Suport pentru depresie anxietate sociala

07-10-2013
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Aici putem vorbi despre depresie si ce facem cand ne simtim tristi. As vrea sa stiu si eu ce sa fac cand ma simt depresiv, uneori chiar as vrea sa mor decat sa simt tristetea asta, alimentata de faptul ca nu prea am cu cine sa imi comunic problemele, sa spun tot ce am pe suflet, sa ma inteleaga cineva.
9 comentarii
0
07-10-2013, ora 18:11
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Daca tristetea este o emotie necesara dar si trecatoare, starea depresiva necesita interventie terapeutica sau tratament medicamentos. Desigur, a avea suport social in astfel de momente presupune ca deja exista un grup de prieteni, o familie, care stiu in mare cum sa ofere ajutor sau sustinere (acestea nu vindeca) insa daca exista si anxietate sociala, inseamna ca persoana in cauza e singura. Nu vad cum si care ar fi motivul oamenilor din jur sa intre in relatie neconditionata ptr. a oferi timp, suport, intelegere. Starea depresiva este contagioasa! Nu va mirati daca nimeni nu va observa.
0
07-10-2013, ora 22:17
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Buna seara,

Starea de depresie presupune in sine o tendinta spre izolare. Aveti dreptate in ceea ce ati afirmat legat de faptul ca aveti nevoie de persoane cu care sa vorbiti, sa impartasiti ceea ce simtiti. Daca va este dificil sa va faceti momentan prieteni, puteti sa apelati la serviciile unui psihoterapeut care sa va ajute sa va schimbati starea emotionala si sa va deschideti spre cei din jur, sa puteti relationa din nou.

Pede alta parte, daca simtiti nevoia sa va faceti rau, sa va sinucideti, cel mai important este sa sunati la 112 si sa cereti ajutor de specialitate. In anumite momente situatia poate parea fara iesire, dar daca treceti de acest punct veti vedea ca optica va fi diferita, mai luminoasa.
0
07-10-2013, ora 23:05
Psiholog Ioana Panculescu
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Ioana Panculescu
Buna seara,
ma alatur cu drag acestui post si sustin ce au spus colegele mai sus
0
08-10-2013, ora 09:00
Cheyenne
Nu este medic/terapeut
Cheyenne
Da, pai toate se rezuma din pacate la psihoterapie, iar eu nu am incredere in psihoterapie, am incercat si asa ceva inainte si nu a mers cum am vrut. Plus ca, daca nu am incredere in asa ceva, e cam greu sa mearga ceva.
0
09-10-2013, ora 01:17
Psiholog Ioana Panculescu
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Ioana Panculescu
Aveti perfecta dreptate insa puteti incerca mai multe terapii pana gasiti o terapie care vi se potriveste, si de ce nu terapeutul potrivit, e ca si ati spune o relatie nu a mers, nu am incredere in relatii


trebuie sa aveti putina rabdare cu dvs !

Multa sanatate si liniste !
0
10-10-2013, ora 08:29
adriano_the1
Nu este medic/terapeut
adriano_the1
Buna ziua..de 7 luni de zile ma confrunt cu niste spasme musculare care imi apar peste tot maini, picioare, fata, spate, burta in zona tamplelor, am facut o electromiograma la cererea unui Neurolog si mi-a zis k am spasmofilie sa iau 3 luni de zile calciu dupa care sa revin la control.Am revenit la control cu aceleasi simptome, urmatoarele analize au fost rmn cap si cervicala care au iesit bune.
Sa fie oare din cauza stresului?stiu ca inainte sa imi apara am fost o perioda de timp foarte stresat, a muritvo prietena, urma sa nasca nevasta-mea.
0
10-10-2013, ora 08:47
adriano_the1
Nu este medic/terapeut
adriano_the1
Analize de sange bune...ultimele analize le-am facut acum o luna au iesit bune, calciu a iesit bine magneziu putin scazut
1.78 si trebuia sa fie 1.80.Aceste spasme pur si simplubma termina
0
14-10-2013, ora 21:55
Psiholog Ioana Panculescu
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Ioana Panculescu
Desi e greu de crezut, corpul nu se imbolnaveste daca psihicul este "sanatos"

De multe ori corpul "ne vorbeste"despre sufletul nostru
0
21-11-2013, ora 13:02
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Buna ziua,

Fie ca este vorba de stres, somatizare, anxietate, timiditate, fobii, depresie etc. Toate acestea se pot trata cu perseverenta si rabdare.
Despre beneficiile psihoterapiei gasiti mai multe informatii in acest articol. ---------*

Succes!

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul