Tinitus persistent

05-02-2024
morandy13
Nu este medic/terapeut
morandy13
Buna ziua, ma confrunt cu o problema de ceva timp(aproximativ 5 luni) mai exact am tinitus in urechea stanga, aud ca o vajaiala cumva in tandem cu pulsul. Mentionez ca alte simptome nu am, am fost in repetate randuri la ORL si nu am nicio problema cu urechea, am facut CT de craniu plus ureche interna si la fel nu s a vazut nimic nici acolo. Am facut inclusiv o radiografie de coloana cervicala unde rezultatul a fost “reducerea curburii fiziologice cu tendinta de rectitudine”. Mentionez ca am 27 de ani, 1, 73 si 74 de kg. S a mai confruntat cineva cu asta? Nu reusesc sa inteleg de unde provine acest tinitus. Mentionez ca folosesc de ceva timp si picaturi nazale (maresyl) de care incerc sa scap de 1 saptamana.
5 comentarii
0
05-02-2024, ora 15:51
morandy13
Nu este medic/terapeut
morandy13
Precizez ca nu consum alcool si nici nu fumez.
1
06-02-2024, ora 08:17
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua,

Tinitusul pulsatoriu, așa cum descrieți - o văjâială care pare să fie în tandem cu pulsul - poate avea diverse cauze și este important să fie evaluat amănunțit, așa cum ați făcut deja prin consulturi ORL și investigații imagistice. Faptul că investigațiile ORL și CT-ul cranian și al urechii interne nu au evidențiat anomalii semnificative este un lucru pozitiv, însă tinitusul pulsatoriu necesită adesea o evaluare mai detaliată pentru a identifica cauza.

Reducerea curburii fiziologice a coloanei cervicale cu tendința de rectitudine, așa cum a fost evidențiată la radiografia cervicală, indică o posibilă tensiune sau disfuncție la nivelul musculaturii cervicale. Deși nu este o cauză directă obișnuită pentru tinitus, tensiunea musculară cervicală poate contribui la simptome sau poate exacerba tinitusul existent prin mecanisme complexe care implică conexiunile nervoase dintre coloana cervicală și structurile auditive.

Utilizarea prelungită a picăturilor nazale vasoconstrictoare, cum ar fi Maresyl, poate duce la congestie nazală rebound (efect de ricoșeu) când încercarea de întrerupere a tratamentului este făcută. Deși nu este o cauză obișnuită pentru tinitus pulsatoriu, congestia nazală poate influența presiunea în urechea medie și funcționarea tubului eustachian, având potențialul de a afecta percepția sunetelor.

În contextul tinitusului pulsatoriu, este important să se ia în considerare și alte cauze posibile, cum ar fi disfuncțiile temporomandibulare, hipertensiunea arterială, anumite tipuri de disfuncții vasculare sau malformații arteriovenoase, care pot necesita evaluări suplimentare.

Având în vedere complexitatea cazului dumneavoastră și faptul că simptomele persistă de aproximativ 5 luni, ar putea fi utilă consultarea unui specialist în tinitus sau a unui neurolog, care să poată oferi o evaluare mai detaliată și să exploreze alte investigații, cum ar fi RMN-ul cranio-cervical sau studii de flux sanguin, pentru a exclude alte cauze potențiale.

Este, de asemenea, important să se abordeze managementul tinitusului dintr-o perspectivă multidisciplinară, care poate include terapie de reînvațare a tinitusului (TRT), terapie cognitiv-comportamentală (TCC), gestionarea stresului și tehnicile de relaxare, pentru a ajuta la reducerea impactului tinitusului asupra calității vieții.
0
06-02-2024, ora 10:51
morandy13
Nu este medic/terapeut
morandy13
Consult la cardiologie am facut, tensiunea este buna mereu, nu am avut niciodata probleme cu tensiunea si nici cu inima.a neurolog am fost, acolo mi a fost recomandata radiografia cervicala. Sunt claustrofoba si nu am putut face un RMN din pacate, probabil asta va fi urmatorul pas in cazu in care nu gasesc o rezolvare. Precieze ca uneori am reflux gastro esofagian, dar nu stiu daca ar putea fi o cauza a tinitusului meu
1
06-02-2024, ora 13:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
SANGELE care trebuie sa alimenteze creerul si nervul auditiv.. vine din intestine si ficat
deci calitatea sangelui. ca sa fie el fluid depinde de stilul alimentar si de calitatea apei si ceaiurului care trebuie sa fluidifice sangele
74 Kg e cam mult pentru varsta ta.. deci incepi investiagtiile de la Farfurie.. ce consumi si dupa analize, infestigatii, ficat, intestine
0
06-02-2024, ora 14:49
morandy13
Nu este medic/terapeut
morandy13
Multumesc pentru feedback, domnule doctor, daca spuneti ca este posibil din aceasta cauza sa provina acest tinitus, o sa incerc sa umblu la alimentatie. Zi frumoasa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: