar la nivelul colonului.noi ne rugam mult bunului d-nezeu sa o apere detot ce e rau si sa va ajute si pe voi sa depasiti cu bine aceaata pb.mama a intrat de cand a iesit din spital pe un regim alimentar bazat pe cruditati, fructe si legume, sucuri de radacnoase si multe ceaiuri.vreau sa te intreb daca ai incercat cumva pastilele pe baza de ciuperci...red reishi sau agaricus.100% naturale...am auzit k au dat roade in multe cazuri.daca aflii ceva spune-mi simie te rog.nu-ti pierde credinta...face minuni.nu deznadajdui...nu vine de la d-nezeu...stiu k e greu...dar lupta...sunt alaturi de tine.te ajut cu ce pot.si pe voi toti aflati in suferinta haideti sa ne rugam impreuna sa-i salveze domnul.va pup!!doamne ajuta!!iti tin pumnii!!
0
29-11-2010, ora 15:14
arriana s
Nu este medic/terapeut
arriana s
draga Moko,
multa multa sanatate mamei.roaga-te neincetaat...va fi bine...tb sa fie bine...ai incercat cumva tratamentul naturist pe baza de ciuperci...naturale 100%.?va pup...e valabil si ptr tn mesdajul de mai sus...doamne ajuta!!1
0
01-12-2010, ora 11:48
Natalia82
Nu este medic/terapeut
Natalia82
Draga mea Mokocici,

Cand am gasit intamplator acest forum si am citit posturile tale am fost profund impresionata de puterea ta de a lupta alaturi de mama ta si parca am prins si eu curaj si am inceput sa sper. Eu sunt mai prapastioasa din fire si ma gandesc in general la ce e mai rau din pacate. Trebuie sa fii tare si sa lupti in continuare caci din pacate alta solutie nu avem noi cei care avem parinti sau rude in aceasta situatie. Multumesc mult pentru numele medicilor recomandati, o sa incerc sa-i caut la Fundeni sa vad ei ce parere au. Vreau sa te mai intreb ceva, mamei tale cand i-au descoperit acea metastaza de 14 mm, au spus clar ca asta este? Sau au avut ezitari? Te intreb asta pentru ca pe mine m-au adus la culmea disperarii cu incertitudinea lor, cu raspunsurile lor contradictorii.. medicul chirurg cand s-a uitat peste imaginile tomografiei facute acum in noiembrie a spus ca totul este in regula, ca el nu vede nimic acolo. De abia cand a citit interpretarea medicului radiolog i-a spus mamei sa mearga neaparat cu foaia respectiva sa i-o arate oncologului. Maine va face RMN-ul, sunt curioasa ce ni se va mai spune si acolo :(.
Multa multa sanatate mamei tale si tie de asemenea si mult curaj !
0
01-12-2010, ora 11:56
Natalia82
Nu este medic/terapeut
Natalia82
Draga mea Ariana,

Multumesc mult pentru incurajari, incerc sa fiu tare pentru mama, sa o fac sa zambeasca si poate chiar sa uite pentru putin de boala asta nenorocita. Imi este extrem de greu oricum pentru ca suferinta ei ma doare rau de tot iar gandul ca as putea sa o pierd ma termina psihic. Este foarte bine ca mamei tale i-au iesit rezultatele bune la tomograf, asta inseamna ca nu a fost nici un alt organ afectat. O sa incercam si retete naturiste bazate mai mult pe fructe si legume proaspete si de ce nu, si acele ciuperci.. rau oricum nu au cum sa-i faca. Mama la o luna de la operatie a facut si acea reteta a Monicai Tatoiu si cel putin pe ea a ajutat-o mult, i-a dat pofta de mancare si energie.
Multa sanatate si cu Dumnezeu inainte !
0
01-12-2010, ora 15:10
arriana s
Nu este medic/terapeut
arriana s
Natalia draga,
Ce mai face mama ta...m-am tot gandit la voi...cum a fost la rmn?mai bine?sper din suflet sa gasim o solutie, macar de ameliorare...si va doresc si voua din suflet asta.eu incerc acum pe calea credintei pana ajungem la urmatorul control...numai in d-nezeu sta puterea de a ajuta astfel de persoane.Toate se fac cu voia Lui.Nu te lasa, roaga-te cu sufletul deschis, cat poti de mult si nu deznadajdui.iti doresc multa putere, staruinta si rabdare sa depasesti aceasta situatie.astept vesti de la tine si ma rog pentru voi.DOAMNE AJUTA!!!
0
06-01-2011, ora 15:52
mokocici
Nu este medic/terapeut
mokocici
Dragii mei,
Revin cu informatii noi si astept si de la voi noutati.Mamei i-a fost inlocuit irinotecanul cu oxaliplatin, care e un pic mai agresiv...insa rezultatele nu sunt prea incurajatoare...markerii destul de crescuti...si efectele adverse mai numeroase...dar mergem inainte...pt ca metastaza osoasa de la barba o supara cel mai tare.Am hotarat sa solicitam radioterapie, cu care medicul oncolog nu pare a se grabi.Insa am apelat un alt medic la spit Militar, am vb astazi cu el si mi-a zis ca e anormal ca medicul i-a lasat metastaza de la mandibula sa evolueze atat de mult fara a-i administra si radio, motiv pt care am decis de comun acord sa inceapa sesiunile radio imediat dupa urmatoarea tura de chimio.La cererea oncologului am dus si lamele de la biopsii la Institutul V.Babes pt realizarea unui test IHC, menit sa determine un tratament personalizat metastazelor si momentan asteptam rezultatele.In rest, tratam durerile, asa cum se poate, mai nou cu plasturi cu Fentanyl, Lyrica si Tramadol...Are zile cand mai bune cand mai rele...si fizic si psihic, da se straduieste sa nu se dea batuta.Va doresc numai bine si multa sanatate si astept vesti de la voi!
0
10-01-2011, ora 14:18
Natalia82
Nu este medic/terapeut
Natalia82
Draga mokocici,

Din pacate noi suntem cam in aceeasi situatie de incertitudine ca si pana acum. Mama a facut RMN-ul, doctorul radiolog de la spitalul militar a spus ca formatiunile arata ca niste chisturi (nu au caracteristici de metastaze) dar ca nu este 100% sigur drept pentru care ne-a dat urmatoarea interpretare: " formatiuni nodulare de aspect chistic - potential de etiologie secundara". La sfatul medicului oncolog am mers la un centru privat cu CD-ul pe care se aflau imaginile de la RMN sa cerem o a doua parere. Nu am putut sa o obtinem deoarece si de data aceasta ni s-a spus ca nu ni se poate spune nimic sigur.. nici ca sunt, nici ca nu sunt metastaze. Mamei i se administreaza oxaliplatin, 5-FLUOROURACIL si acid folinic. De la chirurgie Fundeni ni s-a spus sa revenim la inceput de februarie sa ne programam pentru operatie.
Am hotarat sa mai asteptam pana la sfarsitul lunii februarie - inceput de martie dupa care vom repeta RMN-ul si vom vedea mai departe ce este de facut..Starea generala a mamei este una foarte buna, mananca, este activa, se tot plange ca s-a ingrasat foarte mult ( de la 57kg cat avea dupa operatie acum are 71kg). Sper si ma rog la bunul Dumnezeu sa ne ajute sa se faca mama bine si sa lasam acest episod urat in urma noastra. Sunt alaturi de tine si sper ca in curand sa revii cu vesti bune ! Multa sanatate !
0
10-01-2011, ora 15:04
mokocici
Nu este medic/terapeut
mokocici
Draga Natalia,
Ma bucur sa aud ca mama ta se simte bn, macar fizic dk psihic va macina inca incertitudinea...poate ca interventia chirurgicala va rezolva acest aspect, eventual i se va face si biopsie din acele chisturi.In ceea ce priveste cresterea in greutate, incercati sa o controlati un pic, nu de alta da sa nu-i fie greu si ficatului sa lupte...Si fiti tari, Dumnezeu va va da putere sa treceti si peste incercarea aceasta! Multa sanatate!
0
20-01-2011, ora 11:14
S_Laszlo
Nu este medic/terapeut
S_Laszlo
Buna,

Am gasit intamplator acest forum si m-am gandit sa ma alatur si eu, fiind in aceeasi situatie. In noaptea de 1 spre 2 ianuarie tatal meu(56 ani) a fost operat de urgenta, diagnosticul dupa operatie fiind neo-rectosigmoidian ocluziv inoperabil, cu metastaze hepatice si carcinomatoza peritoneala, chirurgul i-a facut colostomie. Analiza histopatologica a confirmat metastazele peritoneale de adenocarcinom, iar CT-ul a confirmat metastazele hepatice. Dupa zece zile de la operatie l-am adus acasa si se simte destul de bine, e tot mai puternic pe zi ce trece.
A fost un soc pentru toata familia pentru ca nu a avut deloc simptome, a avut dureri de abdomen in decembrie, s-a dus la consult dar medicul a zis ca nu vede nimic neobisnuit.
De atunci am citit numeroase carti, publicatii si postari pe forumuri legat de acest subiect, pe parcurs o sa va impartasesc informatiile dupa ce le-am sintetizat. Lucrand in domeniul de consultanta economico-sanitara si avand relatii parteneriale cu firme(si indirect cu medici) din Ungaria am cerut pareri si de la oncologi din Budapesta. De asemenea saptamana viitoare mergem la Institutul Oncologic Cluj ca sa cerem parerile expertilor si sa alegem cea mai buna metoda de tratament.
Nu trebuie sa uitam nici de "originea" bolii, care este una sufleteasca. Chiar daca nu ati atins acest subiect va recomand sa va ganditi, sa gasiti si sa "rezolvati" problemele respective. Usor de zis, greu de facut dar trebuiesc eliberate energiile negative care "hranesc" aceste celule ratacite. Desigur nu e de neglijat nici tratamentul fizic(medical sau naturist), care poate sa ajute mult la recuperare.
Va rog sa scrieti pe forum despre evolutia "cazurilor" voastre, mokocici, Natalia, arriana.
Va doresc multa sanatate, putere si dragoste pentru fiecare zi!
0
20-01-2011, ora 14:52
arriana s
Nu este medic/terapeut
arriana s
Salutare tuturor,
Sper din tot sufletul sa gasim impreuna putere de a merge mai departe si speranta pentru cei condamnati la acesta boala.imi pare rau k a tb sa ni te alaturi...as fi vrut sa nu treci prin asa ceva...dar sper sa va pot ajuta pe toti cu mare mare drag...Domnul sa va binecuvinteze cu tot ce e mai frumos...astea sunt incercari, pe care TREBUIE sa le depasim..impreuna de ce nu, caci de asta ne-am alaturat acestui forum.Mama e mai bine, a prins putere, nu ca inainte deocamdata, dar incet incet isi revine, se vede asta.Sa nu uitam k au trecut doar doua luni de la operatie...urmeaza o serie de analize, care din suflet sper sa fie ok, apoi mai vedem ce trat va urma...n-a facut chimio, ptr k tb sa faca CT mai intai.mananca moderat, cat se poate de natural si sanatos, dar fara gasimi, prajeli, si excese.Sa nu te sperii Laslo, recuperarea va fi grea...ai impresia k nu-si va reveni niciodata, dar cu nadejde in cel de sus va fi bine.Regret k a tb sa intampini in acest fel anul nou!!tatal tau cum se simte?
urmeaza vreun trat?
ii doresc multa multa sanatate...tinem legatura..Doamne ajuta tuturor!!
0
20-01-2011, ora 14:54
arriana s
Nu este medic/terapeut
arriana s
DRAGELE MELE, MOKO SI NATALIE,
ce mai faceti voi?
cum se simt mamele voastre, astept vesti de la voi si va doresc numai bine...Doamne ajuta!!
0
05-02-2011, ora 16:49
arriana s
Nu este medic/terapeut
arriana s
Dragii mei,
Ce mai faceti voi?Moko cum se mai simte mama ta?Natalie, astept vesti de la tine, nu deznadajdui, uite mama a facut zilele trecute CT-ul si la nivelul ficatului un adin formatiunile acelea a disparut, a mai ramas una care s-a dovedit a nu fi metastaza ci o forma de hematongiom ptr k si-a pastrat aceeasi dimensiune ca la primul CT, nu s-a mai dezvoltat, motiv pentru care sunt f fericita.Va rog sa nu va pierdeti credinta si speranta.Va doresc tot biinele din lume si astept vesti bune de la voi.
0
05-02-2011, ora 23:31
mokocici
Nu este medic/terapeut
mokocici
Draga Arriana,
Ma bucur nespus sa aud ca mama ta este bine si sper ca lucrurile sa mearga numai spre bine.De mama nici eu nu stiu ce sa zic, , , asa cum stii, are zile si zile, mai bune sau mai putin bune, dar lupta in continuare si nu-si pierde speranta. A inceput radioterapia la Spitalul Militar si pare sa suporte bine sedintele. Urmeaza ca sapt viitoare sa mearga la Institutul Oncologic la dr Anghel, oncolog-radioterapeut, ca sa o vada si sa ne mai dea o parere, cu atat mai mult cu cat dansa colaboreaza si cu clinica Gral-Centrul Oncofort, unde se afla un aparat de ultima generatie pt radio, acelasi folosit si de spitalele austriece. In rest...asteptam sa vedem si ce rezultate mai da tratamentul chimio, pe care i l-au schimbat iar, pt ca celalalt nu mai dadea rezultate, , , si probabil ca-i vor scoate Avastinul curand pt a il inlocui cu Erbitux...oricum luna viitoare repetam CT-ul si speram sa iasa bune rezultatele...Va doresc multa sanatate tuturor si putere de lupta! :*
0
11-02-2011, ora 15:08
goga123
Nu este medic/terapeut
goga123
Buna,
am citit pe sarite ultimele voastre postari si din pacate ma aflu si eu in situatia voastra. Mama mea a fost diagnosticata cu cancer la stomac in 2008, a urmat operatie la Spitalul Militar, chimioterapie la Fundeni si multe alte analize.
Ce vreau sa impartasesc cu voi si cu cei ce trec prin asta sunt urmatoarele:
-in romania exista o tendinta de a lua tratamente naturiste si a renunta la cel clasic. Sfatul meu e sa incercati ce vreti naturist dar sa nu renuntati la tratamentul aleopat. Din pacate multe din asa numitele tratamente miraculoase sunt doar tzepe.(si va pot da foarte multe exemple dar nu am timpul necesar acum) Eu personal mi am luat o mare tepa cu farmacia naturista de langa Sp Militar. Se promovau prin Formula As si alte reviste de genul, dar totul era o minciuna, In afara ca m au stors de bani, nu a fost niciun efect.
Singurul tratament naturist care a functionat a fost Isorel (preparatul de vasc). Chiar sunt multumita de efectele pozitive pe care le a avut alaturi de tratamentul clasic.
-eu am adus o la control pe mama si in Germania. O consultatie la un Prof Dr Oncolog in Munchen costa in 2010, 40 euro. Mie nu mi s a parut mult avand in vedere ca ori de cate ori mergeam in ro la vreun consult impingeam macar milionul. Daca cineva e interesat pot sa ajut cu datele doctorului si o eventuala programare. (fara vreun interes financiar din partea mea).
E o drama prin care trecem si va doresc tuturor sa fiti puternici si sa va dea Dumnezeu sanatate!
Si sa fiti optimisti! Eu in primii 2 ani nici nu stiu cum mergeam pe strada, asa de necajita am fost. Abia dupa ce am adus o pe mama in Germania si mi a explicat doctorul ca are sanse mari de supravietuire si ce am de facut in continuare mai mi am revenit.
0
14-02-2011, ora 16:02
apetronela
Nu este medic/terapeut
apetronela
Buna ziua
Tatal meu a fost diagnosticat cu cancer colorectal de gr.4 metastazat la plamani. (tumora principala la colon are 6-8 cm, la plamani am inteles ca are mai multi noduli, nu stiu cati, de ce dimensiuni, etc). Se simte bine, nu a slabit deloc, are pofta de mancare. Initial la tomograf i s-a spus ca are noroc ca tumora de pe colon e localizata doar acolo. A doua zi i-au facut din nou tomograf la plamani (nu radioscopie) si au gasit acesti noduli. Avand in vedere starea generala buna si faptul ca in tinerete a avut raceli netratate si ca este fumator (acum s-a lasat), EXISTA POSIBILITATEA CA NODULII DE LA PLAMANI SA NU FIE METASTAZA DE LA COLON? Am citit ca de obicei metastazele la cancer colorectal sunt la ficat, dar i-au zis ca nu are nimic al ficat si nici la alte organe. Acum este la Institutul Oncologic Fundeni unde era programat initial pt radioterapie de micsorare a tumorii inainte de operatie, acum tb sa faca radio+chimio si nu se stie daca il vor mai opera. Care e parerea voastra? Ati mai intalnit astfel de cazuri? Va multumesc f mult!
0
15-02-2011, ora 10:38
arriana s
Nu este medic/terapeut
arriana s
Buna,
Mama mea s-a operat in urma cu trei luni de cancer colono-rectal, stadiul 2, de 4 cm si in urma Ct-ului s-au identificat niste procese inlocuitoare la nivelul ficatului de dim relativ mici, de 1 cm, despre care toti medicii credeau k sunt metastaze...nu vreau sa-ti spun prin ce am trecut.am asteptat al doilea tomograf, pe care mama l-a facut acum 2 saptamani si in urma acestuia s-a constatat k acele formatiuni au ramas constante in dimensiuni si sunt posibil niste hemangioane, adik vase de sange...toti au ramas uimiti...nu vreau sa te amagesc dar exista speranta si credinta dincolo de aceasta boala cumplita.Sa nu le pierzi, veti reusi impreuna.Si mama a urmat cateva sedinte de radioterapie inainte, iar acum nu urmeaza in mod deosebit nici un tratament, doar e atenta la alimentatie.Doamne ajuta, sa mergeti inainte cu putere si speranta!Multa sanatate!!!
0
15-02-2011, ora 16:57
apetronela
Nu este medic/terapeut
apetronela
Buna Ariana,

Iti multumesc din suflet pt raspuns. E f imp pt mine sa ma sfatuiesc cu eprsoane aflate in situatii asemanatoare. Mama ta la ce spital s-a operat? cate sedinte de radio a facut? tatei i-au zis ca tb sa faca o luna jumate ca e mare tumora. Acum sta degeaba sapt asta la Inst Oncologic ca nu functioneaza aparatul de radioterap..abia de luni incepe radio+chimio (pastile). Cum a suportat mama ta radioterapia? Si eu sper din suflet sa fie bine tata...adica sa nu fie chiar gr4...si sa il poata opera (el pana acum fugea de operatie dar acum s-a obisnuit cu ideea). Partea nasoala e ca rezidentul care se ocupa de tata i-a zis azi mamei (care e la Bucuresti) ca sunt noduli multipli si pe ambii plamani..nu -a zis dimensiunile (ca scoate cuvintele cu clestele de la el)...ceea ce nu ma face sa fiu prea optimista. Sper din suflet sa fie pb vechi ale lui...de la tigari si raceli..ca a avut multe in tinerete. Daca nu, sper sa il avem printre noi inca cativa ani..
Ma bucur mult pt mama ta. Cum s-a recuperat dupa operatie?
Iti doresc multa sanatate mamei si tie putere!

Petronela
0
15-02-2011, ora 18:05
arriana s
Nu este medic/terapeut
arriana s
Draga mea,
Mama a facut 21 sedinte de radioterapie, adik 4 saptamani, pe ultimele le-a suportat f greu, simtea k nu mai poate, dar slabise f mult dinainte sa afle ce are.Mama s-a operat in BV ptr k noi de acolo suntem si cred k in urma analizei histopatologice a buc prelevate (extirpate) in timpul operatiei, se poate determina cel ami bine de ce natura este tumoarea si de ce grad, daca exista sau nu noduli si metastaze.Operatia a fost destul de grea m, mama a stat aproape 4 ore in operatie si refacerea grea, dar nu imposibila.Implica multa rabdare si optimism.Pe mama a ajutat-o mult starea de spirit pozitiva in permanenta.Conteaza enorm.Sa nu te sperii, sa lupti, sa te rogi mult si veti reusi.Chiar daca exista metastaze pulmonare, daca sunt mici se pot elimina prin tratament postoperator, gen chimioterapie.Mama a avut noroc, din 2 formatiuni la nivelul ficatului, la ultimul ct doar unul se mai observa.Parca era o minune cand am primit rezultatele.Nu stiu cat de credincioasa esti, dar este un loc in tara asta unde D-nezeu lucreaza cu oameni si s-au intamplat multe minuni prin ragaciune si credinta.Daca te pot ajuta mai mult o fac cu mare drag.Multa putere sa mergeti impreuna pe drumul asta cu speranta si credinta k va fi bine.Doamne ajuta!!
0
15-02-2011, ora 18:58
goga123
Nu este medic/terapeut
goga123
Draga Petronela,
imi pare rau ca treceti prin ce treceti! eu nu stiu prea multe despre cancerul de colon, dar cu ce pot sa te sfatuiesc e sa nu va pierdeti speranta!
este foarte important sa mentineti o atmosfera optimista in jurul tatalui tau. Eu nu am putut, am fost terminata cand am aflat ce e cu mama, in schimb fratele meu numai in glume o tinea ca si cum mergea sa si scoata o masea. Sa stii ca toate acele glume si optimismul, faptul ca nu a stiut exact cat de grava e situatia au ajutat enorm.
Ahh, si sa va inarmati cu nervi multi, Bataie de joc ca in spitalele din romania mai rar. Nu are rost sa ti insir umilintele la care am fost supusi, greselile medicale pe care le am infruntat, etc..Au fost cazuri cand ne au zis ca nu e cancer, si abia dupa ce le ziceam noi ce stiim de la alti dr se uitau si ei mai bine si vedeau ca au gresit diagnosticul.
Asa ca daca puteti verificati analizele si ce va zic doctorii din 2 surse.
De multe ori ne am infruntat si prostia oamenilor, ca are cancer na..si ce mai vrem.
Si credinta ajuta mult, nu cred ca mama mea ar fi ajuns asa departe fara ajutorul domnului.
Multa sanatate va doresc si sa aveti puterea sa treceti prin aceste momente grele!
Si sa incercati sa va pastrati capul limpede, pt ca cele mai multe decizii voi trebuie sa le luati. Cum ai scris si tu, de la cei care te astepti sa te lamureasca abia le scoti cuvintele cu clestele.In primele zile cand am aflat diagnosticul plangeam intruna si eram ca o leguma. un prieten m a sunat si mi a dat fara sa vrea cel mai bun sfat pe care l am primit: sa las jelitul de o parte pt cand o fi cazul, momentan sa ma mobilizez si sa vad ce am de facut ca sa o ajut!
Si asa am facut! Am vazut zeci de doctori, am intrebat pe toata lumea ce si cum, am inghiti umilinte, am cheltuit o gramada de bani, dar mi am atins scopul! nimic din toate acestea nu au ajuns la mama mea, noi am dus povara doctorilor, a analizelor nasoale..iar ea doar povara bolii-care oricum e cea mai nasoala.
De la orice analiza noi ieseam cu zambetul pe buze, cand inima ne era rupta in 2.
Iti zic toate astea ca sa stii la ce sa te astepti si sa incerci si tu sa te mobilizezi. Astfel veri reusi sa ti ajuti tatal mai mult decat iti poti inchipui!
0
16-02-2011, ora 10:08
apetronela
Nu este medic/terapeut
apetronela
Ariana, puiufm,

Va multumesc din suflet pentru ca mi-ati scris.
Stiti si voi cat de mult conteaza sa stai de vorba cu persoane aflate in aceeasi situatie...
Eu deocamdata stau bine cu moralul..si eu glumesc cu tata si ma incarc cu o doza de optimism inainte de a-l suna pe telefon, la fel si sora mea..desi se consuma f mult...mai greu e cu mama care e efectiv langa el si care trece de la o stra la alta, acum e optimista (ii mai facem noi capul mare), acum e pesimista..
O sa va mai tin la curent cu starea tatalui meu. Eu as vrea sa stiu mai multe despre analizele tatei...dar nu stiu cum ar trebui sa procedez (eu sunt din Iasi). Doctorul i-a dat mamei doar cd-ul cu pozele de la tomograf..in rest nu stiu ce a iesit la analizele de sange, markerii tumorali..etc. Poate sa le ceara mama medicului? Voi cum ati procedat?

Sanatate multa!!
0
16-02-2011, ora 13:17
goga123
Nu este medic/terapeut
goga123
Draga Petronela,
e ffffffffffffff important sa aveti toate rezultatele la analize si filmele CT, radiografii sau ce se mai fac in astfel de situatii.
asa ca cereti la doctor tot. Eu si acum am dosar cu analizele mamei, tratamente, tot..
Cu un astfel de dosar puteti sa mergeti sa si dea cu pararea si un alt doctor. Fara el o sa tot reia analizele.
Si nu inteleg de ce de la CT a primit doar cd-ul, in mod normal se da cd si interpretare.
De asemenea sa fiti atente si la foile pe care vi le dau, de multe ori verbal va comunica un rezultat iar pe foaie e altceva.
Si sa nu va fie jena sa intrebati si sa cereti, e dreptul vostru pe care cadrele medicale de multe ori il ignora.

Va pup si multa sanatate!
ina
0
16-02-2011, ora 13:20
apetronela
Nu este medic/terapeut
apetronela
puiufm,

Se pot cere aceste analize de la medic (de la dosar) inainte de externare? cat timp e inca internat? se fac copii?

Multumesc..si scuze daca pun intrebari mai stupide..

Petronela
0
16-02-2011, ora 18:14
goga123
Nu este medic/terapeut
goga123
in mod normal trebuie sa ti dea la externare o scrisoare medicala, mai mult sau mai putin detaliata.
Daca ceri copii xerox de la dosar ar trebui sa ti dea, daca nu stii cum merge in ro, o mica atentie si se rezolva.
0
21-02-2011, ora 23:39
cry_ieee@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
cry_ieee@yahoo.com
Buna goga123, e interesanta ideea cu "o a doua opinie", mai ales in strainatate. Ai amintit ceva de Munchen, in 2010. Este vorba de un spital, de o clinica, de un cabinet privat, etc? Mai multe detalii ar putea fi de folos mai multor pacienti (este nevoie de programare, de o trimitere, de un traducator, etc).

Multumesc,
Cristian
0
22-02-2011, ora 11:49
goga123
Nu este medic/terapeut
goga123
Buna Cristian,
eu am fost la un cabinet privat si m am folosit de limba engleza.In principiu se poate face programare si prin telefon.
Pentru mai maulte detalii te rog sa mi dai adresa ta de email!

multa sanantate!
0
22-02-2011, ora 13:20
cry_ieee@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
cry_ieee@yahoo.com
Buna,
Nu stiu daca adresa de email va putea fi postata. - Daca nu, poate mai multe detalii postate pe forum ne vor ajuta in identificarea cabinetului.

Multumesc mult pentru ajutor!
Cristian

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
148 comentarii 1 234 5 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.