tusa rea si continua sper de la raceala

03-01-2011
COLUMBUSSPART
Nu este medic/terapeut
COLUMBUSSPART
Buna ziua!Va roog frumos o sugestie.Am o problema de circa deja 2 sapt.Sunt un baiat ce ptractica sportul mai mult ciclismul chiar si iarna, am racit dar raceala a trecut deja dar tusa mi-a ramas si ma tem deoarece si noaptea tusesc si ziua, tusa imi vine nedorind si tusesc tocmai din piept simt asta.Va roog mult dati-mi opinia voastra, chiar daca se poate si tratament naturalistic
7 comentarii
0
07-02-2011, ora 13:23
Dr. Greblescu Raluca
Alergologie si imunologie clinica, Bucuresti
Dr. Greblescu Raluca
Este posibil sa aveti o tuse seaca (nu ati dat prea multe amanunte) post virala. Probabil va trece de la sine...Insa daca nu trece si, mai ales daca tusiti si noaptea, va recomand sa vizitati un medic specialist alergolog sau pneumolog pentru un diagnostic corect si tratament! In legatura cu tratamentul "naturalistic"...nu va complicati existenta de sportiv!
0
29-03-2011, ora 01:05
sorincote
Nu este medic/terapeut
sorincote
Buna.De o luna de zile m-am intors din Australia. La intoarcerea acasa am racit si am facut tratament cu ospamox.De atunci am ramas cu o tuse seaca care ma deranjeaza si ziua si noaptea.Mai ales noaptea cind ma pun in pat.Efectiv tusesc si nu pot dormi din aceasta cauza.Au fost putine zilele cind nu am tusit. Credeti ca sunt motive de ingrijorare? Ce imi recomandati?
Va multumesc frumos
0
02-04-2011, ora 23:55
sorincote
Nu este medic/terapeut
sorincote
E bine ca daca intrebi ceva primesti si raspuns.Probabil odata pe an se uita cineva pe-aici.Tipic romanesc
0
03-04-2011, ora 23:33
kikis
Nu este medic/terapeut
kikis
buna seara...sora mea are urmatoarele simtome nu vede de aproape o doare gatul si o inteapa, o doare capul foarte rau ii vine ameteala nu poate sa manance mai nimic decat iaurt si supa, are gura uscata si amara adica nici pic de saliva. dureri musculare, si oboseste imediat...toate astea sau intamplat intr-o dimineata cand sa trezit a vrut sa vada cat este ceasul si nu a mai vazut...din ziua acea are simtomene acestea si ii este din ce in ce mai rau...a fost la foarte multi doctori si iau dat anumite pastile care iau afectat si stomacul dar cu nici un rezultat...acum iau facut tomograful si au spus ca ar fi ceva la cap dar ca deocamdata nu isi dau seama...nu au pus un diagnostic//cer urgent un raspuns ce ar putea fi ca sa stiu unde sa mai umblu cu ea ca am fost la o gramada de doctori.ajutati-ma va rog frumos spunetimi ce ar putea fi ce boala dau simtomele acestea ca sa stiu ce sa fac..sunt disperata nu stiu incotr-o sa o iau are doar 27 de ani si are problemele acestea..va rog mult vreau raspuns urgent
0
04-04-2011, ora 10:48
Dr. Greblescu Raluca
Alergologie si imunologie clinica, Bucuresti
Dr. Greblescu Raluca
Pentru sorincote: sunt cateva intrebari la care ar trebui sa raspundeti pentru a va putea spune daca sunt motive de ingrijorare! Ce varsta aveti? Aveti si alte probleme de sanatate? Aveti probleme cu nasul? Vi s-a mai intamplat lucrul acesta? V-a suierat respiratia vreodata? Tolerati efortul fizic? De ce vi s-a administrat antibiotic pentru raceala (ce alte probleme au mai fost atunci?, faceati febra? aveati vreo infectie care a fost obiectivata de medic?...:), pentru o raceala NU sunt indicate antibioticele!!!!!!!!!!) Fumati? Aveti pe cineva in familie cu astm sau cu alergii?.si mai sunt foarte multe intrebari pe care un medic trebuie sa le puna pacientului inainte de a-si da cu parerea!!! Si este nevoie de asemenea de examen clinic! Acesta este unul din motivele pentru care nu ati primit raspuns in primele 10 minute dupa postarea dvs. Alt motiv ar fi ca medicii merg la spital sau clinica unde isi desfasoara activitatea si sunt in general ocupati...Poate ca ar trebui apreciat efortul si disponibilitatea de a furniza informatii pacientilor pe forumuri, in acest context! Practic, lucrul acesta se numeste voluntariat...Si acum raspunsul pe care-l asteptati de atata timp: aveti motive de ingrijorare si aveti doua optiuni! Prima este sa mai aveti rabdare (dar cred ca nu o sa optati pt aceasta varianta...) pentru ca este posibil sa treaca acest episod de tuse (in cazul in care este o tuse post viroza respiratorie), iar a doua optiune este sa va prezentati la un consult medical (medic internist, medic pneumolog sau medic alergolog - toti se pot ocupa de problema dvs) si sa va rezolvati problema corect din punct de vedere medical! Din pacate si pentru a doua optiune este necesara rabdarea, pentru ca niciun tratament nu poate rezolva imediat o problema care a devenit cronica (in cazul dvs tuse cu durata peste 3 sapt.)!!!
Va urez succes si va stau la dispozitie daca mai aveti intrebari! (accesez site-ul de ~2 ori/saptamana)
0
09-06-2011, ora 22:09
misiscamelia
Nu este medic/terapeut
misiscamelia
tusesc de 1 luna jumatate am luat decat medicamente de raceala dar tusea nu mi-a trecut
ce medicamente sa iau ca sa scap de acesta tuse, ce ma sfatuiti?
0
09-06-2011, ora 22:12
misiscamelia
Nu este medic/terapeut
misiscamelia
am facut raze intamplator pentru ca imi trebuiau la angajare si mi-a iesit ca am tbc
eu m-am speriat si am mers in alta parte sa le fac a doua zi si in al doilea film nu mi-a iesit nimic
nu imi pot explica sintome de tbc nu am doar o tuse care nu imi da pace
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Vitamina C previne răceala
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  • Tusea uscată vs tusea productivă - diferențe, cauze, tratament
  •