sperante pt metastazele hepatice ale cancerului de colon

148 comentarii 1 2 ..... 4 5
0
23-10-2011, ora 12:49
gepop
Nu este medic/terapeut
gepop
buna ziua,
dupa ce sotul meu a facut 3 sedinte cu fufol, i s-a schimbat tratamentul cu oxaliplatin 240mg si xeloda 500mg tb 7/zi, tratament cu care mi-as fi dorit sa inceapa, ( functie de ce am citit ) dar mi s-a spus ca are probele hepatice marite. acum, probele hepatice sunt mai mari decat acum 4 luni, si mai mult decat aceasta, la ecograf au aparut niste formatiuni pe ficat(metastaze). am citit ca daca sunt metastaze la ficat mai indicat ar fi tratamentul cu campto (irinotecam). probele hepatice inainte de trat cu xeloda : bilirubina directa=0, 54mg/dl , bilirubina totala=0, 73, TGO=50U/L, TGP=50U/L, iar markeri CA in limite, iar CEA a crescut de la 28, 3 la 53, 3. ce sa fac, sa insist pt schimbarea tratamentului sau sa las lucrurile sa curga ( dr oncolog o avea indoieli cu acele metastaze). ar trebui sa mai facem ceva investigatii? ea a spus sa asteptam sa mai faca 3 sedinte cu xeloda. pana acum norocul ns este ca nu s-a simtit rau dupa tratament. sanatate multa tuturor si o sa va tin la curent cu ceea ce o sa mai facem
0
23-10-2011, ora 14:36
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
sfatul meu este sa nu insisti cu idei personale despre tratamentul cu citostatice pe langa oncologul vostru, pentru ca ai sanse mari sa strici relatia cu el si, cel mai important, sa faci asta absolut degeaba, pentru ca nimeni nu stie ce e mai bine de facut decat EL. nici macar ALT ONCOLOG, in momentul de fata. in cel mai bun caz poti sa faci o programare in alt serviciu de oncologie si sa il prezinti acolo, cu toate actele lui referitoare la boala de baza si sa vezi ce parere are altcineva. daca tu ajungi la concluzia ca oncologul curent ar trebui sa faca altceva, singura sansa este sa iti gasesti altul, pentru ca tu insati nu stii ce e bine de facut dpdv medical, dar chiar daca ai stii, fiind vorba de cineva atat de apropiat, nu ai putea sa gandesti obiectiv.
intr-adevar lucrurile sunt incerte, la cum vad eu problema. este posibil ca boala sa fi fost in faza metastatica de la inceput iar metastazele sa fi progresat chiar sub tratament citostatic. nu este SIGUR ca asta s-a intamplat, dar in virtutea acestei posibilitati, oncologul a actionat la schimbarea schemei de tratament, cumva pentru siguranta. pentru a se vedea ce se intampla insa, trebuie continuat tratamentul si, dupa cum zice si el, reevaluat dupa inca 3 serii. nu e o abordare gresita, dupa parerea mea, pentru ca daca intr-adevar SUNT metastaze, ele oricum nu mai pot fi vindecate, iar oxaliplatinul nu se poate spune ca e net inferior Campto in aceasta situatie. tot ce ramane de facut ulterior ar ramane continuarea tratamentului pe o durata nedeterminata, eventual inaintandu-se un dosar de Avastin (repet, in cazul in care exista metastaze).
totusi e drept ca aparitia metastazelor schimba radical prognosticul. nu e obligatoriu ca acesta sa fie cazul, dar exista o suspiciune foarte mare pentru asa ceva si ar fi bine sa va pregatiti pentru orice! din pacate este o situatie foarte frecvent intalnita si nimeni nu poate face nimic in privinta asta, cel putin momentan.
va urez totusi succes si mult curaj, sper ca lucrurile sa decurga inspre bine pentru voi! asteptam vesti.
0
23-10-2011, ora 18:37
gepop
Nu este medic/terapeut
gepop
multumesc f mult. o sa va tin la curent, dar nu pot fi operabile?
0
24-10-2011, ora 01:39
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
se poate, dar nu din prima, ci doar ca urmare a unui raspuns foarte bun in urma tratamentului cu citostatice si cu conditia ca ele sa fie suficent de putine, mici si abordabile chirurgical + sa nu mai existe alte metastaze in alte organe.
0
24-10-2011, ora 14:09
geromaslan
Nu este medic/terapeut
geromaslan
Din experienta noastra in cazuri similare si din studile facute va recomand Ozonoterapie.Este o procedura medicala alternativa ce ajuta foarte mult in cazuri ca cel al mamei dumneavoastra. Daca doriti mai multe amanunte nu ezitati sa ne scrieti.
0
24-10-2011, ora 18:48
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
care e beneficiul, in cazuri ca acesta, pentru ozonoterapie ?
0
28-10-2011, ora 08:25
geromaslan
Nu este medic/terapeut
geromaslan
Buna ziua,
Modul in care ozonul omoara celulele bolnave, si nu pe cele sanatoase, este prin intermediul enzimelor. Toate celulele sanatoase au trei enzime care le protejeaza impotriva oxidarii. Toate celulele sanatoase au nevoie de oxigen pentru a functiona corespunzator. Fiecare celula e in fapt o masina de ars oxigenul. Celulele nesanatoase nu au aceste enzime care sa le protejeze de a fi oxidate. Asta face ca toate celulele nesanatoase, inclusiv cele canceroase, sa fie lipsite de aparare in fata ozonului. Cancerul e destul de usor de distrus daca poti duce suficient ozon la nivelul tumorii. Prin urmare lipsa oxigenului, toxinele, si lipsa unei nutritii adecvate, sunt de fapt cauza TUTUROR cancerelor.
Aceasta este un dintre teoriile care stau la baza ozonoterapiei in lupta cu cancerul. Beneficile ozonului sunt, de la caz la caz, de terapie adjuvanta alaturi de tratamentele clasice (chimioterapie, radioterapie, etc) pana la chiar stoparea sau regresul tumorii.Exista nenumarate studii facute pe aceasta tema, dar din pacate in tara noastra medicii nu recomanda si ozonoterapia alaturi de tratamentele inpotriva cancerului.(Germania, Italia, Rusia si India sunt tari in care ozonoterapia este practicata si recunoscuta de peste 60 de ani)
Daca doriti mai multe amanunte puteti sa ne scrieti sau ca prim contact cu ozonoterapia intrati pe site-ul Societatii de Ozonoterapie din Romania.
0
28-10-2011, ora 10:22
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
De ce tii sa postezi de 2 ori acelasi lucru, in locuri diferite ?
0
28-10-2011, ora 10:35
geromaslan
Nu este medic/terapeut
geromaslan
Pentru ca este important ca sa fie cunoscute.Ozonoterapia este foarte benefica dar din pacate nu este promovata in Romania.De ce medicii din Viena recomanda ozonoterapie iar in tara nimeni nu vorbeste de ea?Este obligatoriu sa intelegem ca exista terapii adjuvante viabile in lupta bolnavilor cu cancerul, iar acest lucru vine din propria experienta.
0
28-10-2011, ora 11:52
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, dar ozonoterapia ramane o porcarie inutila pana la proba contrarie. iar daca tu vrei sa faci postari informative, iti recomand sa-ti iei timpul sa editezi fiecare post in parte, nu sa dai copy/paste in comportamente de tip SPAM.
0
21-11-2011, ora 00:46
gepop
Nu este medic/terapeut
gepop
va rog spuneti-mi la rmn se poate examina si colonul? ca determinare este superioara tomografului? multumesc f mult
0
21-11-2011, ora 08:39
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ambele sunt echivalente si in orice caz MULT INFERIOARE colonoscopiei pentru investigarea lumenului colonic. de aceea se combina, in cadrul reevaluarilor, de exemplu CT de abdomen cu colonoscopie si eventual cu RM de pelvis (care este superior CT-ului de pelvis).
0
23-11-2011, ora 20:23
gepop
Nu este medic/terapeut
gepop
buna seara,
asa cum am mai scris, sotul meu a fost operat de tumora la colon. a trebuit sa faca trat oncologic. inainte de inceperea tratamentului, valorile markerilor a fost: CA=1, 5 si CEA=28, 3. a facut 3 luni trat cu FUFOL. dupa aceste 3 luni, valorile markerilor a fost CA=2, 2 si CEA=53, 5, iar ecograful a aratat si niste formatiuni nodulare pe ficat ( 2 pe un lob si 1 pe celalalt), (medicul de la ecograf a afirmat ca sunt metastaze). i s-a schimbat tratamentul cu oxaliplatin 240mg si xeloda500mg, 7 tablete/zi. dupa 3 luni cu acest trat., val markerilor este CA=3, 9 si CEA= 60, 1. maine vom face si ecograf, la acelasi medic si pe acelasi aparat sa vedem ce mai este. cat de grava este cresterea acestor valori ale markerilor? ( sotul nu este fumator)
0
24-11-2011, ora 00:47
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
este foarte grava si din pacate schimba complet prognosticul. sansele de vindecare se reduc astfel foarte foarte tare. din pacate conteaza foarte mult daca mai exista metastaze si prin alte parti, sau cat de multe, cat de mari si unde sunt localizate metastazele din ficat. cresterea markerului CEA este consecventa cu acestea. se pare totusi ca oncologul tau (posibil, sper sa nu ma insel) trage sperante ca si problema din ficat s-ar putea, dupa un eventual raspuns foarte bun la chimioterapie, la o operatie cu scop de vindecare. schema cu xeloda si oxaliplatin are niste rezultate mai bune in acest scop, de micsorare a metastazelor hepatice, spre a le face operabile.
in tot cazul se recomanda o investigare mai amanuntita, poate cu un CT de torace si abdomen si poate si o colonoscopie sau/si un RMN de pelvis, pentru a putea evalua complet boala. poate fi pus in discutie, daca oncologul spera inca la vindecare, si un examen PET/CT, care sa elucideze lucrurile.
din pacate, cum am zis, chiar daca teoretic inca exista (cu mentiunea ca eu NU stiu cazul in detaliu) sperante de vindecare, ele au scazut foarte foarte mult fata de situatia in care pareau ca nu exista metastaze si s-a putut face FuFol. imi pare rau!
ce va spune medicul oncolog ?
0
09-12-2011, ora 18:55
gepop
Nu este medic/terapeut
gepop
buna seara, cred ca schema cu xeloda si oxaliplatin da rezultate mai bune. ecograful (acelasi aparat si acelasi medic) nu a mai vazut ceea ce vazuse in urma cu trei luni. daca nu as fi avut buletinul facut anterior, nu ar fi crezut ca a fost asa ceva. azi a terminat a 4 a serie, iar rezultatele la analizele de sange au iesit mai bune (probele hepatice). saptamana viitoare (15 dec) suntem programati la rmn, dar oncologul a cerut rmn abdominal ( nu stiu daca pot cere sa faca si pelvis). a fost operat in 5 mai si cred ca ar fi trebuit sa faca colonoscopie acum o luna(daca medicul nu a cerut, el nu a vrut sa insist, sau poate ca medicul socoteste sedintele de la inceput cu xeloda, acum urmand a 5 a serie. o sa scriu si despre rez. rmn( si medicul de la ecograf e curios ce o sa iasa)
0
10-12-2011, ora 00:37
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ok, asteptam.
0
23-12-2011, ora 15:50
gepop
Nu este medic/terapeut
gepop
buna ziua, am intarziat cu rezultatele pt ca nu stiu ce sa mai fac. acum 3 luni ecograful a aratat 3 formatiuni(33/25mm LDH si 29/28/25mm si 15/13/12mm LSH). dupa 3 luni s-a vazut numai o formatiune de 18, 6/18, 3LDH. *rez rmn: in segmentul Vlll LDH subcapsular se evidentiaza o imagine cu aspect chistic, cu dim de 15mm, gadolinofilie periferica inelara neregulata si fenomene de wash out. perilezionalse pot identifica multiple imagini cu diametre de cca 3mm cu aceleasi caractere. alte imagini de acelasi tip se observa in segmentele Vll, VllLDH, ll si lll LSH. imagine ganglionara cu diametrul de 7mm situat in hilul hepatic. restul este bine, concluzia fiind: aspect sugestiv pt det. secundare hepatice.
*a urmat ecografie cu substanta de contrast:la nivel hepatic: ecostructuradifuz neomogena, f. greu vizualizabil in segm. Vlll o formatiune hipo-izoecogena, rotund-ovalata, fara semnal Doppler, avind diam max de 1, 8 cm.
cu subst de contrast(sono Vue 2, 4ml) dupa injectare : formatiunea descrisa prezinta slaba captare periferica a subst. de contrast specifice in timpularterial al injectarii, cu zona central hipocaptanta, pt ca ulterior sa se "spele" complet, ramanand hipoecogena comparativ cu tesutul hepatic inconjurator.
*rez CEA=1, 5(inainte de trat) 2, 2( dupa 3luni) 3, 9( dupa 6 luni)
*rez CA19-9=28, 3 (inainte de trat) 53, 5(dupa 3 luni) 60, 1 (dupa 6 luni)
*acum i s-a mai facut si test alfa-fetoproteina =9, 5nl/ml fata de 8, 5nl/ml
* dupa 3 luni i s-a schimbat tratamentul, iar analizele efectuate in luna decembrie sunt: bilir. directa=0, 30; bilirub. totala= 0, 75; GGT=65; TGO=60; TGP=32
*trat. a inceput cu fluorouracil3750+ca folinat 300mg; a fost schimbat dupa 3 luni cu oxaliplatin240mg+xeloda 500mg(7tablete/zi iar dupa 2 luni cu 6 tablete/zi)
+sunt inconstienta daca trag sperante avand in vedere ca din cele 3 formatiuni vazute acum 3 luni, 2 au disparut iar cea mai mare si-a redus dimensiunile?
** va rog daca puteti spuneti-mi care este punctul dv de parere, sau daca ar fi pacientul d-voastra ce-ati face? multumesc f mult, urandu-va din tot sufletul multa sanatate si la multi ani
0
24-12-2011, ora 00:22
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
sunt mai multe posibilitati. una din ele ar fi sa tentez o interventie chirurgicala de indepartare a resturilor tumorale, inclusiv cele hepatice, daca as gasi un chirurg care sa spuna ca leziunile (sau leziunea) sunt operabile. pentru asta, inainte de operatie si dupa o luna si jumatate de la orice chimioterapie, as incerca sa obtin un examen PET/CT.
altfel as incerca sa continui tratamentul chimioterapic cu scop paliativ, eventual as incerca sa intocmesc un dosar de Avastin ca suplimentare a chimioterapiei, de lunga durata.
0
02-01-2012, ora 18:16
gepop
Nu este medic/terapeut
gepop
la multi ani! ce inseamna HTAE std 2 JNC 7?
0
02-01-2012, ora 20:30
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
hipertensiune arteriala esentiala. faptul ca e std. 2 se refera la valoarea cea mai mare a tensiunii si cam cat e in general.
0
26-01-2012, ora 21:20
gepop
Nu este medic/terapeut
gepop
buna seara si la multi ani! medicul oncolog a ales sa aplice in continuare trat cu xeloda si oxaliplatin. acum a terminat seria a 7 a. a spus ca va face 9 serii si dupa aceea e probabil sa-i dea numai xeloda tablete. am citit despre nexavar si avastin (despre avastin mi-a spus ca nu se prea aproba dosarele). care din cele doua medicamente credeti ca o rezolva problema ns. maine cred ca voi insista pt dosar, pt ca poate reusim cu aprobarile. mi-ar fi de mare folos un raspuns cu parerea d-voastra. multumesc si multa sanatate
0
26-01-2012, ora 22:14
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
??? sunt foarte nedumerit. vorbim despre sotul care se afla in tratament pentru CANCER DE COLON, nu ? un cancer de colon care a progresat dupa tratament chimioterapic. in cazul acesta NU VAD CE LOC ARE nexavarul in discutie... nu are ce cauta, nici ca optiune in romania, nici ca varianta ipotetica. probabil ati inteles gresit ceva de la medic, sau undeva este o sincopa in conversatia noastra de durata...
singurele variante din romania pentru acest moment, in cazul de fata, sunt chimioterapia cu AVASTIN sau, daca puteti/aveti bani sa faceti o detectie a mutatiei K-RAS, un medicament tot cu aprobare care se numeste ERBITUX, sau un var de al lui numit VECTIBIX. nu exista alte variante in momentul de fata pentru cancerul de colon, in nici un caz nexavar!

desigur ca, dupa cum decide oncologul, in cazul bolii metastatice/recidivate, care nu mai poate fi vindecata, tratamentul continua pe termen nedefinit, pana la progresia bolii sub orice tip de tratament incercat, sau pana la aparitia toxicitatilor inacceptabile la respectivele tratamente.
0
26-01-2012, ora 22:38
gepop
Nu este medic/terapeut
gepop
da este el, dar pe 23 12 2011 am scris despre rez rmn si ecografia cu subst de contrast care arata ca sunt metastaze la ficat (am mai scris ca la inceput au fost 3 formatiuni, dar dupa 3 luni de trat cu xelada si oxaliplatin 2 au disparut si a mai ramas una de dimens mai mici, cam de 1, 5cm(~ jumatate din cat a fost inainte), dar ma sperie faptul ca la rmn scrie ca exista multiple imagini cu aceleasi caractere (adica metastaze mai mici? ma gandeam ca poate trat cu avastin sau altceva o ajuta mai mult.
0
26-01-2012, ora 23:39
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cum am spus, avastin este una din optiuni. testarea K-RAS este o alta. ambele impreuna cu chimioterapia. nexavar NU este. ce stiti de nexavar si de unde anume ?
0
11-04-2012, ora 16:16
Alinamariav
Nu este medic/terapeut
Alinamariav
Incercati dieta budwig! E foarte buna, sa stiti! O spun din propria experienta. Iar doamna care a descoperit beneficiile retetei a fost nominalizata de 7 ori la premiul Nobel pt asta. Sunt foarte multe testimoniale pe grupul de yahoo al dietei, daca va descurcati cu engleza. Ajuta foarte mult psihic sa cititi cazurile unor oameni carora medicii nu le-au dat nicio speranta si s-au vindecat urmand dieta. E mai greu putin la inceput pana iti pui la punct meniul, dar rezultatele bune se vad imediat!
0
12-04-2012, ora 00:45
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
e interesant... de unde stii ca a fost nominalizata la nobel ?
0
13-03-2013, ora 22:08
cornel1111111
Nu este medic/terapeut
cornel1111111
buna. incep cu un istoric medical: mama mea, in anul 2006, a fost operata de urgenta, la spitalul judetean mures, cu ocluzie intestinala. dupa operatie, medicul ne-a spus ca a gasit o tumora pe colon, pe sigmoid, fara alte metastaze cunoscute. in urma biopsiei, adenocarcinom. nu am avut recomandari de chimioterapie, ne-a asigurat ca a taiat destul de mult, pt siguranta, si nu crede ca va recidiva. a fost nevoit sa ii scoata intestinul, anus contra naturii. la 4 luni de la operatie, ne-a motivat sa o operam pt refacerea traseului normal a intestinului. in urma operatiei, nu s-au gasit recidive locale, toata lumea a fost ff fericita. in 2009, in urma a o saptamana de constipatii, revenim la mures cu diagnostic de aderenta. a fost operata si nu s-au vazut urme de tumori, dar dupa operatie, i s-a facut trimitere la colonoscopie, in urma careia, la 25 cm de rect, s-a descoperit o formatiune tumorala. la medicul care ne-a facut colonoscopia, am aflat ca trebuia sa facem colonoscopii mai dese, la 6 luni, dar nu am stiut. anuntandu-l pe chirurg, ne-a linistit ca nu e ceva grav, nu are rost sa o operam acum, fiind slabita, iar in privinta colonoscopiilor la 6 luni, ne-a spus ca nu este cazul. din pacate, nu a fost operata in 2009, a facut, saraca mama, tratament naturist babesc, care a tinut-o neoperata pana in 2012, la o noua ocluzie. mentionez, ca in toti acesti ani, a fost la diferiti medici in legatura cu tumoarea ei, fara rezultat. la extirparea ei in 2012, in urma biopsiei, am aflat ca este in stadiul 3 de cancer. abia acum am avut recomandare oncologica. am mers la cluj, aici a facut 8 cicluri de citostatice si pastile xeloda, cu urmarirea markerilor tumorali. la sfarsitul chimio, in dec 2012, i s-a facut un CT, fara urme de tumori, iar in ianuarie un ecograf, rezultat negativ. la colonoscopia recomandata in martie, se gaseste o formatiune vegetala la 15 cm de rect. a fost operata de urgenta, iar la operatie s-a descoperit metastaze in uretra. acum asteptam, din nou, chimio, dar fara mari sperante. acum, intreb, ca simplu muritor, oare de unde nepasarea, sau greselile, atator medici? din pacate, mama, ne-a ascuns, pana in 2012, de ce sufere, poate avea alt destin. e posibil, o femeie care a mers, in mod repetat la medici, sa fie acum in aceasta situatie? scuzati lunga mea povestire, scrisa la repezeala, fara inteles, neredactata. acum nu pot scrie coerent, sunt foarte afectat. mai bine ma nasteam somalez.
0
14-03-2013, ora 20:59
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu stiu daca in somalia lumea se considera mai fericita; pot sa-ti spun ca oamenii care traiesc toata viata intr-un anume loc, neavand un sistem de referinta, au un "grad de fericire" pe care nu il coreleaza direct cu societatea in care traiesc; ca atare cinva din somalia poate fi mai fericit intr-adevar ca cineva din romania, care la randul lui poate fi mult mai fericit si mai implinit decat cineva chiar din norvegia sau japonia sau statele unite, sau unde vrei.

din pacate in romania nici la ora actuala nu exista legi care sa oblige medicii care diagnosticheaza un cancer (mai ales chirurgii deci) sa treaca acel caz printr-o comisie pluridisciplinara, condusa de un oncolog, asa cum se intampla in tari mai civilizate, chiar din europa din care facem parte. in 2006 lucrurile erau inca si mai dezastruase, chiar daca nu mult mai rau ca acum. atat medical cat si din punct de vedere al societatii si populatiei in general.

cazul mamei tale este intr-adevar unui trist si unde, la relatarea ta, se poate intrevedea o eroare medicala inca din start, in aceea ca chirurgul care a operat-o, mai ales DE URGENTA, pentru ocluzie, dupa aceea nu a referit-o direct si rapid la un oncolog, chiar daca el insusi nu avea legatura directa cu unul. de asemenea poate ca daca dupa operatie ea se prezenta ca orice om respnsabil cu toate rezultatele operatiei si investigatiile la medicul de familie, aceasta, care are prin definitie o viziune mai larga asupra medicinei generale decat chirurgul, i-ar fi recomandat sa vada si un oncolog, lucru care poate ca ar fi salvat-o de multe dintre ulterioarele neplaceri.

in concluzie: lumea trebuie sa valorizeze mai mult in primul rand medicii de familie, si cand vine vorba de diagnosticul (dovedit prin biopsie) de cancer, sa inteleaga ca NU EXISTA sa nu vada si un oncolog !

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
148 comentarii 1 2 ..... 4 5

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.